Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:22 μμ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 18:20

Ξεσηκωμός στο Μεσολόγγι για το Νοσοκομείο-μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαζική είναι η συμμετοχή στο Μεσολόγγι στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο που είναι σε εξέλιξη (Τετάρτη 15/2).

Με παλμό η συγκέντρωση και ηχηρό το μήνυμα ενάντια στην υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος που ταλανίζεται από την υποστελέχωση.

Εργαζόμενοι και γιατροί απηύθυναν έκκληση προς την τοπική κοινωνία να πει ένα «όχι στην υποβάθμιση-κλείσιμο του νοσοκομείο Μεσολογγίου». Φορείς, σωματεία, παρατάξεις και κόμματα πήραν τη σκυτάλη με ανακοινώσεις και απηύθυναν τα δικά τους καλέσματα. Κηρύχτηκε εξάλλου τρίωρη στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της πόλεως.

Αποτέλεσμα του ξεσηκωμού υπήρξε το πάνδημο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου όπου το πλήθος έφτασε με πορεία έχοντας αρχικά, στις 12 το μεσημέρι, συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Στο συλλαλητήριο και στις ομιλίες εκφράστηκε με έμφαση το διεκδικητικό πλαίσιο με τα ακόλουθα βασικά αιτήματα:

1) Όχι στο κλείσιμο του ΓΝ Μεσολογγίου ή την αλλαγή χαρακτήρα χρήσης του
2) Καμία συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού μας και τα ΚΥ αποδεδειγμένα είναι απαραίτητα στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας ώστε να καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Όχι στο νέο «ΕΣΥ» της κυβέρνησης

3) Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από το Νοσοκομείο Αγρινίου
4) ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με κατεπείγουσες διαδικασίες, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

5) Να καλυφθούν όλα τα κενά καταρχήν στα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση (Χειρουργική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Γυναικολογική, εργστήρια κλπ)
6) Να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες του ΤΕΠ με αποφασιστική ενίσχυσή του

7) Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις-καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

8) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες
9) Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

 

Οι φωτό που ακολουθούν απο messolonghinews

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 351 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.