Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  4:28 πμ
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 01:22

Στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα συμμετείχε το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eπιτυχημένη υπήρξε η συμμετοχή του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου , στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα της Ιταλίας με θέμα: «Κοινές Ευρωπαϊκές Αξίες και η συνεισφορά της Ελλάδας και του πολιτισμού της στη διαμόρφωση τους».

Το σχολείο συμμετείχε με δρώμενο , που είχε τίτλο «Από την Αρετούσα … στην Ιουλιέτα » με στόχο την ανάδειξη των θεματικών συγκλίσεων μεταξύ Κρητικής και Ευρωπαϊκής Αναγεννησιακής λογοτεχνίας .

Παράλληλα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη Βενετία όπου επισκέφτηκαν τον Άγιο Μάρκο το Παλάτι των Δόγηδων και περπάτησαν στις γραφικές γέφυρες της Γαληνοτάτης , ενώ γνώρισαν το ιστορικό κέντρο της Βερόνας , την αρένα και περιηγήθηκαν στη ρομαντική πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Τo 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού , το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας , την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την  UNESCO την Ευρώπαϊκή Ένωση  Καθηγητών  με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη και του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών .

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Ευθύμιος Κότσαλος  Διευθυντής του σχολείου ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια για τη συμμετοχή στο Συνέδριο ήταν η Όλγα Προύντζου

Συνοδοί καθηγητές ήταν η Γιαννιώ Πολύζου, Βασιλική Κοσμά, Σαλώμη Σωτηριάδου και ο Φώτης Τσουκαλάς Φώτιος.

Χορηγός: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.