Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:27 μμ
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 18:57

Γήπεδα σε Λεπενού και Ριγανά: Παραδίδονται μέχρι το Πάσχα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέχρι το Πάσχα παραδίδονται τα γήπεδα σε Λεπενού και Ριγανά, αφού τότε θα δημοπρατηθεί και η αντικατάσταση του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου, ενώ η ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμου την άνοιξη του 2024 θα σημάνει αυτομάτως την αναβάθμιση του Ριγανά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών του Δήμου Αγρινίου, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει σιγά – σιγά η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των γηπέδων της Λεπενούς και του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά, στα οποία οι αθλητές και οι φίλαθλοι, αλλά και τα παιδιά θα μπορούν να χαίρονται ένα σύγχρονο και λειτουργικό αγωνιστικό χώρο!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Ζαρκαβέλη το Πάσχα θα παραδοθεί πρώτα το γήπεδο της Λεπενούς και μετά θα παραδοθεί και αυτό στον Ριγανά. Η παράδοση του γηπέδου του Ριγανά, σε συνδυασμό με την κατασκευή ποδηλατοδρόμου που γίνεται στην περιοχή, θα σημάνει αυτομάτως την αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του Ριγανά και όλου του Αγρινίου, δεδομένου πως ανέκαθεν ή τουλάχιστον κατά τις τελευταίες δεκαετίες πολλές Αγρινιώτισσες και πολλοί Αγρινιώτες επιλέγουν την συγκεκριμένη περιοχή για περίπατο ή για ποδηλατάδα.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο: «οι εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου εξελίσσονται κανονικά και βάση χρονοδιαγράμματος. Το μεγαλύτερο μέρος των χωματουργικών εργασιών, καθώς και των εργασιών για τις υποδομές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ήδη έχουν ολοκληρωθεί και όπως όλα δείχνουν η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο, την άνοιξη του 2024. Είναι ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει την περιοχή και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Πέραν όμως του ποδηλατοδρόμου, τα δύο γήπεδα είναι «σημεία αναφοράς» για πολλές ηλικίες που θέλουν να αθληθούν και η παράδοσή τους θα βελτιώσει την καθημερινότητα των αθλητών, αλλά και των παιδιών που θα αθλούνται ή θα παίζουν σε χώρους άθλησης με τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» για τα δύο γήπεδα τόνισε: «οι εργασίες στο γήπεδο της Λεπενούς και του Ριγανά γίνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Αυτό στη Λεπενού χρηματοδοτείται με 890.000 ευρώ και στο Ριγανά με 670.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν παράλληλα, αλλά υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω της καθυστέρησης της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια. Ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά τις εργασίες τώρα, καθώς καταβλήθηκαν χρήματα. Σε περίπου ένα μήνα, ίσως και λιγότερο θα γίνει η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λεπενούς, ενώ τώρα γίνονται εργασίες για την περίφραξη του γηπέδου. Μετά θα επικεντρωθούμε στο γήπεδο του Ριγανά, αλλά εκτιμώ βάσης της πληροφόρησης που έχω πως το Πάσχα θα έχουν παραδοθεί και τα δύο γήπεδα. Η αρχή των εργασιών και στα δύο γήπεδα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι. Στην πρόθεσή μας είναι να αναβαθμίσουμε το γήπεδο του Ελαιοφύτου, της Μεγάλης Χώρας και της Σκουτεράς, να τα ανακατασκευάσουμε με φυσικό χλοοτάπητα. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί και η ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης», ενώ εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ, έργο που θα αλλάξει ριζικά το ΔΑΚ Αγρινίου είναι αντικατάσταση του ταρτάν. Μέχρι το Πάσχα θα έχει δημοπρατηθεί και θεωρώ πως το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε πολύ, διότι τότε θα αναβαθμιστεί πραγματικά το ΔΑΚ και επίσης είναι κάτι που περιμένει και τόσος κόσμος, που καθημερινά αθλείται στον χώρο».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 684 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.