Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  6:21 πμ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 18:50

Αγρίνιο: To νόημα των «λουλουδιών» που τοποθετήθηκαν στα δέντρα της κεντρικής πλατείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε ξεχωριστό τρόπο το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου -σε σύμπραξη με το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου- τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου σε σύμπραξη με το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου τίμησαν τους γυναικείους αγώνες για ισότητα και χειραφέτηση σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη, 14-03-2023 και ώρα 11:00 π.μ., στη κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Οι μαθητές τοποθέτησαν λουλούδια στα δέντρα της κεντρικής πλατείας με μηνύματα που αφορούσαν την αγάπη προς το τη Γυναίκα και έκαναν αναφορά σε σημαντικές Γυναικείες προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο.

Τα σχολεία με την ιδιότητά ως υποψήφιοι πρέσβεις στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τίμησαν το «άλλο μισό του ουρανού» για το ακέραιο της προσφοράς, της δύναμης, της προόδου, της αγωνιστικότητας, σε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με σκοπό να μεταδώσουν το μήνυμα της ισότητας και της αξιοπρέπειας.

Όπως επισημαίνουν, τίμησαν τη γυναίκα – επιστήμονα, τη γυναίκα – πολιτικό, την καλλιτέχνιδα, την αθλήτρια, τη μητέρα, την κόρη, τη σύζυγο, την αδερφή, τη φίλη, τη δασκάλα, τη συμμαθήτρια. Γιατί όλες έχουν μια θέση ξεχωριστή στην καρδιά και στη σκέψη μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ζαρκαβέλης Χρήστος, , ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Ζώης Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου
Βιτωράτου Μαρίνα ΠΕ02
Δημάκης Μάριος ΠΕ11
Δρόσος Νικόλαος ΠΕ 04.01
Μπεσίρη Δήμητρα ΠΕ03
Παπαπάνος Κωνσταντίνος ΠΕ03
Τσούκα Σωτηρία ΕΒΠ
Μαθητές : Μαρία Ελένη Τσιλιγιάννη, Τσάμης Γιώργος, Τσακανίκας Αλέξανδρος, Πλεξύδας Κώστας, Μουσκάι Αλέξης, Τριανταφύλλου Θεώνη, Στάμου Δέσποινα, Χαραλάμπους Ηλίας, Μιζάλου Έλενα, Μυγδάκη Βασιλική, Τσάμης Ζαχαρίας, Μυστακίδης Αντώνης, Καλαμίδας Λάζαρος, Κοντονάσιου Βασιλική, Κούτρα Νίκη, Τασούλης Γιώργος, Σαραντοπούλου Σωτηρία.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου
Λύρα Κωνσταντίνα
Ντάικου Ιουλία
Μαθητές : Γεωργία, Ιωάννα, Ελευθερία, Ελένη, Θεοδώρα, Κατερίνα, Λαμπρινή, Μαρία, Μπριγκίτα, Ναταλία, Ράνια, Φωτεινή.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 465 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.