Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  9:18 πμ
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 14:46

Διατροφική Νοοτροπία: Ξεκίνα από εκεί που θέλεις να φτάσεις!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αισθάνεσαι κάποιες φορές ότι έχεις κολλήσει σε μια κατάσταση και δεν προχωράει; Ξεκινάω λέγοντας σου ότι δεν φταίνε οι στόχοι σου! Αλλά η διατροφική σου νοοτροπία.

Εδώ θέλω να αναφέρω ότι οι συνήθειες σου, τα μοτίβα σου και η ρουτίνα σου, είναι που καθορίζουν τη σημερινή σου πραγματικότητα, όπως το βάρος σου, το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, τη σχέση σου, την εργασία σου.

Τι είναι Διατροφική Νοοτροπία

Η Διατροφική Νοοτροπία συνίσταται από τις διατροφικές συνήθειες όπως π.χ. η συχνότητα κατανάλωσης φρούτων και η ποσότητα που τρως, αλλά και τη διατροφική συμπεριφορά όπως π.χ. η ταχύτητα που τρως το φαγητό σου.

Θεωρώντας ότι έχεις κολλήσει πολλές φορές μπορεί να πιστεύεις ότι οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες που δεν μπορείς να επηρεάσεις, να ελέγξεις. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα, ωστόσο εσύ σε μεγάλο βαθμό επιλέγεις τη σημερινή σου κατάσταση.

Οι σκέψεις σου, οι συνήθειες σου παίζουν το πιο καταλυτικό ρόλο, απ΄ ότι οι εξωτερικοί παράγοντες που σε αποπροσανατολίζουν και είσαι αντιμέτωπος/η.

Αυτή η σημερινή σου συμπεριφορά δεν είναι αντιληπτή σε σένα γιατί οφείλεται σε συνήθειες, δεν γίνεται συνειδητά. Σωστά;

Τι είναι η Διατροφική Συνήθεια

Η διατροφική συνήθεια είναι μια επιλογή που πλέον δεν αναγνωρίζεις ότι κάνεις, επειδή δεν βλέπεις τις άλλες επιλογές που πιθανόν μπορείς να κάνεις.

Μάθε παρακάτω ποιες είναι οι δυσκολίες που καλείσαι να διαχειριστείς για να πετύχεις αυτή τη σημαντική αλλαγή.

Duskolies Na Allakseis Diatrofikis Nootropia

Ποια είναι η δυσκολία στο να αλλάξεις τη Διατροφική σου Νοοτροπία;

Πιστεύεις, λοιπόν, ότι βάζοντας νέους στόχους θα οδηγηθείς σε νέες συνήθειες με αντίστοιχα αποτελέσματα. Εντούτοις, δεν σου είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει πρώτα να βγάλεις  τις υπάρχουσες συνήθειες από τον αυτόματο πιλότο και έπειτα να δημιουργήσεις νέες.

Αλλαγή Διατροφικής Νοοτροπίας: Πως θα την πετύχεις;

Μα φυσικά επιστρέφοντας στις βασικές διατροφικές σου γνώσεις. Όλες σου οι διατροφικές συνήθειες είναι σχεδιασμένες -τυχαία ή στοχευμένα- να ικανοποιούν τον τωρινό σου εαυτό. Χωρίς να δίνουν σημασία στο μελλοντικό σου (να πω καλύτερα στον ιδανικό σου) εαυτό.

Θα σου παρουσιάσω τρία (3) πολύ διαφορετικά σενάρια για να γίνω κατανοητός και θα επανέλθω αργότερα και στο τέλος…

Σενάριο 1ο: Τρως συναισθηματικά

Ο τωρινός σου εαυτός ανοίγει το ψυγείο να βρει κάτι γευστικό.

Ο μελλοντικός σου εαυτός θα ήθελε να μην φάει επειδή απλά βαριέται.

Σενάριο 2ο: Ο Καταναλωτισμός

Ο τωρινός σου εαυτός ενημερώνεται ότι υπάρχουν πρόσθετα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό, πάει και αγοράζει το νέο μοντέλο του iPhone, ενώ έχει το αμέσως προηγούμενο μοντέλο και πάνω κάτω έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο μελλοντικός σου εαυτός θέλει να έχει πάντα ένα γεμάτο λογαριασμό και τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας περιορισμένη στα αναγκαία.

Σενάριο 3ο: Η αναβλητικότητα στην άσκηση

Ο τωρινός σου εαυτός ξυπνά το πρωί, αναβάλει για άλλη μια φορά την άσκηση και φεύγει για την εργασία του.

Ο μελλοντικός σου εαυτός δεν μπορεί να φύγει για την εργασία του χωρίς να γυμναστεί, ώστε να είναι με περισσότερη ενέργεια και ευεξία όλη την ημέρα.

Το Χάσμα του Σήμερα με το Αύριο

Το σκεπτικό είναι ότι οι συνήθειες του τωρινού σου εαυτού κρατούν το μελλοντικό σου εαυτό σε στασιμότητα. Δηλαδή ο ιδανικός (μελλοντικός) σου εαυτός μένει ξεκρέμαστος από τον τωρινό.

Ο τωρινός σου εαυτός δεν είναι ο κακός!

Ποιος εαυτός θα αλλάξει τη Διατροφική Συμπεριφορά

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την αναποτελεσματική διατροφική συμπεριφορά που επιλέγει ο τωρινός σου εαυτός, είναι και αυτός που έχει το όραμα του μελλοντικού σου εαυτού, για να πετύχει το στόχο.

Ο τωρινός σου εαυτός θα πράξει την αλλαγή στη διατροφική σου συμπεριφορά και με αυτόν θα πρέπει να εργαστείς. Είναι αυτός που θα φτιάξει ένα πακέτο συνηθειών που θα στηρίξουν τον μελλοντικό σου εαυτό, από το να ικανοποιεί μόνο το παρόν.

Στην επόμενη ενότητα θα διαβάσεις πως θα αλλάξεις τη διατροφική σου νοοτροπία, ποια στρατηγική θα πρέπει να αναπτύξεις για να το πετύχεις.

Allagi Diatrofikis Nootropias

Πως θα αλλάξεις τη Διατροφική σου Νοοτροπία;

Οι τωρινές σου διατροφικές συνήθειες οφείλονται στο ότι επαναλαμβάνονται. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να γίνονται συνειδητά οι επιλογές, να παρέμβεις.

Είμαστε πλάσματα της επανάληψης και της βολικότητας!

Για να το αλλάξεις αυτό, πρέπει να επικεντρωθείς στο τι θέλεις να πετύχεις, ποιες ενέργειες θα σε οδηγήσουν σε αυτό που θέλεις να γίνεις. Να δεις πως μπορείς να αλλάξεις τις μικρές σου συνήθειες, την επανάληψη ενός διαφορετικού πακέτου συνηθειών.

Εφικτές αλλαγές στη Διατροφική Νοοτροπία

Δεν θέλω να γίνεις κάποιος άλλος/η, να αλλάξεις ονοματεπώνυμο και διεύθυνση! Δεν χρειάζεται να γίνεις μάγειρας/ισσα, να αφιερώνεις πολύ χρόνο στην κουζίνα, να γίνεις το δεξί χέρι του Πετρετζίκη. Από την άλλη δεν θα γυρίσεις ένα διακόπτη και θα συμβεί! Είναι μια διαδικασία ή καλύτερα μια καθημερινή εξάσκηση, μια σταθερή σχέση με ένα σετ εργαλείων που χρησιμοποιώ στην εκπαίδευση στις συνεδρίες μου.

Έφτασες στο Στόχο σου

Πες ότι έχεις να χάσεις 5-10-20 κιλά, θέλω για μια στιγμή να ξεχάσεις πως θα μειώσεις αυτό το βάρος. Φαντάσου ότι έχεις χάσει αυτά τα κιλά. Σκέψου τώρα Σοβαρά και πολύ Συγκεκριμένα, τι συνήθειες θα έπρεπε να είχες σε αυτό το βάρος.

Επικεντρώσου όχι πως θα φτάσεις εκεί, αλλά πως θα σταθεροποιηθείς εκεί.

Πως θα ήταν μια τυπική σου ημέρα;

  • Τι θα είχες στο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σου γεύμα;
  • Τι θα είχες στα ενδιάμεσα γεύματα;
  • Τι θα ψώνιζες στο σουπερμάρκετ;
  • Πως θα πέρναγες το χρόνο σου μετά την εργασία, το ΣΚ;
  • Τι διακοπές θα επέλεγες;

Άσκηση: Φτιάξε μια Λίστα Συνηθειών

Κατέγραψε όλες τις συνήθειες και ενέργειες που θα είχες τότε και από αυτές θέλω να ξεκινήσεις, από σήμερα και έπειτα. Αυτά που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις αυτό το βάρος είναι και αυτά που χρειάζεσαι για να φτάσεις εκεί!

Prosopikoi Stoxoi

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για την αλλαγή της διατροφικής σου νοοτροπίας.

Suntagi Epituxias Diatrofi Papachristos

Η Συνταγή της Επιτυχίας για τη νέα σου Διατροφική Νοοτροπία

Βλέπεις πολλές φορές ανθρώπους στο YouTube, στο κοντινό σου περιβάλλον, στην εργασία σου και δανείζεσαι συμπεριφορές, γιατί φαίνεται ότι αυτοί έχουν βρει τη λύση. Να θυμάσαι ότι δεν γνωρίζεις όλη τους την ιστορία.

Να έχεις υπόψη σου ότι η συνταγή που θα έχει επιτυχία για σένα, που θα λειτουργήσει μακροχρόνια και θα την ακολουθήσεις πιστά, πρέπει να την φτιάξεις εσύ. Εγώ θα είμαι εκεί να σου δώσω όλα τα εργαλεία για να φτιάξεις τη συνταγή, αλλά εσύ θα τα προσαρμόσεις και θα τα μετασχηματίσεις για να λειτουργούν αποτελεσματικά σε σένα.

Παράδειγμα μετασχηματισμού

Αν δεν σου αρέσει να τρέχεις, μην τρέχεις, υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι να αυξήσεις τους σφυγμούς σου. Σημαντικό είναι να περνάς καλά και να αναμένεις την ώρα που θα γυμναστείς εκ νέου.

Φωτογραφία μου με τραμπολίνο διάδρομο ελλειπτικό, τρέξιμο έξω, μπάσκετ.

Πάμε να δούμε τα σενάρια που είδαμε στην πρώτη ενότητα του άρθρου, αλλά μαζί με τη νέα διατροφική νοοτροπία.

Σενάριο 1ο: Τρως συναισθηματικά

Πλησιάζεις στο ψυγείο και τελικά θέλεις διάλειμμα από τον υπολογιστή σου, όχι κάποιο σνακ.

Ο μελλοντικός εαυτός, χαλαρώνει λίγο στον καναπέ και όταν πεινάει βάζει να φάει.

Ποια είναι εδώ η νέα συνήθεια;

Α] Να σταματάω λίγο πριν το ψυγείο (δεύτερη σκέψη)

Β] Να κάνω μικρά συχνά διαλείμματα

Μπορεί να είναι και τα δύο, το σημαντικό εδώ είναι να κάνεις τη διαδικασία της δεύτερης σκέψης.

Σενάριο 2ο: Ο Καταναλωτισμός

Βλέπει ο μελλοντικός σου εαυτός ότι υπάρχουν extra χρήματα στον λογαριασμό σου, αφήνει το 10% για αποθήκευση και αξιολόγηση στο μέλλον.

Αυτό το ποσό που έχει μαζευτεί μπορεί να αξιοποιηθεί για μια αγορά αργότερα, που μπορεί να αφορά κάτι μεγαλύτερου κόστους ή και για την σύνταξη του.

Ποια είναι εδώ η νέα συνήθεια;

Εδώ μπορεί η νέα συνήθεια να μην είναι η δεύτερη σκέψη για να κρατήσει το 10%, αλλά να γίνεται αυτοματοποιημένα πριν καν μπει κάποιος να δει ότι υπάρχουν extra χρήματα.

Σενάριο 3ο: Η αναβλητικότητα στην άσκηση

Ξυπνάς και κάνεις 10 λεπτά TRX να ζεστάνεις τις βασικές σου μυϊκές ομάδες, μέχρι να ζεσταθεί ο καφές σου και να πάρει μια θερμοκρασία που μπορείς να τον πιείς.

Ο μελλοντικός σου εαυτός παίρνει την οικογένεια για περπάτημα στην εξοχή το Σαββατοκύριακο. Ξεκίνα από κάτι μικρό για αρχή ως ρουτίνα και σταδιακά χτίσε για μια ολοκληρωμένη άσκηση.

Διατροφικό Tip

Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου την πρωινή άσκηση, καθώς και τι έχεις να κάνεις το ΣΚ.

Και αφού έκανα τη λίστα έπειτα…

Θα σου αναφέρω στην επόμενη ενότητα γιατί πρέπει να κάνεις λίστα, γιατί πρέπει να επικεντρωθείς max σε τρεις αλλαγές και τα άλλα να είναι σε αναμονή, πόσο χρόνο να αφιερώσεις στο κάθε στόχο να τον καταφέρεις ή να δημιουργήσεις μια σταθερή συνήθεια.

Proteraiotites Diatrofiki Nootropia

Από ποια αλλαγή συνήθειας να ξεκινήσω;

Το Πρόβλημα είναι ότι όταν αποφασίσουμε να κάνουμε μια σειρά αλλαγών, τελικά καταλήγουμε στο να μην κάνουμε κάτι. Ποιο θα είναι το πρώτο σου βήμα για τον κάθε στόχο και πότε -πως θα το κάνεις…

Διατροφικό Tip

Πάρε μια Δεύτερη Γνώμη

Καλό είναι να λάβεις και μια δεύτερη γνώμη από αρμόδιο υγείας, ή φίλο, όσον αφορά στο που αξίζει να επικεντρωθείς, μια άλλη οπτική μπορεί να σε βοηθήσει.

Θα σου δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Μου αρέσει το πρωί

  • να κάνω κοιλιακούς
  • να κάνω διαλογισμό
  • να κάνω γιόγκα
  • να έχω ένα θρεπτικό πρωινό
  • να μαγειρέψω για το μεσημέρι
  • να πάω σουπερμάρκετ

Αν δεν έχεις τη γνώση από που να ξεκινήσεις, πότε και πως, στο τέλος καταλήγεις να κάνεις λιγότερα.

Πάμε να δούμε τη στρατηγική που σου προτείνω βηματικά.

Επίλεξε μέχρι 3 στόχους την φορά

Μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα κάθε μέρα, να κάνεις ουσιαστικές ενέργειες ανά ημέρα, μην αισθάνεσαι άσχημα επειδή δεν τα κάνεις όλα, γιατί θέλουμε να σου περισσεύει και χρόνος για σένα.

Η φοβία σου

Μπορεί να σκέπτεσαι ότι αν επιλέξεις μέχρι τρεις στόχους από τη λίστα σου, οι υπόλοιποι θα αναβληθούν, ίσως και ξεχαστούν. Πρέπει να το δεις διαφορετικά, είσαι σε τροχιά αλλαγής. Και όταν έχεις αλλάξει-αυτοματοποιήσει μια συνήθεια τότε είσαι έτοιμος/η να επιλέξεις από τη λίστα σου τον επόμενο στόχο.

Το να έχεις στρατηγική και μεθοδολογία μόνο μπροστά μπορεί να σε πάει.

Επέμεινε πάνω σε αυτή την αλλαγή ή το σετ αλλαγών που έχεις επιλέξει

Στην αρχή φυσικά περνάς μια περίοδο που είσαι «φουλ» προσηλωμένος/η να πετύχεις τους στόχους σου, έπειτα έρχεται μια περίοδος που έχει λίγο «ξεθωριάσει» η θέληση σου. Εδώ σε αυτή τη στιγμή είναι που πρέπει να συνεχίσεις να κυνηγάς τους στόχους, ώστε να πετύχεις την αλλαγή.

Τι να προσέξεις σε αυτή τη φάση;

Βλέπεις μια άλλη αλλαγή με περισσότερο ενδιαφέρον και σκέφτεσαι να παρατήσεις αυτή που τώρα στοχεύεις. Προσπάθησε να αποφύγεις αυτό τον πειρασμό. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν καταβάλεις περισσότερη προσπάθεια, κάνεις βήματα πίσω, είναι «τρικλοποδιά».

Αν τα καταφέρεις και μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου και τον πετύχεις, αυτό δημιουργεί χαρακτήρα για το πως θα διαχειρίζεσαι και μη διατροφικούς στόχους στη ζωή σου.

Ξεκίνα με τους «παίκτες» στόχους

Δες στη λίστα σου αν υπάρχουν στόχοι που διευκολύνουν – ξεκλειδώνουν μια σειρά από άλλες αλλαγές που επιδιώκεις. Για παράδειγμα:

Πας νωρίτερα στο κρεβάτι

Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι στη λίστα σου, ωστόσο πετυχαίνοντας την αποκτάς περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητα σου, πεινάς λιγότερο, χορταίνεις περισσότερο, έχεις διάθεση για πρωινή άσκηση.

Απέφυγε το Αλκοόλ το βράδυ

Μια ακόμη αλλαγή θα μπορούσε να ήταν να μην πίνεις το βράδυ αλκοόλ. Το ένα ποτό φέρνει το άλλο, ενώ πολλές φορές συνδυάζεται με πατατάκια και ξηρούς καρπούς. Και αν έχει πολύ ξενύχτι καταλήγεις σε καντίνα για «βρώμικο», ενώ κοιμάσαι και αργά. Ο στόχος φυσικά δεν είναι να μην διασκεδάζεις, απλά να περιορίσεις αυτές τις ημέρες.

Δες ποιοι στόχοι από τη λίστα σου σε φέρνουν πιο κοντά στο να πετύχεις την αλλαγή!

Είσαι έτοιμος γι΄ αυτόν τον στόχο

Αυτό που οφείλεις να έχεις ακόμη υπόψη σου είναι η ετοιμότητα στο να πετύχεις ένα στόχο, όσο σημαντικός και να είναι. Ποια, λοιπόν, αλλαγή θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή σου, αλλά θα είσαι και εσύ έτοιμος/η να λάβεις δράση ώστε να την φέρεις εις πέρας.

Αν κάποια αλλαγή έχει σημαντικό αντίκτυπο, αλλά εσύ δεν είσαι έτοιμος/η να την αναλάβεις δεν θα προσεγγίσεις το μεγάλο στόχο σου. Το ίδιο ισχύει και με άλλες αλλαγές που έχουν μικρό αντίκτυπο, ακόμη και να τις καταφέρεις, δεν θα φτάσεις εύκολα στο μεγάλο στόχο σου.

Έχε υπόψη σου

Για να επιλέξεις ένα στόχο, να σταθμίσεις:

  • Ότι αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει πραγματικά
  • Ότι μπορείς να την πετύχεις

Με ποια προτεραιότητα να θέσεις τους στόχους σου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη προτεραιότητα στους στόχους που έχεις θέσει στην λίστα σου. Αλλά με τα παραπάνω τέσσερα κριτήρια μπορείς να προβλέψεις από που να ξεκινήσεις.

Πότε θα αισθανθείς ότι είσαι έτοιμος/η να μεταβείς στους επόμενους στόχους- αλλαγές;

Εξαρτάται από το μέγεθος της αλλαγής, αλλά σε ποιο τομέα της ζωής επιδρούν αυτές οι αλλαγές. Για παράδειγμα θέλεις να τρως αργά και να απολαμβάνεις τα γεύματά σου. Θέλεις να παρακολουθείς τα έσοδα-έξοδα σου σε εβδομαδιαία βάση, απ΄ ότι σε μηνιαία ή 3μηνιαία βάση. Αυτές οι δύο αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα, μιας και δεν είναι στον ίδιο τομέα, προφανώς όχι την ίδια στιγμή.

Μπορεί να θες να πετύχεις τρεις αλλαγές, αλλά να μην έχουν την ίδια περιοδικότητα, π.χ. να μην είναι σε καθημερινή βάση, ώστε να έχεις χρόνο και για σένα και τις υποχρεώσεις σου. Για παράδειγμα, μια φορά την εβδομάδα να κάνεις γιόγκα και όχι κάθε μέρα να κάνεις γιόγκα, τζόκινγκ και διαλογισμό.

Οι δεσμεύσεις του σήμερα

Θέλει προσοχή τι δεσμεύσεις αναλαμβάνεις σε καθημερινή βάση για να μη γεμίζεις με πολλές νέες δεσμεύσεις τη ζωή σου.

Αν θες να αγοράσεις ένα ακριβό αμάξι που μπορεί να δεσμεύει η δόση του το 30-40% του μισθού σου, αυτό αυτόματα δεν σου επιτρέπει να πας παρακάτω σε άλλους τομείς της ζωής σου. Και όταν θα χρειαστεί να πας παρακάτω, θα πρέπει να βρεις και μια δεύτερη εργασία, οπότε ο χρόνος που θα έχεις για σένα θα «μηδενιστεί», θα βλέπεις τη ζυγαριά σου και τα επίπεδα κορτιζόλης να ανεβαίνουν.

Να έχεις Πλάνο στις αλλαγές σου

Οφείλεις να λάβεις υπόψη σου:

  • Πόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσεις γι΄ αυτή την αλλαγή;
  • Πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να υιοθετήσεις – αυτοματοποιήσεις αυτή την αλλαγή, 1 εβδομάδα, 1 μήνα, 1 εξάμηνο; [αυτό επηρεάζει και πότε θα ξεκινήσεις και την επόμενη αλλαγή].

Diatrofiki Askisi Diatrofikoi Stoxoi

Η συνταγή της επιτυχίας: Η διατροφική σου άσκηση

Στο παρελθόν πιθανόν πήγαινες σε ένα διαιτολόγο, που μαζί είχατε θέσει ως στόχο τη γρήγορη μείωση του βάρους,  γι’ αυτό κιόλας σου δίνει μια αυστηρά υποθερμιδική δίαιτα. Ποια είναι τα αποτελέσματα της;

  • Υψηλό αίσθημα πείνας
  • Χαμηλό αίσθημα κορεσμού
  • Απώλεια μυϊκού ιστού
  • Αδυναμία περισσότερης μείωσης του βάρους (φαινόμενο plateau)
  • Μείωση μεταβολισμού

Και φυσικά αν καταφέρεις να βγεις αλώβητος μέσα από μια τέτοια υπερπροσπάθεια (περαστικά σου), θα πρέπει να μπεις σε ένα πρόγραμμα συντήρησης, όπου σταδιακά θα σου αυξάνει ο διαιτολόγος τις θερμίδες, ώστε να σου αυξήσει με το χρόνο για βασικές ενεργειακές δαπάνες.

Τι οφείλει να σου παρέχει ο διαιτολόγος σου σήμερα;

Ο διαιτολόγος αυτός θα πρέπει να έχει ως βασικό σκοπό να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη διατροφική σου νοοτροπία και τη σχέση σου με το φαγητό. Να εδραιώσεις συνήθειες που θα κρατήσουν μια ζωή. Ο ρυθμός μείωσης του βάρους σου ναι είναι αργός και σταθερός. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της διατροφικής προσέγγισης;

  • Υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης
  • Αναγνώριση σταδίων πείνας και κορεσμού
  • Κυρίως απώλεια λιπώδους ιστού
  • Καλύτερος μεταβολισμός

Πιστεύεις ότι μόλις δημιουργήσεις την αλλαγή θα κρατήσεις και τις νέες σου συνήθειες. Το αντίθετο ισχύει, οι νέες σου συνήθειες είναι που θα δημιουργήσουν την αλλαγή.

Diaitologio Elegxos Kathodigisi

Το Homework σου

  1. Διευκρίνισε ποιο μέρος της καθημερινότητας σου θέλεις να αλλάξεις, σε μια τυπική σου εβδομάδα, μην εστιάζεις στην καλύτερη ή χειρότερη σου μέρα. Αναγνώρισε συμπεριφορές και ενέργειες που σε οδηγούν στη σημερινή σου κατάσταση. Σημείωσε τα στο χαρτί, κινητό ή υπολογιστή σου.
  2. Σκέψου πως θα ήταν ο ιδανικός μελλοντικό σου εαυτός. Τα σημειώνεις στη διπλανή στήλη, στο αρχείο PDF που έχεις κατεβάσει.

Τι έχεις κερδίσει ήδη αν το κάνεις;

Με το που τα σημειώνεις έχεις, ήδη, πετύχει:

  • Αυτόματα γίνεται συνειδητό που είσαι και που θες να πας, το βλέπεις, δεν είναι μυστικό, πλέον, γιατί δεν πάει αυτή η κατάσταση στη νέα.
  • Από το να είσαι σε μια λευκή σελίδα και να φαντάζεσαι μια νέα κατάσταση για σένα που θα σε βοηθήσει, η σημερινή σου κατάσταση σου δείχνει το δρόμο προς τα που να κινηθείς, να βρεις μια μια τις συνήθειες που είσαι τώρα και να δημιουργήσεις τη διαφοροποίηση που θα σε πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Sinopisi Diaitologos Papachristos

Κλείνοντας για τη Διατροφική Νοοτροπία

Στην προσπάθειά σου να ρυθμίσεις το βάρος σου χρειάζεται να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και να αλλάξεις τη διατροφική σου νοοτροπία και τη σχέση σου με το φαγητό. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να εδραιώσεις συνήθειες που θα κρατήσουν μια ζωή.

Φυσικά σε αυτή την προσπάθεια, ένας πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι ο σύμμαχός σου για να σε βοηθήσει να μειώσεις το βάρος σου με σταθερό ρυθμό και να ενσωματώσεις τις νέες σου συνήθειες στον καθημερινό τρόπο ζωής σου, διατηρώντας τες μακροπρόθεσμα!

diaitologos.com

Διαβάστηκε 122 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 16:53
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News