Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:24 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 21:38

Πέντε συμβουλές για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή μας ζωή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αναζήτηση της ευτυχίας απαιτεί σκόπιμη προσπάθεια, επειδή πρέπει να αντιπαλέψουμε ισχυρές εξελικτικές πιέσεις που ενισχύονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Όμως, το να βάλεις την ευτυχία σου στην… αναμονή μέχρι να γίνουν οι ιδανικές συνθήκες είναι επικίνδυνο, γιατί αυτή η μέρα μπορεί και να μην έρθει ποτέ.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Υπάρχουν κάποιες πρακτικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκρούσουμε τις εξελικτικές πιέσεις και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή μας ζωή.

1. Βάλτε όρια με τα social media

Παρά τη χρησιμότητά τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ψυχική σας υγεία. Θέστε, λοιπόν, σταθερά χρονικά όρια, για να μπορείτε να είστε περισσότερο παρόντες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

2. Σύνδεση

Ο πολλαπλασιασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιστάθμισε την επιδημία της μοναξιάς. Και η μοναξιά ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική μας υγεία, με κίνδυνο θνησιμότητας συγκρίσιμο με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, σύμφωνα με το περιοδικό Harvard. Μπορεί επίσης να έχει κόστος και για τη συναισθηματική μας υγεία.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις είναι να βρείτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα πεζοπορίας, μια ομάδα φωτογραφίας ή ένα στούντιο γιόγκα. Το κοινό ενδιαφέρον μπορεί να είναι καταλύτης για τη δημιουργία νέων σχέσεων. Ακόμα κι αν αυτές οι σχέσεις περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από την κοινή δραστηριότητα, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας.

3. Να είστε παρόντες

Ξοδεύουμε το 47% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι σκεπτόμενοι κάτι διαφορετικό από την παρούσα στιγμή. Η σκέψη περί του μέλλοντος μπορεί να μειώσει τη συνολική μας ευτυχία, ακόμα κι αν σκεφτόμαστε κάτι θετικό.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι σκέφτεστε ένα επερχόμενο ταξίδι την άνοιξη σε έναν ηλιόλουστο προορισμό την ώρα που κάνετε μια βαρετή δουλειά μια μελαγχολική χειμωνιάτικη μέρα. Η φαντασίωση του μέλλοντος μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, επειδή υπογραμμίζει το χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και του σημείου όπου θα θέλατε να μπορούσατε να βρίσκεστε. Είναι πιο πιθανό να βιώσετε την ευτυχία εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή και αξιοποιώντας την στο έπακρο.

4. Να είστε δημιουργικοί

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεση. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να είστε δημιουργικοί. Η προσθήκη ενός ακόμη πράγματος στην ήδη γεμάτη λίστα των υποχρεώσεών σας μπορεί να ακούγεται τρομακτική. Ωστόσο, το να αφιερώσετε έστω και ένα μικρό κομμάτι του χρόνου σε δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να αυξήσει την ευτυχία σας προσθέτοντας ποικιλία και ευχαρίστηση στη ζωή σας.

5. Περάστε χρόνο στη φύση

Υπάρχει κάτι χαλαρωτικό και ταυτόχρονα αναζωογονητικό στο να περνάς χρόνο στη φύση. Η έκθεση στην έμφυτη μεγαλοπρέπεια και ομορφιά της φύσης προκαλεί δέος. Το να αφαιθείτε στους ήχους, τις μυρωδιές και τις ομορφιές της μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία σας, δίνοντάς σας και μία νέα προοπτική και την ευκαιρία να εκτιμήσετε το θαύμα της ύπαρξης.

Συνοψίζοντας, η ευτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά στον αρχαϊκό μας εγκέφαλο. Η σκόπιμη επιδίωξή της μπορεί να την κάνει πιο σταθερό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, λέει ο ψυχίατρος Dimitrios Tsatiris.

pronews.gr

Διαβάστηκε 388 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 23:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.