Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:27 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:14

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε» της Ευτυχίας Πατσιαλού στα Καλύβια Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κα Ευτυχία Πατσιαλού, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και στιχουργός, βρέθηκε στο Τ.Δ. Καλυβίων Αγρινίου, προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων "ΔΗΜΗΤΡΑ" με σκοπό να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τον τίτλο, "Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε". Πλήθος κόσμου και κυρίως, μικρών παιδιών, βρέθηκε στην παρουσίαση και συμμετείχε στα δρώμενα. Η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησε με την ίδια για το νέο της αυτό έργο.

image 09

image 01

image 14

image 16

Δηλώσεις Ευτυχίας Πατσιαλού: «Βρέθηκα εδώ σήμερα, στην όμορφη αυτή εκδήλωση, προσκεκλημένη του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων "ΔΗΜΗΤΡΑ", για να παρουσιάσω το Χριστουγεννιάτικο βιβλίο μου "Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε". Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου και οι φίλοι μου, αλλά και πολύς ακόμη κόσμος, το αγκάλιασε με αγάπη, σε πολλές περιοχές  της Ελλάδας, όπου έχει σταλεί. Έχω πολλές παρουσιάσεις κλεισμένες τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι και τις 23 του μήνα, "Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε", θα πάει σε πολλά παιδικά σπίτια, κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά! 

image 08

image 07

Έχουν γίνει δύο παρουσιάσεις έως στιγμής: Η πρώτη, στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αγρινίου, στις 29 Νοεμβρίου, όπου και δώρισα επίσης, ένα αντίτυπο του βιβλίου μου. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, το βιβλίο παρουσιάστηκε στα παιδάκια της πρώιμης παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, σε συνεργασία με την Ε2 τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στο οποίο φοιτά και ο γιος μου. Αυτός και οι συμμαθητές του, με βοήθησαν στην θεατρική συμπαρουσίαση του βιβλίου, το οποίο το είχαν κάνει μερικές πρόβες με τον δάσκαλό τους, Χρήστο Κατσιμάρδο και με την άδεια και συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου. Ήταν μία παρουσίαση -προσφορά, από παιδιά, προς τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Με το σχολείο θα πάμε στο μαθητικό φεστιβάλ την άνοιξη, με το προηγούμενο βιβλίο μου, "Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες", σαν θεατρικό έργο όμως.

image 04

image 06

Όσον αφορά το νέο μου βιβλίο που παρουσιάσαμε εδώ σήμερα, έχει να κάνει με τον άρρωστο Άι Βασίλη, ο οποίος, δυστυχώς, έπαθε υπερκόπωση προσπαθώντας να προλάβει να ετοιμάσει στην ώρα τους, όλα τα δώρα των παιδιών. Πάσχει λοιπόν, από το "Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών", το οποίο υπάρχει όντως ως ορολογία στον χώρο της ιατρικής. Ο γιατρός της ιστορίας, Ρούλης Αναρρωσούλης, συνιστά στο Άγιο Βασίλη διακοπές σε εξωτικό νησί ως θεραπεία και όλοι μαζί με τα πιστά του ξωτικά, ψάχνουν να βρουν αντικαταστάτη για το μοίρασμα των δώρων στα παιδιά. Μέσα από έξυπνους και χιουμοριστικούς διαλόγους, γραμμένους με ποίηση, περνάνε σημαντικά μηνύματα στα παιδιά. Το κυριότερο μήνυμα του βιβλίου είναι πώς, στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτό που ευχόμαστε όλοι να έχουμε με το ξεκίνημα του χρόνου, είναι κυρίως υγεία. Βέβαια, τα παιδάκια δεν παύουν να ζητάνε παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και ηλεκτρονικά. Όμως, μέσα από την ιστορία του βιβλίου, αναφέρονται κάποιες άλλες αξίες, που είναι πιο σημαντικές από οποιοδήποτε υλικό αγαθό. Αυτές οι αξίες είναι, η υγεία που προαναφέραμε, η φιλία, η αγάπη και η διάθεση του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο. Κυρίως σε αυτόν που είναι αδύναμος.

image 10

Επίσης τίθεται το ερώτημα πάντα, του αν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Εγώ προσωπικά , ως συγγραφέας , θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και μας φέρνει πάντα στις γιορτές, κάτι καλό που μας λείπει από τη ζωή μας. Άλλωστε, ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε και αφιέρωσε τη ζωή του βοηθώντας τους φτωχούς, τους αδύναμους και μορφώνοντας τους ανθρώπους. Γι'αυτό και βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα κάθε χρόνο. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η ιστορία του βιβλίου πήρε το 3ο βραβείο στο 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ, στις 21 - 6-19, ως θεατρικό έργο για παιδιά, το οποίο στην συνέχεια το διασκεύασα σε θεατρικό παραμύθι.

image 12

image 13

Επίσης, θέλω να προσκαλέσω τους φίλους μου, το Σάββατο 21 του μήνα, στις 6:00 μ.μ., στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, όπου θα γίνει η τελευταία και κεντρική παρουσίαση του βιβλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, κάτι που με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα! Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας στην εκδήλωση απόψε! Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και ευτυχία εύχομαι!»


Με την Χρύσα Σπαή μίλησε και η  κα Μαίρη Ζαπαντιώτη – Στρατοπούλου η οποία είναι η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα» που οργάνωσε την προαναφερθείσα εκδήλωση και δραστηριοποιείται έντονα με πολιτιστικά δρώμενα για την ανάδειξη του χωριού.

image 24

Δηλώσεις Μαίρης Ζαπαντιώτη: «Ο σύλλογος λέγεται Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα" και ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια. Πριν από δύο μήνες έγιναν εκλογές και αναλάβαμε το νέο Δ.Σ. Οφείλω να πω ότι είμαστε μία δεμένη ομάδα και θέλουμε να αναδείξουμε το χωριό μας , μέσα από τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις μας. Αυτό είναι και το όραμά μας!Τα μέλη του συλλόγου είναι γύρω στα ογδόντα. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις κυρίες που με τιμήσανε με την παρουσία τους στην εκδήλωση, αλλά και με την προσφορά τους σε αυτήν. Εδώ πρέπει να πω ότι ο κάθε σύλλογος χωριού ή πόλης, είναι ο καθρέφτης της τοπικής κοινωνίας. Εμείς, αν και είμαστε νέος σύλλογος, έχουμε κάνει αρκετές δράσεις έως τώρα και ο πρόεδρος της κοινότητας κος Δημήτρης Αναστασίου, είναι πάντα δίπλα μας! Κάποιες από αυτές τις δράσεις είναι: Συλλογή βοήθειας, όπου την στείλαμε στον Μητροπολίτη για τα Χριστούγεννα. Επίσης μία δράση για τον Ερυθρό Σταυρό. Σήμερα είχαμε την παρουσίαση του βιβλίου της κας Ευτυχίας Πατσιαλού. Ακόμη, έχουμε σε εξέλιξη έναν διαγωνισμό καλύτερης βιτρίνας σπιτιού ή μαγαζιού στο χωριό, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις πολιτιστικές και ανθρωπιστικές μας δράσεις. Διαγωνισμός βιτρίνας, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο χωριό μας και αυτό αξίζει να το σημειώσουμε. Τα έπαθλα για τους νικητές είναι αξιόλογα. Τριήμερα στην Βόνιτσα, φαγητό στο Θέρμο καθώς και πίνακες ζωγραφικής.Ο κόσμος ανταποκρίνεται και είναι θετικός σε όλα αυτά που διοργανώνουμε ως σύλλογος.

image 20

Το νέο Δ,Σ, μέσα στο οποίο βρίσκομαι και εγώ, πιστεύει ότι το χωριό μας έχει ανάγκη ανάδειξης , γι'αυτό και θα πρέπει να διοργανώνονται συνεχώς διάφορες εκδηλώσεις, ούτως ώστε να το καταφέρουμε. Αυτό είναι άλλωστε και κάτι που ευχαριστεί τον κόσμο.Μόλις πριν λίγες μέρες τελείωσε το bazaar με δωράκια που διοργανώσαμε με επιτυχία,ενώ για τα Χριστούγεννα, έχουμε προγραμματίσει προβολή κινηματογραφικής ταινίας για τα παιδιά.

image 26

Μαζί με όλες τις κυρίες του συλλόγου, θα προσπαθήσουμε , με το κάλεσμά μας, να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και να προσπαθήσουμε να διοργανώνουμε κοινές δράσεις. Εγώ και όλα τα μέλη του Δ.Σ., πιστεύουμε πώς κανένα μέλος του συλλόγου δεν περισσεύει. Θέλουμε μαζί μας όλες τις κυρίες να βοηθούν όπου μπορούν, όσο μπορούν και όποτε μπορούν, με δικές τους ιδέες και προτάσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα πρόταση και ιδέα! Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι, σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, ο Δήμος Αγρινίου είναι πάντα δίπλα μας και μας παρέχει κάθε είδους βοήθεια, όταν τη χρειαζόμαστε.

Τα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενη πρωτοχρονιά.

image 32

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr 

Διαβάστηκε 8052 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 10:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033