Με τη συμμετοχή 212 δημιουργών από 38 χώρες, το Photopolis Agrinio Photo & Film Festival εγκαινίασε, το Σάββατο 18 Απριλίου 2026, τη διεθνή ομαδική έκθεση φωτογραφίας «HOME-S».
Η έκθεση φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου Καπράλου στο Αγρίνιο, σηματοδοτώντας την κορύφωση μιας εκτενούς καλλιτεχνικής αναζήτησης γύρω από την έννοια της εστίας.
Η συλλογή αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ευρείας ανοιχτής πρόσκλησης (open call), η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φωτογραφικής κοινότητας.
Μέσα από ένα μωσαϊκό 212 διαφορετικών προσεγγίσεων, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες πραγματεύονται το “σπίτι” όχι μόνο ως φυσικό οικοδόμημα, αλλά ως μια δυναμική, πολυδιάστατη και διαρκώς μεταβαλλόμενη έννοια που επηρεάζεται από τις σύγχρονες κοινωνικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Οι φωτογραφικές ενότητες της έκθεσης αναδεικνύουν το «σπίτι» όχι μόνο ως φυσικό χώρο, αλλά και ως πεδίο μνήμης, ταυτότητας και εμπειρίας. Εικόνες που αποτυπώνουν οικογενειακά περιβάλλοντα, κοινότητες, τελετουργίες, συνθέτουν ένα πολυφωνικό αφήγημα γύρω από την έννοια της κατοίκησης και του ανήκειν.

Σε μια εποχή όπου οι έννοιες της σταθερότητας και της ταυτότητας επαναπροσδιορίζονται, η έκθεση «HOME-S» προσκαλεί το κοινό σε έναν στοχασμό πάνω στο τι σημαίνει «σπίτι» σήμερα.

Η έκθεση αποτελεί προφεστιβαλική δράση του Photopolis Agrinio Photo & Film Festival και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.
Τους πολλούς επισκέπτες υποδέχτηκε ο Πάνος Καλτσάς , ενω χαιρετισμό απήυθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου. Παρόντες στα εγκαίνια φωτογραφοι απο πολλές χώρες και μάλιστα φωτογράφου από την Βραζιλία.









ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Μουσείο Καπράλου, Αγρίνιο
Εγκαίνια: Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Διάρκεια έκθεσης: 18-26 Απριλίου
Ωρες λειτουργίας: 19:00-21:00
Επιμέλεια: Ελένη Μουζακίτη, Πάνος Καλτσάς
Ιστοσελίδα: https://photopolis.gr
agrinionews.gr






















