Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  2:15 πμ
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 01:19

Αγρίνιο - οδός Χαριλάου Τρικούπη: Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαριλάου Τρικούπη: Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης παρουσιάζει η εφημερίδα “Συνείδηση” – «Καταλαβαίνουμε την όχληση, το έργο προχωρά γρήγορα», τονίζεται από το Δήμο Αγρινίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Οι εργασίες ανάπλασης είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Αγρίνιο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη– την κυριότερη έξοδο από το κέντρο της πόλης επί της ουσίας- πράγμα που προκαλεί προσμονή για το αποτέλεσμα, αλλά και αδημονία από περίοικους και επιχειρήσεις για το πότε θα υπάρξει επάνοδος στην κανονικότητα.

Τα συνεργεία της εργολαβίας του δήμου Αγρινίου και δύο ακόμη υποέργων που γίνονται από ΔΕΗ και ΟΤΕ γίνονται στο πλαίσιο του έργου: «Ανάπλαση οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεση του εμπορικού κέντρου του Αγρινίου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στην Ν.Α. είσοδο της πόλης του Αγρινίου» το οποίο προχώρησε βάσει εγκεκριμένης μελέτης για εργασίες πλήρους ανακατασκευής.

Ο στόχος ήταν και παραμένει να ζωντανέψει η συγκεκριμένη περιοχή και να αναβαθμιστεί εμπορικά και αισθητικά. Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη από την οδό Βαρνακιώτη έως την οδό Δ. Δημάδη (φανάρι πριν την «Πεταλούδα») για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να μην έχει βγάλει από τον προγραμματισμό του και πολίτες σε σχέση με την πρόσβαση και το πάρκινγκ αλλά και αρκετές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής που είδαν τα τελευταία χρόνια να αλλάζουν συχνά οι δρόμοι για τους πελάτες τους, αλλά και η όψη γύρω από τα καταστήματά τους.

Ο δήμος, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα δίκτυα

Τα  έργα για την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν απαραίτητα και είναι αποδεκτά από όλους, αλλά δεν έχουν λείψει και τα παράπονα, που έχουν εκφραστεί από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όπως λένε τη χρονιά που γινόταν η ανάπλαση στα roundabout της εθνικής οδού από τους δώδεκα μήνες μεγάλο κομμάτι της Χαριλάου Τρικούπη ήταν κλειστό τους… τέσσερις, με αποτέλεσμα οι πελάτες να καταβάλουν προσπάθεια για να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους. «Δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ αυτό που κάνουν κάποιοι πελάτες μου, να με ψάχνουν μέσα από στενά για να με βρουν κάθε πρωί και τους ευχαριστώ πολύ» είχε αναφέρει καταστηματάρχης στην «Σ» εξηγώντας ότι «κατανόηση υπάρχει για το έργο, αλλά όταν χάνεις το 50% του τζίρου σου πρέπει κάποιος να έρθει να σου πει και μια κουβέντα να κάνεις τον προγραμματισμό σου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» η εργολαβία προχωρά πολύ γρήγορα στις εργασίες κι αν δεν υπήρχαν παράλληλα έργα, που είναι απαραίτητα, ο χρόνος αποπεράτωσης θα ήταν σημαντικά μικρότερος από τους δύο μήνες, όχι πάνω από 40-45 ημέρες. Το έργο μπορεί να γίνει ακόμη και πριν το Πάσχα, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι περιλαμβάνει δύο σημαντικά υποέργα, ένα της ΔΕΗ κι ένα του ΟΤΕ που πρέπει να τρέχουν παράλληλα, λένε όσοι γνωρίζουν ακριβώς την εξέλιξη. Το έργο της ΔΕΗ αφορά έναν νέο υποσταθμό που θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος δεν εμποδίζεται από το έργο αλλά πρέπει να γίνει με τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας. Το, δε, έργο του ΟΤΕ αφορά στο πέρασμα οπτικών ινών και 5G δικτύου.

Χαριλάου Τρικούπη: Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης
Ο Δημήτρης Τζιώλης

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Τζιώλη τα τρία παράλληλα έργα δεν θα προκαλέσουν το ένα καθυστέρηση στο άλλο. «Προχωράμε γρήγορα και ξέρουμε ότι όλοι αδημονούν να τελειώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν θέλω να βάλω ημερομηνία αλλά η πρόοδος μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η όχληση είναι κατανοητή αλλά τα έργα θα μείνουν για πολλά χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να μείνουν υποδομές γι’ αυτό ο εργολάβος μας πάει σε βάθος την αποχέτευση και αφήνει περιθώριο για τα ανάπτυξη των δικτύων και των υποδομών της πόλης», τονίζει.

Το έργο «Ανάπλαση της οδού Χαριλάου Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης» υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου στις 30 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που προβλέπει την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη σε όλο το μήκος, από την Πλατεία Σιντριβανιού έως την είσοδο της πόλης.

Σε αυτό προβλέπεται η ανακατασκευή των εξής δρόμων και πεζοδρόμων του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αγρινίου:

-οδός Χαρ. Τρικούπη συνολικού μήκους 650,00 μ.

-οδός Βαρνακιώτη συνολικού μήκους 305,00 μ.

-πεζόδρομοι μεταξύ των ΟΤ 126-126Α-126Β-126Γ-126Δ & 126Ε συνολικού μήκους 365,00 μ.

-πεζόδρομος μεταξύ των ΟΤ 187 & 187Α συνολικού μήκους 115,00 μ.

Χαριλάου Τρικούπη: Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης

Χαριλάου Τρικούπη: Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 726 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.