Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  2:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 20:27

Ελαιόφυτο Αγρινίου: Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών kick boxing

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Βλαχερνών» Ελαιόφυτο-Τριαντέικα Αγρινίου, διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 τις προαγωγικές εξετάσεις έγχρωμων ζωνών των αθλητών kick boxing του συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελαιοφύτου, έξω από τα γραφεία του συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κόσμου. Η Χρύσα Σπαή και το AitoloakarnaniaBEST.gr ήταν εκεί και μίλησε με τους διοργανωτές.

image 09

image 02

image 11

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Βλαχερνών» κος Παναγιώτης Αποστόλου μας δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια λειτουργίας του τμήματος των πολεμικών τεχνών που έχουμε ιδρύσει προς όφελος των παιδιών μας, ώστε να ακολουθούν έναν πιο σωστό δρόμο. Να ξεφύγουν από τα κινητά, από το ίντερνετ και όλα αυτά, που μαστίζουν την νεολαία του σήμερα. Οποιοδήποτε παιδί από την Δευτέρα Δημοτικού μπορεί να εγγραφεί στον Συλλογό μας και να ασχοληθεί με κάποια δραστηριότητα. Οι εγγραφές ξεκινάνε από τον Σεπτέβριο. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο».

image 05

Η κα Λιάνα Παπαδημητρίου Γενική Γραμματέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Παναγία Βλαχερνών” μας δήλωσε: «Είμαστε ένας πολιτιστικός σύλλογος με τα καθαρά πολιτιστικά του δρώμενα όπως τα χορευτικά μας τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, εικαστικό, χειροτεχνίας, εκδρομικό. Μας έκανε λοιπόν πρόταση ο προπονητής πολεμικών τεχνών και συγχωριανός μας, ο οποίος είναι κάτοχος της μαύρης ζώνης δύο Νταν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο κ. Φάνης Μπισμπίκης, να ιδρύσουμε αθλητικό τμήμα και εμείς αποδεχτήκαμε την πρόκληση και δημιουργήσαμε αυτό το τμήμα που περιλαμβάνει πολεμικές τέχνες και γυμναστική για όλους. Τηρώντας το αρχαιοελληνικό δόγμα «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς αθλητισμό. Ο Σωκράτης είπε «Όταν τα σώματα είναι μαλθακά και οι ψυχές χάνουν τη δύναμή τους» και ο Ιπποκράτης είπε «Ψυχής όργανο το σώμα». Ο πολιτισμός θρέφει την ψυχή και ο αθλητισμός την ψυχή και το σώμα. Λοιπόν, έτσι δημιουργήθηκε κάτω από την ομπρέλα του Συλλόγου μας το αθλητικό τμήμα, το οποίο αποτελείται από 45 αθλητές και το τμήμα Γυμναστικής που αποτελείται από 10 κυρίες. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από 5 μόνο μήνες προετοιμασίας, συμμετείχαμε στο 12ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, μια διεθνή και πανευρωπαϊκή διοργάνωση στο Λαγανά της Θεσσαλονίκης, με 16 συμμετοχές και κατακτήσαμε 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις μόνο ήττες. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τα αποτελέσματα αυτά μας έδωσαν φτερά και πείσμα να συνεχίσουμε παρόλες τις δυσκολίες που συναντάμε. Μην ξεχνάτε πως είμαστε ένας πολιτιστικός σύλλογος ενός χωριού και εθελοντές. Όμως έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Ειδικά για το αθλητικό μας τμήμα. Η σημερινή μέρα είναι η πρώτη μας διοργάνωση για προαγωγικές εξετάσεις εγχρώμων ζωνών των αθλητών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε την τιμή να είναι εδώ και ο δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη, κ.Γιώργος Κιουρτίδης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην INTERNATIONAL BUDOKAI UNION για το στυλ του ΜΜΑ και αρχιεκπαιδευτή (level 7) στην Ι.Ρ.Ο. (INTERNATIONAL POLICE ORGANIZATION ) με μαύρη ζώνη και 7 νταν. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που ήρθε από την όμορφη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί σήμερα στην εκδήλωσή μας.

image 06

Το μηνυμά σας στο αναγνωστικό μας κοινό

Λοιπόν. Το μήνυμα μας από την καρδιά μας είναι ότι είναι χρέος μας στην κοινωνία και στη σημερινή κατάντια της κοινωνίας να δώσουμε το έναυσμα και να δώσουμε την πρόκληση στα νέα μας παιδιά, να βγούνε έξω, να δραστηριοποιηθούν στην ευγενή άμιλλα, στο αριστεύειν, στον αθλητισμό και στην ομαδικότητα. Να φύγουν από τα κινητά, από τη βία, το bullying, όλα αυτά. Και αυτό είναι το μέλημά μας. Αυτό προσπαθούμε ως πολιτιστικός σύλλογος και έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε 45 παιδιά κάτω από την ομπρέλα του συλλόγου μας. Με έναν προπονητή με πολύ ήθος, γνωστό και καταξιωμένο στην κοινωνία και στο εργασιακό του περιβάλλον καθότι είναι αστυνομικός. Λοιπόν για αυτά τα παιδιά παλεύουμε. Διαθέτουμε τον χρόνο μας. Εθελοντές είμαστε. Λάθη κάνουμε και από αυτά μαθαίνουμε. »

image 03

image 01

Ο προπονητής του αθλητικού τμήματος κος Φάνης Μπισμπίκης μας δήλωσε: «Ήταν η πρώτη μας διοργάνωση για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το Δ.Σ. φρόντισε να τελειοποιήσει και την τελευταία λεπτομέρεια και να δώσει νότα γιορτής στο χωριό. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Εξάλλου η χαρά και η ικανοποίηση στο πρόσωπο των παιδιών μου φτάνει για να πω ότι η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αυτό φτάνει.»

Πώς σας ήρθε η ιδέα να συνεργαστείτε με τον πολιτιστικό σύλλογο ώστε να δημιουργηθεί αθλητικό τμήμα Πολεμικών τεχνών στην κοινότητα Ελαιοφύτου;

Ένα απωθημένο μου από την παιδική μου ηλικία στο χωριό, που λαχταρούσα να μάθω πολεμικές τέχνες αλλά οικονομικοί και λόγοι μετακίνησης δεν μου το επέτρεπαν. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις σήμερα στο χωριό μας, με ώθησαν να ξεκινήσω αυτή την πρωτοβουλία καθώς όλοι και κυρίως τα μικρά παιδιά έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό που αγαπούν και όσοι μπορούμε οφείλουμε να τα βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Από την άλλη ο σύλλογος «Παναγία Βλαχερνών» έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια θέληση, τόλμη και δημιουργικότητα. Από την πρώτη μας επαφή με το ΔΣ δέσαμε και θέσαμε στόχους για το χωριό μας.

Είναι σημαντικό για ένα σύλλογο να περνάει κοινωνικά μηνύματα στους νέους έτσι ώστε να αφήσουν τα κινητά και τον καναπέ και να ασχοληθούν με ουσιώδεις δραστηριότητες;

Αυτός είναι και ο ρόλος του συλλόγου. Να περνάει θετικά μηνύματα στους νέους, να διατηρεί την παράδοση και να διδάσκει ήθος και πολιτισμό. Ήδη στο αθλητικό τμήμα μιλάμε συνεχώς για το μπουλινκ στα σχολεία, τους έχουμε κάνει κατανοητό δε, ότι μαθαίνουμε πολεμικές τέχνες για την άμυνα μας και όχι για να το παίξουμε νταήδες στο σχολείο και τους έχουμε τονίσει τόσο το ΔΣ όσο κι εγώ ότι αν μάθουμε ότι κάποιο παιδί τσακώθηκε η χτύπησε άλλο παιδί από μαγκιά, θα φύγει από τον σύλλογο την ίδια στιγμή!!!!!

image 07

image 08

image 09

Αν συνδέεται και πόσο βοηθάει η διατροφή στην άθληση ειδικά τα παιδιά;

Σίγουρα τα παιδιά που αθλούνται εντρυφούν στην ιδέα της υγιεινής διατροφής. Εμείς τα συμβουλεύουμε συνέχεια πάνω σ' αυτό. Από Σεπτέμβρη δε, θα γίνουν ειδικές διαλέξεις όπου θα μιλήσουν ειδικοί.

Πως μπορεί να επικοινωνήσει με τον σύλλογό σας κάποιος που ενδιαφέρεται;

Μπορεί να επικοινωνήσει όποιος θέλει με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αποστόλου η την γεν. Γραμματέα κα Λιάνα Τζανουλίνου - Παπαδημητρίου. Υπάρχει και το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το μήνυμά σας στο αναγνωστικό μας κοινό

Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του συλλόγου Παναγία Βλαχερνών που πραγματικά έχουν αγκαλιάσει το αθλητικό τμήμα και είναι δίπλα του κάθε στιγμή. Στην συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μου έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους. Ευχαριστώ κι εκείνους που έβγαλαν κακίες γιατί μας δυνάμωσαν τόσο εμένα όσο και τον σύλλογο ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Θέλω να αφιερώσω την εκδήλωση αυτή σε τρεις φίλους μου-αδέλφια μου και στον πατέρα μου που μου λείπουν και είναι ψηλά στον ουρανό και είμαι σίγουρος ότι είναι δίπλα μου σε ότι κάνω . Καλό καλοκαίρι με υγεία πάνω απ' όλα και από Σεπτέμβριο ξεκινάμε δυνατά τις προπονήσεις μας.

image 04

image 13

image 16

image 15

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 738 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 20:41
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News