Κυριακή, 1η Οκτωμβρίου 2023  12:34 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 00:08

Ο Αλέκος και το κοπάδι του στην ορεινή Ναυπακτία | Η κτηνοτροφία αργοπεθαίνει | (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Ορεινή Ναυπακτία, στο ερημικό χωριό Καταφύγιο, συναντήσαμε έναν από τους λιγοστούς και εναπομείναντες φύλακες του χωριού, τον Αλέκο Θεοδωρόπουλο. Ένας άνθρωπος, που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον τόπο του και αφιερώθηκε στην κτηνοτροφία.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο Αλέκος ανοίγει την καρδιά του και μας μιλά για τις δύσκολες στιγμές που συναντά στον κόσμο της κτηνοτροφίας. Μας ενημερώνει για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές και την έλλειψη υποδομών, που καθιστούν τη ζωή των κτηνοτρόφων ακόμη πιο δύσκολη. Ειδικά αναφέρει το πρόβλημα με τους λύκους, που αποτελεί απειλή για τα κοπάδια και έχει αναγκάσει πολλούς κτηνοτρόφους να πωλήσουν τα αγαπημένα τους ζώα.

Όμως, ο Αλέκος δεν παραδίδεται εύκολα. Μας αναφέρει πώς ανατρέφει τα γίδια του με τον παραδοσιακό τρόπο. Το γάλα από αυτά τα γίδια το χρησιμοποιεί για να φτιάχνει μόνος του τυρί, διότι ο έμπορας είναι αρκετά μακριά για να το προμηθευτεί.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο Αλέκος παραμένει πιστός στο επάγγελμά του και στο χωριό του. Εκεί, διατηρεί ένα μικρό καφενείο που αποτελεί το κέντρο συνάντησης για τους λίγους κατοίκους του χωριού. Εκεί, πίνουν τον καφέ τους, μοιράζονται τις ιστορίες τους και μαθαίνουν τα νέα της περιοχής. Ο Αλέκος, με την παρουσία και τη φιλοξενία του, συντηρεί την κοινωνική ζωή σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή.

 

Διαβάστηκε 214 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.