Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  8:14 πμ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 20:11

Δήμος Αγρινίου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

15 επιπλέον καθαρίστριες θα έχει κατά τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πράσινο φως άναψε το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2023 – 2024.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση ο κάθε Δήμος θα καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων.

Στον Δήμο Αγρινίου από 125 σχολικές καθαρίστριες που ήταν κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα είναι 150 συνολικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως αναφέρει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Παπαδημητρίου, ο οποίος μιλώντας στη «Σ» είπε αναλυτικά:

Ο Χριστόφορος Παπαδημητρίου

«Πέρυσι οι σχολικές καθαρίστριες ήταν 125, ενώ φέτος θα πάρουμε 140 σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Η απασχόληση θα είναι δεκάμηνη. Συνήθως λόγω προϋπηρεσίας όσες καθαριστήρες μπαίνουν προσλαμβάνονται και πάλι μετά. Θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου που έχουν ανάγκη, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη, διότι λειτουργούν εκ περιτροπής και δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος για να γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε. Πέρυσι ένα άτομα για παράδειγμα είχε 4 ώρες σε ένα σχολείο, 4 στο άλλο κλπ, έτσι λειτουργούσε το Υπουργείο, αυτό «έσπαγε» τα ωράρια και τις είχαμε 4 ώρες σε κάθε σχολείο. Φέτος αναμένουμε την εγκύκλιο, ώστε να ενημερωθούμε πως θα λειτουργήσουν. Το θετικό είναι πως ήρθαν επιπλέον άτομα, γιατί όντως η συμβολή τους στα σχολεία μας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 483 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.