Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:07 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 22:07

Διατροφολόγος αποκαλύπτει: Αυτές είναι οι 9 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η διατροφολόγος Sally O’Neil από το Σίδνεϊ αποκάλυψε τις ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να βγάλετε από τη λίστα με τα εβδομαδιαία ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ. 

Η επαγγελματίας της διατροφής συμβουλεύει να μην αγοράζετε χοτ ντογκ, λουκανικοπιτάκια, παγωμένες πίτες με κρέας και ντρέσινγκ για τη σαλάτα.

Ακόμη, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ σιρόπι καφέ ή σοκολάτα μαγειρικής (κουβερτούρα) και μένει μακριά από τροπικούς χυμούς, ψημένες μπουκιές καλαμποκιού και κονσέρβες με αρωματισμένα ψητά φασόλια.

«Δεν δαιμονοποιώ κανένα φαγητό και οι σπιτικές εκδοχές των ειδών είναι μια διαφορετική ιστορία», είπε.

Η Sally λέει ότι δεν τρώει χοτ ντογκ, λουκάνικα ή πίτες με κατεψυγμένο κρέας επειδή η υφή «δεν είναι καν κοντά στο πραγματικό κρέας» και δεν εμπιστεύεται τα συστατικά.

«Το κρέας στο εσωτερικό είναι συχνά αμφισβητήσιμο στην καλύτερη περίπτωση και αναμειγνύεται με επιπλέον σκουπίδια όπως τριμμένη φρυγανιά χαμηλής ποιότητας και άλλους παράγοντες διόγκωσης στη χειρότερη», είπε.

Κάτι παρόμοιο μπορεί να ειπωθεί για τα ντρέσινγκ για σαλάτα από τα σούπερ μάρκετ ενώ η διατροφολόγος συνήθως φτιάχνει τη δική της σος χρησιμοποιώντας υγιεινά συστατικά.

«Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι, ενώ είναι βολικά, τα εμφιαλωμένα ντρέσινγκ είναι συνήθως πλούσια σε νάτριο, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες – ακόμη και τα βιολογικά», εξήγησε.

«Συνήθως αγοράζω ντομάτα, γλυκό τσίλι και σάλτσες μπάρμπεκιου. Τον υπόλοιπο καιρό φτιάχνω τα δικά μου κρεμώδη ντρέσινγκ με ελληνικό γιαούρτι (επιπλέον πρωτεΐνη) ή αβοκάντο – ή απλώς παλιό καλό χυμό λεμονιού και ξύδι».

Η Sally αποκάλυψε επίσης ότι τα απλά ψημένα φασόλια από μόνα τους είναι τέλεια και τα πρόσθετα είναι περιττά.

«Η προσθήκη οτιδήποτε όπως επεξεργασμένο λουκάνικο, κομμάτια μπέικον ή τυρί είναι απλώς χαμηλής ποιότητας και υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που δεν χρειάζεστε. Τα ψημένα φασόλια (ειδικά με μειωμένη ζάχαρη) είναι μια αξιοπρεπής πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών – και εξαιρετικά προσιτά».

Όσον αφορά τα ποτά, η Sally απέχει από το σιρόπι για καφέ και τους «τροπικούς» χυμούς.

«Εκτός από το ότι η γεύση είναι υπερβολική και καταστρέφει τον καλό καφέ κατά τη γνώμη μου, το σιρόπι καφέ είναι καθαρή ζάχαρη, γεύση και χρώμα. Δεν είναι μια μεγάλη προσθήκη – απλώς χρησιμοποιήστε πραγματική ζάχαρη που είναι πιο φυσική», είπε.

«Και η τροπική γεύση είναι ένας συνδυασμός ανασυσταμένου χυμού και αρωματισμένου νερού, που ονομάζεται υγιεινό. Δεν το χρειαζόμαστε!», πρόσθεσε.

Οι αρτοποιοί πέφτουν συχνά στην παγίδα να χρησιμοποιούν «σοκολάτα μαγειρικής» αντί για κανονική.

«Είναι χαμηλότερης ποιότητας από την πραγματική και περιέχει λιγότερο βούτυρο κακάο και περισσότερο στερεό κακάο. Λιώνει ευκολότερα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά και έχει κακή γεύση. Απλώς αγοράστε κανονική σοκολάτα καλής ποιότητας».

Το τελευταίο πράγμα στη λίστα της Sally είναι οι μπουκιές καλαμποκιού, μια τάση φαγητού που «δεν καταλαβαίνει».

«Είναι ένα όχημα για ψεύτικες γεύσεις και ζάχαρη», είπε. «Τα ψητά ρεβίθια είναι ένα καλό υποκατάστατο».

pronews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.