Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  6:25 μμ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 18:40

Αγρίνιο: Πρωτοφανής η ζημιά στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ στη Στράτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρωτοφανής η ζημιά στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ στη Στράτο Αγρινίου μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 5 Οκτωβρίου.

Η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» και η ζημιά που άφησε πίσω της για το Αγρίνιο και την Στράτο, ακόμη και την απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου, φαίνεται πως έχει και παράπλευρες απώλειες που θα κοστίσουν σε χρόνο, χρήμα, δίκτυα και υποδομές ακόμη και της ΔΕΥΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Διώρυγας του Αχελώου, εκεί που ο δρόμος οδηγεί προς το ποτάμι, στην λεγόμενη "μικρή γέφυρα", οι καταστροφές είναι τόσο εκτεταμένες ώστε όσοι τις διαπίστωσαν δεν μπορούσαν να φανταστούν την δύναμη της Φύσης που προκάλεσε το πρωτοφανές φαινόμενο.

Η πληροφορίες λένε ότι η καταστροφή είναι εκατέρωθεν της γέφυρας που υπάρχει όπου τα "βάθρα' έχουν σχεδόν χαθεί προκαλώντας παράλληλες ζημιές στο δίκτυα της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
"Η ορμή του νερού ήταν τέτοια ώστε λείπουν ολόκληρα κομμάτια", εξηγεί στo sinidisi.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Θύμιος Γρίβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν δει κανείς την περιοχή δεν μπορεί να καταλάβει την έκταση των ζημιών αλλά και τον χρόνο και το χρήμα που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση.

"Από την στιγμή που έκανε την αυτοψία ο διευθυντής της ΔΕΗ και την Τρίτη το πρωί θα μπει ήδη εργολάβος για το ξεμπάζωμα της Διώρυγας (και του αγωγού) του υδροηλεκτρικού της Στράτου, θα πρέπει κι ο Δήμος Αγρινίου να ακολουθήσει στις εργασίες πάνω στον ίδιο άξονα.

Πάντως, το κόστος θα είναι μεγάλο για τη ΔΕΥΑΑ και ανάλογο της ζημιάς που έχει συμβεί, οπότε θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε πόρους", εξηγεί ο κ. Γρίβας.

Γιάννης Συμψηρής

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 65 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.