Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:09 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 14:29

Μικαέλα Παπαχρυσάνθου: Eνα μουσικό ταξίδι απο την Κύπρο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, διάφορες πόλεις και τελικά στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Μικαέλα Παπαχρυσάνθου κατάγεται από την Κύπρο αλλά τα τελευταία 10 χρόνια διαμένει στο Αγρίνιο. Ασχολείται με την μουσική παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας σε διάφορα μαγαζιά της πόλης αλλά κάνοντας και μαθήματα σε σχολεία της περιοχής. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί της σε κάποια εμφανισή της στο KAVATZA LIVE STAGE όπου και προέκυψε η παρακάτω συνέντευξη.

PAP MIK 01

Μικαέλα από πού κατάγεσαι και πώς βρέθηκες στο Αγρίνιο;

Η καταγωγή μου είναι από την Κύπρο. Στο Αγρίνιο βρέθηκα τα τελευταία 10 χρόνια, ως ερωτική μετανάστρια ακολουθώντας τον σύζυγό μου ο οποίος εργαζόταν και εργάζεται εδώ αν και κατάγεται από τις Σέρρες.

Από πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με την μουσική;

Οι δικοί μου με θυμούνται από την ηλικία των τεσσάρων να ασχολούμαι με πιάνο και να τραγουδάω. Από την οικογενειά μου δεν ασχολείται κάποιος άλλος με το αντικείμενο.

PAP MIK 03

Ασχολήθηκες με το Δημοτικό τραγούδι;

Ασχολήθηκα με το παραδοσιακό τραγούδι θα έλεγα και συγκεκριμένα με Σμυρναίϊκα, Μικρασιάτικα, Νησιώτικά, Ποντιακά, Θρακικά.

Αγαπημένοι σου τραγουδιστές;

Ολοι είναι αγαπημένοι, όλοι έδωσαν η ακόμη δίνουν το στίγμα τους. Άφησαν μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Εδώ στο Αγρίνιο πως τα βλέπεις τα πράγματα;

Όντας 10 χρόνια εδώ διαπιστώνω ότι έχει τα πάνω του και τα κάτω του, όπως όλες οι πόλεις δηλαδή. Δίνει ευκαιρίες σε νέους τραγουδιστές αρκεί να είναι ευέλικτοι και δεκτικοί. Ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει ανοικτές τις κεραίες του και την καρδιά του, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει. Κάτι που στην τελική είναι και σωστό και φυσιολογικό.

PAP MIK 04

Φέτος το καλοκαίρι που θα σε δούμε;

Έχουμε κλείσει κάποιες συναυλίες σε διάφορες περιοχές και γενικά πιστεύουμε ότι μη έχοντας το πρόβλημα της πανδημίας και των εγκλεισμών θα πάμε καλά και ο κόσμος θα βγεί έξω να ακούσει καλή μουσική.

Να σε ρωτήσω ένα άλλο. Εσείς οι καλλιτέχνες όταν είστε στη σκηνή αντιλαμβάνεστε την ψυχολογία του κοινού ώστε να αντιδράτε ανάλογα;

Βέβαια πάντα είμαστε σε αλληλοεπιδραστική διαδικασία με το κοινό μας. Προσπαθώντας να δώσουμε αυτό που περιμένει από εμάς και την χρονική στιγμή που το περιμένει. Ένα θετικό γεγονός είναι όταν, δεν φεύγει απο τον χώρο και συμμετέχει σιγοτραγουδώντας με τον τραγουδιστή/τραγουδίστρια. Αυτό σημαίνει ότι του αρέσει το πρόγραμμα και είναι σε καλή διάθεση. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι κάτι ιδιαίτερο και συμβαίνει μόνο στους μουσικούς και τραγουδιστές. Κανένα άλλο καλλιτεχνικό αντικείμενο δεν το έχει ή τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.

Πως σας επηρέασε η κατάσταση των δυο τελευταίων χρόνων την δουλειά σας;

Πάρα πολύ αρνητικά. Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να είναι για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αδράνεια. Πέρα απο το οικονομικό. Είχα το προνόμιο να δουλεύω το πρωί στην εκπαίδευση – φέτος είμαι στο Μουσικό Γυμνάσιο και τα προηγούμενα χρόνια ήμουν σε Δημοτικά Σχολεία - και είχα από εκεί το μισθό μου και μπορούσα να επιβιώνω. Συνάδελφοι καλλιτέχνες που δεν είχαν έσοδα από αλλού σαφώς και είχαν πολύ μεγάλα προβλήματα.

PAP MIK 06

Κύπρος, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αγρίνιο, τι σε γοήτευσε σε κάθε περιοχή περισσότερο;

Οσον αφορά τις μεγάλες πόλεις πρέπει να επισημάνω ότι η Θεσαλονίκη θεωρείται και είναι ένα φυτώριο καλλιτεχνών. Όλοι οι καλλιτέχνες που μπλέχθηκαν στα γρανάζια της Θεσσαλονίκης, έγιναν αξιόλογοι. Είναι μεγάλο σχολείο, είτε παίζεις σε ένα μικρό μαγαζάκι ή σε κάποιο μεγάλο θέατρο ή ακόμα και στο μέγαρο μουσικής. Είναι γνωστό επίσης ότι πολλοί καλλιτέχνες που ξεκινάνε την καριέρα τους στην Αθήνα, δεν πετυχαίνουν και ερχόμενοι στην Θεσσαλονίκη δημιουργούν το κοινό τους και το ονομά τους, καθότι όπως είπαμε η Θεσσαλονίκη είναι φυτώριο καλλιτεχνών και πιο δεκτική, οπότε αποκτώντας εμπειρία και κοινό επιστρέφουν στην Αθήνα επιτυχημένοι.

Στην Αθήνα είναι αλλιώς τα πράγματα. Εκεί είχα να κάνω με ένα εξηγημένο και επαγγελματικό επίπεδο κοινού και συνεργασιών. Είναι και αυτό κάτι που μπορεί να σε εξελίξει ή να σε κάνει να τα παρατήσεις.

Το Αγρίνιο συγκρινόμενο με αντίστοιχες επαρχιακές πόλεις στην Ελλάδα όπου τα ακούσματα διαφοροποιούνται ανά περιοχή, έχει το δικό του κοινό. Όταν πιάσεις τον σφυγμό του κοινού γίνεσαι αγαπητός και προχωράς.

Ποιό είναι ο μηνυμά σου προς το αναγνωστικό κοινό μας;

Εύχομαι πάνω απο όλα υγεία και θετικές σκέψεις. Όλα τα εμπόδια να ξεπερνιούνται με χαμόγελο και θετικότητα. Φυσικά καλό για την υγεία μας είναι να ακούμε καλή μουσική όταν και όποτε μπορούμε.

PAP MIK 02

Ο κ. Γιώργος Χριστοδούλου, ιδιοκτήτης του μαγαζιού KAVATZA LIVE STAGE δήλωσε: Διατηρώ τα τελευταία χρόνια το κατάστημα αυτό και προσπαθώ να προσφέρω ποιοτικές μουσικές βραδιές στους πελάτες μας. Θεωρώ ότι η προσπάθεια έχει εκτιμηθεί και πολλοί Αγρινιώτες μας τιμούν κάθε φορά με την παρουσία τους. Σίγουρα η κατάσταση των τελευταίων δύο ετών δεν μας ευνόησε καθόλου, γενικά δεν ευνόησε τον κλάδο της εστίασης, δημιουργόντας ταυτόχρονα και προβλήματα στον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ενεργοί και να προσφέρουμε ότι καλύτερο στο κοινό της πόλης και όχι μόνο, δίνοντας ταυτόχρονα και βήμα σε κάθε καλλιτέχνη να εμφανιστεί επι σκηνής. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, με υγεία πρώτα απο όλα και δύναμη να συνεχίσουμε.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή, Μαριάννα Γεωργίου

Επιμέλεια Hair Styling Χρύσας: Δήμητρα Γκέκα

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1166 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 14:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033