Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  4:29 πμ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 12:11

Ψήφισμα ΔΣ Μηχανικών Περιβάλλοντος - Στήριξη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ψήφισμα ΔΣ Μηχανικών Περιβάλλοντος - Στήριξη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Εδώ και αρκετό καιρο οι σπουδαστές των θεατρικών και καλλιτεχνικών σχολών δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στο ΠΔ 85/2022, το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές τους εξισώνοντας τα πτυχία τους με απολυτήρια λυκείου. Η επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ -και κατ'επέκταση ταυ αστικού κράτους- στον καλλιτεχνικό κόσμο δεν είναι κάτι νέο. Η υποβάθμιση τυιν εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στον πολιτισμό είναι πλέον διαρκής.

'Εως τώρα οι σπουδάστριες/ες και οι εργαζόμενες/οι του κλάδου έχουν προχωρήσει σε μία σειρά καταλήψεων, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο αγώνος τους είναι ανυποχώρητος. Συγκεκριμένα καταλήψεις έχουν τrραγματοποιηθεί στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Δραματική Σχολή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Σχολή Καλών Τεχνών στην ΑΘήνα, στο Τμήμα Θεάτρου στο ΑΠΟ, στο Κτήριο Τσίλλερ -συντονισμός δραματικών σχολών και σχολών χορού, στο Θέατρο Ρεξ -συντονισμός εργαζομένων στο χώρο των τεχνών, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πάτρας αλλά και σε καλλιτεχνικά σχολεία.

Εμείς, με τη σειρά μας, χαιρετίζουμε των αγώνα των σπουδαστών και εργαζομένων του καλλιτεχνικού χώρου και βρισκόμαστε δίπλα τους διεκδικώντας το αυτονόητο. Απαιτούμε μαζί τους την άμεση απόσυρση του υπάρχοντος ΠΔ 85/2022 και την κατοχύρωση της επαγγελματικής αξίας των πτυχίων τους, θυμίζοντας στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ΝΔ συνολικά πως, σε αντίθεση με εκείνους, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ΔΕΝ αποτελούν κάποιου είδους χομπίστες.

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Διαβάστηκε 429 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.