Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 18:38

Αγρίνιο: Δρομολογήθηκαν εξελίξεις για το Κτήμα Ταξιαρχών- Συγγνώμη και πώληση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέλος έλαβε το «σίριαλ» του Κτήματος Ταξιαρχών με ειρηνική διευθέτηση της υπόθεσης με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Υπήρξε φιλόδοξο εγχείρημα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Το Κτήμα Ταξιαρχών διατηρούσε φάρμα, τυροκομείο και σημαντική υποδομή ενώ λειτουργούσε και ως χώρος εκπαίδευσης. Τα προϊόντα (από γάλα έως κρέμες και ρυζόγαλα) διατίθεντο προς πώληση και από πρατήριο στο κέντρο της πόλης.

Το εγχείρημα ωστόσο δεν απέδωσε, το πρατήριο έκλεισε και υπήρξαν συζητήσεις για πώληση σε ιδιώτη, επιχειρηματία από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου. Ούτε όμως η διαδικασία αυτή τελεσφόρησε αλλά αντιθέτως προκάλεσε και διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Αρκετά σοβαρές μάλιστα με ενδεχόμενο να πάρουν τη νομική οδό.

Το ζήτημα βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του Μητροπολίτη Δαμασκηνού, ο οποίος και ήταν αυτός που έδωσε τη λύση.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, διότι «με την πατρική ειρηνευτική του παρέμβαση» διευθετήθηκε η δικαστική αντιδικία ανάμεσα στο ναό και στον υποψήφιο αγοραστή της Φάρμας του Κτήματος Ταξιαρχών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η σχετική ενημέρωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και συμμετοχή των δύο αντιδίκων πλευρών.

Συμφωνήθηκε ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει γραπτώς συγγνώμη από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου για την εκ μέρους του αθέτηση συμφωνίας για αγορά της Φάρμας «στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχετικής διαπραγμάτευσης, γεγονός που οδήγησε σε υποχρεωτική αδράνεια την Φάρμα με τις αυτονόητες αρνητικές συνέπειες γι’ αυτήν και μάλιστα σε περίοδο συνεχούς ανάπτυξής της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Από την πλευρά του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δήλωσε ότι αποδέχεται την αίτηση συγγνώμης του υποψηφίου αγοραστού και ότι αποσύρει την κατ’ αυτού αγωγή που κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επίσης αποφάσισε την πώληση της Φάρμας και του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Κτήματος Ταξιαρχών σε άλλους ενδιαφερόμενους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 438 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.