Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  5:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 18:48

Η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου για το κείμενο που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Μονολόγων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Ζώτου θα παίξει  στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τον θεατρικό μονόλογο «Το καμαρίνι» του Παναγιώτη Αράπη που απέσπασε το 1ο Bραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικών Μονολόγων. Για την συνεργασία της αυτή μίλησε με την Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες μας.

ΧΡΥΣΑ ΑΘΗΝΑ 2

Αθηνά πες μας μερικά πράγματα για την παράσταση αυτή;

Κατ αρχάς ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τον χρόνο σας και τη διάθεση που είστε κοντά μου. Εγώ "παίζω" το 1ο βραβείο του διαγωνισμού των θεατρικών μονολόγων που απενεμήθη στον κ. Παναγιώτη Αράπη «Το καμαρίνι», το ερχόμενο Σάββατο (6/4/2024 21:15). Είναι μια μαύρη κωμωδία και ουσιαστικά υποδύομαι μια μακιγιέρ νεκρών, σε ένα καμαρίνι ετοιμάζω μια πρωταγωνίστρια θεάτρου για την τελευταία της "παράσταση". Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που το δίνει με μια τρυφερή ματιά ο Παναγιώτης Αράπης. Κάτι που νομίζω προκαλεί συγκίνηση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η κυρία Λένα Αρκουμάνη, με την οποία δουλέψαμε αρκετά, ώστε να μας ευχαριστεί το αποτέλεσμα. Έχει δώσει το φινάλε με μία τρυφερή νότα, όπου ίσως και να δακρύσει κάποιος.

Στη ζωή μας πρέπει να βάζουμε το μονόλογο σαν θεατές ή να τον ζούμε;

Εγώ νομίζω ότι καθημερινά μιλάμε στον εαυτό μας, είτε είμαστε μόνοι μας είτε όχι.

Πως βελτιώνουμε τον εαυτό μας μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση;

Λοιπόν, πολύ ωραία ερώτηση. Γιατί; Γιατί όλο αυτό το χρόνο που δουλεύω το κείμενο και θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Καραγιώργο που με πίστεψε καθώς και στην κ. Λένα Αρκουμάνη για όλη την αγάπη που έχει δώσει. Συνειδητοποιώ πόσο κοντά είμαστε στο να φτάσουμε σε αυτή τη θέση, άρα και πόσο σημαντικό είναι να ζούμε το τώρα κάθε στιγμή στο απόλυτο.

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ 1

Πόσο καιρό διήρκησαν οι πρόβες;

Ευτυχώς ο κ. Καραγεώργος μας έδωσε χρόνο και το δουλεύαμε από πέρσι το καλοκαίρι. Καθώς ξέρετε ότι είμαι μεταξύ Αθήνας και Αγρινίου και έτσι είχαμε όλο τον χρόνο να το δουλέψουμε δίνοντας όλη την αγάπη μας στην ηρωϊδα.

Επαρκούν οι αίθουσες στην πόλη μας για τις θεατρικές παραστάσεις;

Λόγω των πολλών ατόμων και ομάδων που ασχολούνται στο Αγρίνιο με το θέατρο, η αλήθεια είναι ότι δεν επαρκούν. Επίσης θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να βλέπει παραστάσεις, προσφεροντάς του καινούργιες προτάσεις. Δεν σας κρύβω ότι "ονειρεύομαι" μια πολυδυναμική πολιτιστικά πόλη, καθώς θα ήταν χαρά μου να δώ μια "δυνατή" ανακαίνιση στο  ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Είναι το όνειρο μου αυτό σαν καλλιτέχνης γιατί αγαπώ τον τόπο.

Αν δοθεί η ευκαιρία του χρόνου θα ξαναπαίξεις;

Θα παίζω κάθε χρόνο αν μου δοθεί η ευκαιρία με καλούς συνεργάτες. Οι σωστοί συνεργάτες είναι το πρωταρχικό μου ζητούμενο και φυσικά το κείμενο. Δεν σας κρύβω όταν διάβασα "Το καμαρίνι", ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Η ηρωϊδα είναι μια αρκετά πιο νεαρή κοπέλα απο μένα και εύχομαι να καταφέρω στα μάτια σας να το μεταφέρω. Μια "ελαφριά" διάθεση σε ένα τόσο βαρύ θέμα.  

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ 2

Να μιλήσουμε και κάτι άλλο τώρα.  Τι θα προτιμούσατε; Ποιο είδος τηλεόραση, κινηματογράφο ή θέατρο; ποιο θα σας άρεσε πιο πολύ στο μέλλον;

Και τα τρία ισόποσα. Ναι, 33,3 για το καθένα. Τα αγαπώ όλα. Δεν μπορείς να διαλέξεις. Οι συνεργάτες κάνουν την επιλογή.

Ένα μήνυμα εδώ για τους αναγνώστες μας;

Τους προσκαλώ να έρθουν στην παράσταση. Κατ αρχάς θα χαρώ πολύ να έχω την αγάπη τους κοντά μας. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα που ο Παναγιώτης Αράπης το έχει κεντήσει.Θα ήταν πολύ όμορφα να γεμίζουν οι αίθουσες του θεάτρου, όπως γεμίζουν και τα γήπεδα.

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ 0

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ 3

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του  AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 2743 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 18:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033