Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  8:13 μμ
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2024 20:49

Pink the City: «Βάφοντας» την πόλη του Αγρινίου ροζ, ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
«Βάφοντας» την πόλη του Αγρινίου ροζ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μέσω της δράσης Pink the City, σκοπός είναι η αφύπνιση και η έγκαιρη διάγνωση.

Αρχικά πραγματοποιούνται κάποια δρώμενα, τα οποία σε συνδυασμό με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και κυρίως για το λόγω των δράσεων, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πόλης, με σκοπό το διττό αυτό μήνυμα να διαδηλωθεί

Κατά κύριο λόγο γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού έχουν τον πρώτο ρόλο στις δράσεις αυτές, έχοντας όμως στο πλευρό τους και άλλες τόσες που τόσα χρόνια τώρα υποστηρίζουν τις αντίστοιχες δράσεις.

Η συγκεκριμένη δράση, που γίνεται στο Αγρίνιο για τέταρτη χρονιά, πραγματοποιείται με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και γι αυτό το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, οι Δομές Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, o Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» ένωσαν για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν την εντυπωσιακή αυτή δράση στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στο Κοινωνικό Ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά και στον αριθμό 20 πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ανάλογες εξετάσεις.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Δήμητρα Λαοπόδη.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 71 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.