Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:19 πμ
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 17:55

Φαρμακείο διακοπών: 10 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις, εάν ταξιδεύεις με παιδιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο προγραμματισμός των διακοπών είναι μια κατάσταση που σε γεμίζει με χαρά και ανυπομονησία. Κι όταν φτάνει η στιγμή που – επιτέλους ξεκινάς να ετοιμάσεις βαλίτσες, σημαντικό εκτός από τα μαγιό, να ετοιμάζεις και ένα μίνι φαρμακείο, για παν ενδεχόμενο.

Είτε πρόκειται να πας σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, στο βουνό ή το εξωτερικό, ένα καλά εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο. Ειδικά, εάν ταξιδεύεις με παιδιά. Παρακάτω, μπορείς να βρεις τα 10 βασικά πράγματα που πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του ταξιδιού σου για να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς στις διακοπές σου.

Αντηλιακό
Η έκθεση στον ήλιο πρέπει πάντα να γίνεται με ασφάλεια. Ο ήλιος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στο δέρμα μας, γι’ αυτό το αντηλιακό είναι άκρως απαραίτητο, πάντα. Εάν ταξιδεύεις με παιδιά, μάλιστα, είναι υψίστης σημασίας. Θα σε βοηθήσει να αποφύγεις περαιτέρω ταλαιπωρίες ή ακόμα και ηλιακά εγκαύματα.

Εντομοαπωθητικό
Tα έντομα μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα, ειδικά το καλοκαίρι. Έτσι, για να βεβαιωθείς ότι μπορείς να τo αντιμετωπίσεις, μόλις εμφανιστεί, πάρε μαζί σου κάποιο εντομοαπωθητικό. Έτσι, οι διακοπές με τα παιδιά θα γίνουν άκρως ευχάριστες.

Θερμόμετρο
Ο πυρετός μπορεί να συσχετιστεί με πολλές διαφορετικές ασθένειες. Το θερμόμετρο που έχεις στο σπίτι μπορεί να είναι ήδη αρκετά μικρό, οπότε γιατί να μην το πάρεις μαζί σου; Απλώς, φρόντισε να έχεις την κατάλληλη θήκη για να το προστατέψεις.

Αντισηπτικά μαντηλάκια
Τα παιδιά πιάνουν τα πάντα. Έτσι, έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια. Και προφανώς, δεν γίνεται να πλένουν συνέχεια τα χέρια τους. Εάν έχεις μαζί σου αντισηπτικά μαντηλάκια, όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Παυσίπονα/Αντιπυρετικά
Ένας πονοκέφαλος ή ένας πόνος στο πόδι, μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τη μέρα των παιδιών, αλλά και τη δική σου. Εάν έχεις μαζί σου μερικά παυσίπονα ή αντιπυρετικά χάπια, θα αντιδράσεις γρήγορα όταν προκύπτουν προβλήματα.

Φάρμακα για διάρροια
Τα φάρμακα κατά της διάρροιας είναι μια γρήγορη λύση εάν κάποιος αντιμετωπίζει διάρροια ταξιδιωτών. Και όλοι ξέρουμε, πως η διάρροια είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές.

Γάζες
Ορισμένοι τραυματισμοί μπορεί να χρειάζονται περισσότερα από έναν απλό επίδεσμο, γι' αυτό οι γάζες, πάντα χρειάζονται. Μια γάζα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, οπότε είναι πολύ απλό να εντάξεις στο μίνι φαρμακείο σου το καλοκαίρι.

Τσιμπιδάκι
Τα τσιμπιδάκια είναι απαραίτητα για την αφαίρεση μικρών θραυσμάτων ή την αφαίρεση του κεντριού της μέλισσας, μετά από τσίμπημα. Μπορείς να αγοράσεις τσιμπιδάκια με ειδική σήμανση για πρώτες βοήθειες, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά από ανοξείδωτο χάλυβα με λεπτές μύτες, κάνουν και πάλι τη δουλειά τους.

Αντιισταμινικά
Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να είναι δυσάρεστες και απροσδόκητες. Τα αντιισταμινικά θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα των αλλεργιών, όπως ο κνησμός, το εξάνθημα ή το πρήξιμο.

Επιδέσμους
Χτυπημένα γόνατα, κόψιμο από χαρτί, φουσκάλες, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστείς έναν επίδεσμο κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Φρόντισε, λοιπόν να έχεις στη διάθεσή σου μερικά σε διάφορα μεγέθη για διαφορετικούς σκοπούς και σημεία στο σώμα.

Πηγή: jenny.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News