Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:25 μμ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 21:31

My Health app: Με ένα «κλικ» σχεδόν όλο το ιστορικό του ασθενούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

My Health app: Με ένα «κλικ» σχεδόν όλο το ιστορικό του ασθενούς όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Συνταγές, παραπεμπτικά και βεβαιώσεις με ένα κλικ. Σημαντικό εργαλείο και γιατρούς, λέει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Γ. Αγραφιώτης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του MyHealth app οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να βρουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που τους αφορούν και έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά από το 2012 και έπειτα. Η εκσυγχρονισμένη εφαρμογή του myhealthapp.gov.gr είναι διαθέσιμη πλέον για όλα τα κινητά τηλέφωνα με λογισμικό iOS και Android.

Η διεύρυνση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, με στόχο οι πολίτες να διαθέτουν πλήρη, γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση!

Το MyHealth app αποτελεί το πρόπλασμα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και υλοποιήθηκε από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν επιπλέον και τις ιατρικές βεβαιώσεις, τον αριθμό, την ημερομηνία έκδοσης, το όνομα του γιατρού που συνέταξε το οποιοδήποτε από τα έγγραφα που σχετίζονται με την υγεία του και τον αφορούν, όπως επίσης και το ακριβές περιεχόμενο των εγγράφων. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό τους, για κάθε συνταγή, παραπεμπτικό και ιατρική βεβαίωση, που εκδίδεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης για το ΑΜΚΑ τους.

Ο εμπλουτισμός του My Health app σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου θα είναι χρήσιμος και για τους γιατρούς, αφού θα μπορούν με την συναίνεση των ασθενών, να έχουν ουσιαστικά πρόσβαση στο ιστορικό τους.

My Health app: Με ένα «κλικ» σχεδόν όλο το ιστορικό του ασθενούς
Ο Γιώργος Αγραφιώτης

«Είναι πολύ καλή η εφαρμογή αυτή. Βλέπεις πολλά στοιχεία που πρέπει να θυμάσαι, βλέπεις ό,τι εξετάσεις έχεις κάνει, ό,τι συνταγές έχουν γραφτεί, ποιες έχουν εκτελεστεί και ποιες όχι , ποιοι γιατροί έχουν κάνει συνταγογράφηση, ποια ραντεβού έχεις ακυρώσει, έχεις όλο το αρχείο στην διάθεσή σου, καθώς έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλών ειδών αναζητήσεις. Είναι σημαντικό εργαλείο ακόμη και για τους γιατρούς, καθώς αν τους το επιτρέψουν οι ασθενείς τους μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τον ασθενή τους.

Έρχεται να καλύψει το εργαλείο αυτό όσα δεν προσέφερε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία θα μπορούσε βέβαια να έχει αναβαθμιστεί και να έχει απλοποιηθεί ο τρόπος χρήσης της. Το My Health app είναι σημαντικό εργαλείο για τον ασθενή. Δεν γνωρίζω αν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δυνατότητές του ή αν θα γίνει στο μέλλον, εκτιμώ όμως πως μέσα από την εφαρμογή αυτή σιγά – σιγά θα πάμε στην κατάργηση όλων των άλλων εφαρμογών. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο ασθενής να μπορεί στο μέλλον μέσα από την εφαρμογή αυτή να κλείσει το ραντεβού του με κάποιον γιατρό ή να πάει στο φαρμακείο και ο φαρμακοποιός ή ο ίδιος ο ασθενής να βλέπει τη συνταγή του, είναι πολλά τα ενδεχόμενα.

Προϋπόθεση για να διαθέτεις την εφαρμογή αυτή είναι να διαθέτεις και άυλη συνταγογράφηση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο το επόμενο διάστημα. Εφόσον είναι σε χρήση, ο κόσμος θα αρχίσει να το κατεβάζει και να το χρησιμοποιεί και παράλληλα οι εδικοί θα μπορούν να βλέπουν τα λάθη που πιθανότατα έχουν γίνει στην εφαρμογή. Όταν ξεπεραστεί και το στάδιο αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, αλλά και τότε, όπως και τώρα θεωρώ πως χρήση θα κάνουν άτομα που είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και τις εφαρμογές που προσφέρει, δηλαδή νεαρά άτομα, άτομα μέσης ηλικίας και άτομα μέχρι και 60 – 65 ετών» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Αγραφιώτης μιλώντας στη «Σ».

Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς: Σε δύο φάσεις η υλοποίηση του

Ο Φάκελος θα «εμπλουτίζεται» από νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα μέσω του gov.gr (myhealth.gov.gr) ή, εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα MyHealth, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εξετάσεων και πιστοποιητικά νοσηλείας ή επίσκεψης.

Στο πρώτο στάδιο υλοποίησης του Φακέλου υποστηρίζονται περισσότερα από 55 δημόσια νοσοκομεία ανά την επικράτεια, ενώ το ψηφιακό αποθετήριο εξετάσεων, διαγνώσεων και πιστοποιητικών καλύπτει προκαταρκτικά την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, περιλαμβάνοντας ήδη σχεδόν 3,5 εκατομμύρια έγγραφα.

Στη δεύτερη φάση ανάπτυξής της, η υποδομή του Ψηφιακού Φακέλου Ασθενούς υποστηρίζει την ένταξη 431 εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες αντιστοιχούν σε άνω του 90% του ημερήσιου όγκου εξετάσεων. Εντός των επόμενων μηνών θα ενταχθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις (μαστογραφίες, ακτινογραφίες κλπ) με αποτέλεσμα η κάλυψη να υπερβεί το 92%.

Στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος θα καλύπτεται το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, ενώ το ιστορικό εξετάσεων και νοσηλειών θα πηγαίνει σε βάθος πολλών ετών.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 283 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.