Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  12:24 πμ
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 23:53

Χωρίς… ρευστό οι εκπτώσεις στο Αγρίνιο – Υποτονικές οι εκπτώσεις (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς… ρευστό οι εκπτώσεις  στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Υποτονικές οι εκπτώσεις. Tο καλό ξεκίνημα των εκπτώσεων «ξεφούσκωσε» στη συνέχεια υπό το βάρος του πληθωρισμού διαπιστώνουν οι έμποροι του Αγρινίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η εκπτωτική περίοδος «έριξε αυλαία» στις 28 Φεβρουαρίου και η  κίνηση στην αγορά του Αγρινίου όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν η αναμενόμενη για τους περισσότερους εμπόρους, οι οποίοι προσπάθησαν να προσελκύσουν πελάτες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Οι καταναλωτές εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και με περιορισμένο το διαθέσιμο εισόδημά τους, απέφυγαν τις παρορμητικές αγορές και προχώρησαν πιο «στοχευμένα» αγοράζοντας προϊόντα που είχαν ανάγκη.

Όπου δηλαδή υπήρξε ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό ήταν σε προϊόντα με έκπτωση της τάξεως του 50% και πάνω.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων που μίλησαν στη «Σ» ανώνυμα και επώνυμα υποστήριξαν πως δεν είδαν στα ταμεία τους το τζίρο που ανέμεναν και θα ήθελαν. Η εκκίνηση των εκπτώσεων για τους περισσότερους ήταν αρκετά καλή τηρουμένων των αναλογιών, ωστόσο στην πορεία η κίνηση «ξεφούσκωσε» καθώς φάνηκε στα ταμεία των καταστημάτων ότι η πλειονότητα των καταναλωτών υπό το βάρος του πληθωρισμού περιορίζεται στην κάλυψη των βασικών του αναγκών.

Πλέον ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου αγωνιά για το τι θα «έρθει» τους επόμενους μήνες…

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε:

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

«αυτή την στιγμή επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά μπορώ να πω πως στις αρχές των εκπτώσεων υπήρχε μια μικρή κινητικότητα. Οι επιχειρήσεις με ρούχα και παπούτσια, η ένδυση και η υπόδηση δηλαδή, είναι εξίσωση που έχει παράλληλα το αγοραστικό ενδιαφέρον, το πρόσκαιρο της μόδας, τις καιρικές συνθήκες και τις οικονομικές συνθήκες. Ειδικά για τους τομείς αυτούς τα πράγματα λειτούργησαν πολύ ανάποδα.

Συνέπεσε επίσης η οικονομική δυσπραγία λόγω της ακρίβειας. Έχουν γίνει επίσης πολύ μεγάλες εκπτώσεις, η πλειονότητα της αγοράς κινήθηκε από το 40% έως και το 60% και προς τα πάνω ως προς το ποσοστό  έκπτωσης, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπήρξε, δεν κάλυψε τόσο τις ανάγκες του εμπόρου. Όλοι έχουν επενδύσει στο να ανανεώνουν την γκάμα των προϊόντων τους, για να ικανοποιούν μεγάλο κομμάτι της αγοράς σε επιλογές, ποιότητα και καλές τιμές, αλλά υπάρχει δεδομένη δυσκολία από το καταναλωτικό κοινό, υπάρχει οικονομική δυσπραγία».

Ο Βασίλης Καμμένος τόνισε:

Ο Βασίλης Καμμένος

«το κατάστημά μας έχει 60 χρόνια στην αγορά του Αγρινίου και μπορώ να βεβαιώσω πως φέτος κατά την εκπτωτική περίοδο τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με την ακρίβεια, αντιμετωπίζει  πληθωρισμό και όλα αυτά φαίνονται και στην τοπική αγορά. Δυσκολευτήκαμε πολύ και στις γιορτές και στις εκπτώσεις. Δεν είμαι ευχαριστημένος εγώ που έχω την πελατεία μου, πόσο μάλλον ένας άλλος συνάδελφος.

Δεν υπάρχει το πλαίσιο από την Πολιτεία και δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχει αύξηση 30% και 40% στο σουπερ μάρκετ. Όταν υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, σε όλα τα καταναλωτικά είδη γενικότερα δεν θα κοιτάξει πρώτα να ντυθεί και να διασκεδάσει ο κόσμος, αλλά να καλύψει τις ανάγκες του και τις υποχρεώσεις του.

Τις ημέρες των πληρωμών τα πράγματα είναι καλά, αλλά μετά είναι εντελώς υποτονικά, ενώ μετά τις 15 με 20 του μήνα ο κόσμος ξεμένει από χρήματα. Έχω ακούσει ότι θα γίνει αύξηση στον κατώτατο μισθό, δυστυχώς ή ευτυχώς έρχονται και εκλογές, όπως και να ‘χει όμως πρέπει να περιμένουμε καλύτερες ημέρες».

Ο Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε:

Ο Γιάννης Αρτοποιός

«τα τελευταία χρόνια δυστυχώς οι εκπτώσεις δεν έχουν ενδιαφέρoν, γιατί ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως ψώνιζε. Πήγαν μέτρια και φέτος, όπως πάνε και τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε με καλές προσφορές να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει. Άρα το πρόβλημα είναι εκεί, ότι δεν καταναλώνει.

Επίσης, έχουν αλλάξει κάπως και οι συνήθειες, παίζει ρόλο πλέον και το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά επειδή δραστηριοποιούμαστε και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και εκεί είναι πεσμένα τα πράγματα. Δεν είναι τα πράγματα όπως κάποτε, δεν είμαι ευχαριστημένος από τις εκπτώσεις, παρά το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες.

Η εβδομάδα αυτή όμως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις υπόλοιπες και με αυτό που γίνονταν κάποτε. Είχε μια κανονική ροή, μετά η αγορά είχε ημέρες που ήταν τελείως νεκρές».

Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος δήλωσε:

Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος

«οι εκπτώσεις κατά γενική ομολογία δεν ήταν άσχημες, αλλά μας άφησαν με μια γλυκόπικρη αίσθηση. Περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Βγήκε κόσμος, αλλά δεν ψωνίζει αυτά που ήθελε και πρέπει να ψωνίσει, για να φανεί στην αγορά. Ψάχνει οικονομικό και καλό και συχνά αυτό δεν γίνεται.

Το Αγρίνιο όμως γενικότερα αντιμετωπίζει πρόβλημα, δεν υπάρχει ξένος κόσμος να ψωνίσει και γενικότερα να ζήσει στην πόλη και είμαστε συνεχώς εμείς και μείς. Αν δεν γίνει κάτι θεωρώ πως σε ένα χρόνο το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο στα εμπορικά καταστήματα. Τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων βγήκε ο κόσμος, αλλά δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ούτε καλά, ούτε άσχημα. Είμαστε σε μια μεσαία κατάσταση και δεν βοηθάνε οι εκπτώσεις, διότι θεωρώ πως η περίοδός τους πρέπει να μειωθεί αρκετά.

Επίσης, επηρεάζουν αρνητικά και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν και έτσι δυσκολεύεται η κατάσταση. Αν δεν γίνει κάτι από τους παράγοντες, τους βουλευτές, το Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη για να έρθει ξένος κόσμος, δηλαδή φοιτητές, να έρθει μια τουλάχιστον καλή σχολή με ενδιαφέρoν στο Αγρίνιο, δεν θα δούμε τίποτε διαφορετικό σε όλα τα καταστήματα της πόλης ανεξαρτήτως κλάδου, γιατί τώρα ψωνίζουμε εμείς και μείς. Το Αγρίνιο δεν είναι προορισμός και ακόμη και εμείς οι ίδιοι θα πάμε κάπου αλλού να ψωνίσουμε».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 450 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.