Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:57 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 20:14

Η σημασία του τρόπου σκέψης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ - από τους επιστήμονες - πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το μυαλό μας δηλαδή, είναι ένα μικρό Σύμπαν. Με μοναδική διαφορά πως, ενώ στο Σύμπαν όλα λειτουργούν άψογα και αρμονικά και σύμφωνα με τους δικούς του νόμους, στους ανθρώπινους εγκεφάλους (μικρά Σύμπαντα) όχι. Γιατί υπάρχει η σκέψη. Η οποία είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο κι επηρεάζεται από εξωτερικούς κι εσωτερικούς παράγοντες αλλά και από καταστάσεις της στιγμής. Αλλιώς θα λειτουργήσει π.χ. ο εγκέφαλος κάποιου που οι σκέψεις του είναι θετικές και αλλιώς όταν αυτές είναι αρνητικές, αλλιώς όταν είναι αισιόδοξος και αλλιώς όταν είναι απαισιόδοξος, αν έχει αυτοπεποίθηση κ.ο.κ.
 
- ΜΕ ΑΥΤΑ τα δεδομένα, ο ίδιος ο άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να καθορίζει την πορεία του μέσα στο χρόνο, τη σχέση του με τους συνανθρώπους και την ποιότητα της ζωής του. Τους νόμους για τον εαυτό του και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο καθένας, για να είναι ευτυχισμένος, αυτός ο ίδιος μπορεί να τούς βάζει. Αρκεί να τό θέλει όντως, τεράστια η δύναμη της θέλησης!
 
- ΟΛΑ ΑΥΤΑ όμως σε νορμάλ καταστάσεις και όχι σαν αυτές που ζούμε την τελευταία 15ετία της κρίσης και των μνημονίων και απείρως χειρότερα τα τελευταία χρόνια με την πανδημία και όλα τα επακόλουθα αυτής. Τέτοιες βίαιες αλλαγές στις ζωές μας προς το χειρότερο πάντα, αποδιοργανώνουν το μυαλό και με τη συχνή "πλύση εγκεφάλου", τρομοκρατία και καταστροφολογία που τήν προσφέρουν άφθονη τα ΜΜΕ, τόν "καίνε" τελείως κι επέρχεται έτσι ένα απότομο "μπλακ άουτ". Αυτό που πάντα επιδιώκουν οι ισχυροί και αυτοί που μάς κυβερνούν, στοχεύοντας κατευθείαν στο μυαλό μας, αυτό είναι ο στόχος. Στη δε δική μας χώρα τό έχουν "τερματίσει" εδώ και πολύ καιρό, με εμάς τους πολίτες να μη μπορούμε ν' αντιδράσουμε, γιατί μάς λείπει η ορθή σκέψη.
 
- ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν εξαιρέσεις, γενικότερα όμως σε μία τέτοια θλιβερή κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα. Και, πολύ φοβάμαι, πως κάπως έτσι θα πάμε μέχρι και την κάλπη. Βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια ή και αλλού "παροχολογία" και "ταξίματα", συνεχώς μάς "βομβαρδίζουν" με ήσσονος σημασίας "προβλήματα", όπως τώρα την "επέλαση του χιονιά", μακριά από μείζονος σημασίας θέματα, όπως οι υποκλοπές, έλλειψη δημοκρατίας, εξαρτημένης Δικαιοσύνης, κατάστασης στην Ουκρανία κ.ο.κ. Σε μία συσκότιση μάς έχουν και - θα τό δείτε αυτό - πρόθυμους ν' ακολουθήσουμε και πάλι τους υποψήφιους βουλευτές, οποιουδήποτε κόμματος, όπως και μέχρι τώρα. Τό συνηθίσαμε κάτι τέτοιο, έχουμε πλήρως προσαρμοστεί σε αυτό, πολύ βολεμένοι αισθανόμαστε! Όσο για αγώνα, πάει αυτός, ποιος ψάχνει τώρα για "αλλαγές"...
 
- Υ.Γ. Πόσο θα ήθελα να μέ διαψεύσετε!
 
πηγή φωτο: maxmag.gr
 
Διαβάστηκε 4161 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667