Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:26 μμ
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2024 17:59

Πέντε τροφές που ξυπνάνε περισσότερο και από τον καφέ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίζουμε καλά πως το μόνο πράγμα που απαλύνει τον πόνο του πρωινού ξυπνήματος είναι ένας δυνατός freddo espresso ή μια τεράστια κούπα με ζεστό καφέ φίλτρου και είναι απολύτως κατανοητό. Οι μέρες εκτυλίσσονται απρόβλεπτα και η καφεΐνη είναι ένας καλός σύμμαχος για να τα βγάλεις πέρα. Μήπως όμως δεν είναι ο καλύτερος;

Σύμφωνα με έρευνες, η συχνή κατανάλωση καφέ μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες. Άγχος, ημικρανίες, αϋπνία και αυξημένη δίψα, είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι πρέπει να ελαττώσεις τον καφέ.

Άλλωστε, οι διατροφολόγοι συστήνουν μια σειρά από προϊόντα που θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικά για την πνευματική διαύγεια και την τόνωση του οργανισμού που λίγοι γωνρίζουν.

Αυτές οι τροφές θα σε τονώσουν καλύτερα από έναν καφέ

1. Εσπεριδοειδή

Δεν είναι τυχαίο που ο χυμός πορτοκάλι θεωρούνταν πάντα το καλύτερο τονωτικό. Το πορτοκάλι όπως και όλα τα εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ, κίτρο, σαγκουίνι) είναι ο καλύτερος σύμμαχος για ένα δυναμικό πρωινό ξύπνημα καθώς περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ. Έχουν ακόμη ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μειώσουν ακόμη και το άγχος.

2. Μαύρη σοκολάτα

Οι φλαβονόλες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και περιορίζει τις φλεγμονές, κάτι που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Ιδανικά, προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή σοκολάτα με τουλάχιστον 72% κακάο.

prwino.jpg

3. Μπανάνα

Ένα από τα πολλά οφέλη της μπανάνας είναι πως αποτελεί και μια άμεση πηγή ενέργειας. Επιπλέον, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και είναι βασική πηγή καλίου.

4. Αυγά

Από τις πιο θρεπτικές τροφές που θα βρείτε στο ψυγείο σας. Μικρά αλλά θαυματουργά, τα αυγά είναι βόμβες πρωτεϊνης ενώ οι κρόκοι αυγών είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Β. Η ουσία χολίνη που περιέχουν σε τροφοδοτεί με ενέργεια όλη μέρα. Και το καλύτερο, μπορείς να τα καταναλώσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

auga pose.jpg

5. Παντζάρι

Καλά ακούσατε. Το λατρεμένο βολβοειδές κόκκινο λαχανικό θεωρείται μια από τις καλύτερες τροφές για αθλητές λόγω της ικανότητάς τους να ενισχύουν την παραγωγή ενέργειας. Έχει αποδειχθεί πως τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου ενώ είναι και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Δοκιμάστε να κάνετε χυμό από παντζάρι και δείτε τα αποτελέσματα.

reader.gr

Διαβάστηκε 55 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.