Έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, η εκδήλωση εγκαινίων των ανακαινισθέντων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πόλη του Αγρινίου.

Στεγάζονται στον πρώτο όροφο του πνευματικού κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη, όπου και παλαιότερα φιλοξενούνταν δράσεις της Μητροπόλεως για να λειτουργήσουν.

Πρόκειται ωστόσο για προσωρινά γραφεία καθώς μόνιμη έδρα των υπηρεσιών θα αποτελέσει το ιστορικού Φαφουτείο Οικοτροφείο, πλησίον της Αγίας Τριάδας, μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του.

Εν προκειμένω πάντως στεγάζονται οι βασικές Διοικητικές Υπηρεσίες, το Γραφείο και το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτου, το Γραφείο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, το Γραφείο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, το Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων και το Γραφείο Νεότητος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, πρωτοπρ. Χρήστο Παπαχρήστο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού για την παραχώρηση του κτιρίου, καθώς και όσους εργάστηκαν για την ριζική ανακαίνισή του.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Ζωγράφο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Παραβόλας, πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Ιωάννου για την κοπιώδη και αποτελεσματική εργασία τους, κατά την ανακαίνιση του χώρου. Παράλληλα ανακοίνωσε τον διορισμό του π. Ιωσήφ στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και του π. Σπυρίδωνος στην θέση του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου στο Αγρίνιο.

Ο  Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός τόνισε ότι ο σκοπός της δημιουργίας των Γραφείων στο Αγρίνιο είναι να δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να επικοινωνούν άμεσα με τον Επίσκοπό τους, αλλά και ο ίδιος να έχει την ευκαιρία να συναντά τους κληρικούς, τους άρχοντες, τους φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους όσοι είναι οι συνεργάτες και οι συνοδοιπόροι στο πνευματικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Γραφεία και στους άλλους δήμους  

«Αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε αποτελεί στόχο μας να επεκταθεί και σε όλες τις έδρες των Δήμων της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Προς τούτο απευθυνόμαστε σταδιακά σε όλους τους Δημάρχους, τους οποίους και δημόσια ευχαριστώ για την μέχρι τώρα αγαστή και καρποφόρο συνεργασία μας, και ευελπιστούμε ότι στο προσεχές μέλλον θα έχουμε εντοπίσει ανάλογους χώρους σε όλες τις έδρες των Δήμων, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και εκεί να εγκατασταθούν Γραφεία της Μητροπόλεως, κατάλληλα στελεχωμένα, έτσι, ώστε λειτουργώντας την αποκέντρωση να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα πιο δυναμικοί στην προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

agrinionews.gr