Παρασκευή, 23η Φεβρουαρίου 2024  9:39 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 17:50

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 112η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η ανακάλυψη του αρχέγονου φωτός επιβεβαίωσε τη δημιουργία του σύμπαντος απο μία μεγάλη έκρηξη.

- Το φως έρχεται απο πολύ μακριά. Από ένα χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, κι απο έναν χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος. Απο τότε τυλίγει τον κόσμο και αναδεικνύει κάθε του έκφραση.

- Η θαυμαστή διεργασία της φωτοσύνθεσης συντηρεί τον κύκλο της ζωής.

- Ο Διαφωτισμός εκφράζει την πίστη στην πρόοδο και στη δυνατότητα τελείωσης του ανθρώπου, υπερασπίζεται τις πολιτικές ελευθερίες και την ανοχή στις πεποιθήσεις του άλλου και αντιδρά στην ανορθολική ερμηνεία του κόσμου και στην υποταγή του σε θρησκευτικά δόγματα. Οι ιδέες του Διαφωτισμού απέκτησαν ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά ερείσματα και άσκησαν έτσι και δυστυχώς είναι ανάγκη να ασκήσουν ακόμη! - μεγάλη επίδραση.

- Η Ελληνική φιλοσοφία (αρχαία) περιέκλειε όλους τους τομείς του επιστητού και οι φιλόσοφοι ήταν καθολικοί στοχαστές χωρίς στεγανά στη γνώση.

- Ο ιστορικός της επιστήμης G. Gillipsie μας λέει: Απ' όλους τους θριάμβους του θεωρητικού δαιμονίου των Ελλήνων, ο πιό απροσδόκητος κι ο πιό καινοτόμος ήταν η ορθολογική τους αντίληψη ότι ο κόσμος είναι ένα ταχτοποιημένο σύνολο, που λειτουργεί με νόμους  προσιτούς στο ανθρώπινο μυαλό. Το Ελληνικό άλμα απο το μύθο στη γνώση υπήρξε η απαρχή τόσο της επιστήμης όσο και της φιλοσοφίας.

- Το δόγματα και οι εξ' αποκαλύψεως αλήθειες υπήρξαν και είναι πάντοτε - πηγή ανθρωπίνων δεινών.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 287 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.