Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  8:13 μμ
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2024 21:06

1ο Λύκειο Μεσολογγίου-Παλαμαϊκή Σχολή: Μαζική συμμετοχή γονέων-κηδεμόνων στην 1η ενημερωτική συνάντηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μαζική συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η 1η ενημερωτική συνάντηση για την νέα σχολική χρονιά στο 1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση από τον Διευθυντή κ. Φώτη Σκληρό, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς για τα νέα μέτρα εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων που θέσπισε η Πολιτεία και ισχύουν από την φετινή σχολική χρονιά καθώς επίσης συζήτηση, ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων.

Από τους εκπροσώπους του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την περσινή σχολική χρονιά έως τώρα και για την αναγκαιότητα περαιτέρω στελέχωσης, συμμετοχής και ενδυνάμωσης του Συλλόγου.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες ενημερώθηκαν επίσης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων και το αντικειμενικά τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης των Σχολικών Μονάδων που έχει προκαλέσει. Το πρόβλημα χρηματοδότησης είναι καθολικό και αφορά τόσο τις λειτουργικές όσο και τις επισκευαστικές δαπάνες και πλήττει ακόμη περισσότερο τις παλαιότερες Σχολικές Μονάδες όπως η δική μας (κατασκευή της δεκαετίας του ’70).

Τέλος, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για συχνές, ουσιαστικές, ακόμη πιο μαζικές αλλά και μεμονωμένες συναντήσεις, όταν χρειάζεται. Επιβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία σχολείου – μαθητών – κηδεμόνων με στόχο την βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παιδείας, της ψυχοκοινωνικής ωρίμανσης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της ενσυναίσθησης, της υπευθυνότητας και της δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών και των μαθητριών μας».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.