Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:26 μμ
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2024 17:44

Κορυφαίοι οι Λιάβας και Πέρες για τον Παναιτωλικό – Δεν αρκούσε ο τρομερός Κοϊτά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο γήπεδο του Αγρινίου ο Παναιτωλικός ανάγκασε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στα πρώτα 45 λεπτά πολύ συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα επιθετικά ατού των κιτρινόμαυρων.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσαν σταδιακά την επιθετική τους εικόνα και βρήκαν τελικά το γκολ της νίκης αξιοποιώντας την αριθμητική τους υπεροχή, λόγω της απουσίας του… ματωμένου Βίντα από το γήπεδο για κάποια λεπτά.

Πέρες και Λιάβας, οι δύο κινητήριοι μοχλοί των γηπεδούχων

Οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν μία πολύ σπουδαία νίκη, κάτι που πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί αν δεν βρίσκονταν ξανά σε καλό βράδυ οι δύο κεντρικοί μέσοι, Πέρες και Λιάβας.

Ο πρώτος ολοκλήρωσε το ματς με 54 ενέργειες με την μπάλα, 28/34 εύστοχες πάσες καθώς και 3 key passes. Σημαντική η συνεισφορά του αμυντικά, όπου είχε 5/12 κερδισμένες μονομαχίες, 6 ανακτήσεις κατοχής με τρία επιτυχημένα τάκλιν.

Άξιος συμπαραστάτης του και ο Λιάβας, ο οποίος πραγματοποίησε 57 ενέργειες με την μπάλα περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του, με 7 ανακτήσεις κατοχής και δύο επιτυχημένα τάκλιν.

Παράλληλα ήταν ανίκητος στις μονομαχίες με τους παίκτες της ΑΕΚ όπου είχε το απόλυτο με 4/4 κερδισμένες. Έτσι ο 23χρονος προσέθεσε μία ακόμα θετική εμφάνιση σε αυτές του τελευταίου διαστήματος.

Η αστοχία στην τελική προσπάθεια κόστισε στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έφυγε με άδεια τα χέρια από το Αγρίνιο κυρίως λόγω της αναποτελεσματικότητάς της στην τελική προσπάθεια. Η Ένωση ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 τελικές, εκ των οποίων μόλις οι τρεις κατέληξαν εντός της εστίας του Τσάβες.

Αριθμοί που δείχνουν έλλειψη καθαρού μυαλού την ώρα της εκτέλεσης για ακόμη μία φορά την φετινή σεζόν, κάτι που τόνισε άλλωστε στις δηλώσεις του μετά το φινάλε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ξεχώρισε ξανά ο… ασυγκράτητος Κοϊτά

Παρά την ήττα, στα λίγα θετικά του ματς για την Ένωση πως είδε τον Αμπού Κοϊτά να πραγματοποιεί μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, δείγμα του ότι όσο περνά ο καιρός ο Μαυριτανός μεσοεπιθετικός γίνεται όλο και πιο απαραίτητος στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο 26χρονος αποτελούσε μία μόνιμη πηγή κινδύνων κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 45 ενέργειες με την μπάλα, 10/13 κερδισμένες μονομαχίες και πέντε τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι δύο εντός στόχου.

Είχε 23/25 εύστοχες πάσες, δημιουργώντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ το κορυφαίο όλων είναι πως για πρώτη φορά φέτος ολοκλήρωσε μία αναμέτρηση έχοντας 6/6 επιτυχημένες τρίπλες, παρότι τις περισσότερες φορές είχε γύρω του δύο ή και τρεις αντιπάλους.

Αλέξανδρος Ξενικάκηςmonobala.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.