Τρίτη, 16η Ιουλίου 2024  11:48 πμ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 19:36

Δέκα σημεία επάνω μας που «τραβάνε» το αντίθετο φύλο σαν μαγνήτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστήμονες από διαφορετικές χώρες κάνουν συνεχώς έρευνες για να μάθουν τι αρέσει στους άντρες και τι στις γυναίκες στο αντίθετο φύλο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας αποκαλύψουμε μερικά από αυτά τα πράγματα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελκυστικότητα καθορίζεται από κάτι πέρα από την εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε επίσης για ορισμένα προσωπικά χαρακτηριστικά που προσελκύουν το αντίθετο φύλο.

1. Έκφραση του προσώπου

Το 2011, οι επιστήμονες προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιες εκφράσεις του προσώπου προσέλκυσαν άνδρες και γυναίκες στο αντίθετο φύλο. Πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα. Σε κάθε άτομο εμφανίστηκαν εικόνες ανθρώπων με εντελώς διαφορετικές διαθέσεις.

Αυτό τους βοήθησε να ανακαλύψουν ότι οι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από ευτυχισμένες γυναίκες – εκείνες που χαμογελούν και έχουν χαρούμενα μάτια. Οι γυναίκες αγαπούν τους άντρες που φαίνονται υπερήφανοι.

Οι επιστήμονες έμαθαν επίσης ότι αυτά τα συμπεράσματα συνάδουν με τους εξελικτικούς και κοινωνικούς κανόνες.

2. Ενεργή γλώσσα του σώματος

Το 2016, οι επιστήμονες παρακολούθησαν ανθρώπους κατά τη διάρκεια speed dating. To speed dating είναι ένα προγραμματισμένο γεγονός όπου δέκα (συνήθως) άντρες συναντούν δέκα γυναίκες, σε μια σειρά κυλιόμενων ολιγολεπτων ραντεβού, με σκοπό την εύρεση αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι παρατηρήσεις των επιστημόνων, κατά την διάρκεια αυτών των ραντεβού, τους βοήθησε να μάθουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν τους συντρόφους με ενεργή γλώσσα σώματος. Οι ερωτηθέντες ήθελαν να δουν ξανά αυτούς τους ανθρώπους.

Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν τα άτομα που φωτογραφίζονται εν κινήσει πιο ελκυστικά από αυτά που φωτογραφήθηκαν ακόμα.

3. Μυρωδιά

Η φυσική μυρωδιά του σώματος και η κολώνια μπορούν είτε να προσελκύσουν είτε να απωθήσουν ένα άτομο. Και παρά το γεγονός ότι η μυρωδιά του σκόρδου καταστρέφει μια ρομαντική ατμόσφαιρα, το φαγητό μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμο για τους άνδρες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προσελκύονται από τη μυρωδιά των ανδρών που έχουν φάει σκόρδο. Ωστόσο, το αντίστροφο δεν ισχύει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνδρες προτιμούν τη μυρωδιά νόστιμων τροφίμων, όπως ντόνατς ή ποπ κορν. Έτσι, τα κορίτσια που θέλουν να γοητεύσουν έναν άνδρα θα πρέπει να επιλέξουν αρώματα που μυρίζουν σαν γλυκά.

4. Ομοιότητα του αντίθετου φύλου με τους γονείς

Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προσελκύονται συχνά από άντρες που έχουν το ίδιο χρώμα ματιών με τους πατεράδες τους. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες: συχνά επιλέγουν γυναίκες που μοιάζουν με τις μητέρες τους.

Φυσικά, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει πάντα. Αλλά τα άτομα με τέτοιες ομοιότητες έχουν περισσότερες πιθανότητες για μια πετυχημένη σχέση.

5. Μαλλιά

Οι άντρες προσελκύονται κυρίως από γυναίκες με μακριά μαλλιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στην εξέλιξη. Επειδή εάν μια γυναίκα έχει μακριά μαλλιά, σημαίνει ότι τα μαλλιά της μακραίνουν γρήγορα, αυτό είναι σημάδι υγείας και δείχνει ότι η γυναίκα είναι πιθανώς αρκετά υγιής για να αποκτήσει παιδί.

Οι γυναίκες, ωστόσο, δεν είναι τόσο κολλημένες με τα μαλλιά των ανδρών. Τις περισσότερες φορές είναι θέμα γούστου: μερικές προτιμούν άντρες με μακριά μαλλιά, άλλες προτιμούν άντρες με κοντά μαλλιά. Και αυτές οι προτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

6. Κατοικίδια

Σε πείραμά τους, Ισραηλινοί επιστήμονες ζήτησαν από τους άνδρες να αξιολογήσουν τον εαυτό τους σε ένα περιγραφικό κείμενο. Μερικοί από τους άντρες είχαν σκύλους και άλλοι όχι. Και κάθε φορά που υπήρχε ένας σκύλος σε μια ιστορία, ο άντρας φαινόταν πιο ελκυστικός για τη γυναίκα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το να έχεις κατοικίδιο σημαίνει ότι ένας άντρας είναι σοβαρός και έτοιμος για μακροχρόνια σχέση.

Για τους άνδρες, δεν φαίνεται να έχει σημασία αν μια γυναίκα έχει κατοικίδιο ή όχι.

7. Μουσική

Το 2014, οι επιστήμονες ζήτησαν από 1.500 γυναίκες να ακούσουν πολλά τραγούδια: μερικά από αυτά ήταν περίπλοκα και μερικά ήταν απλά. Το επίπεδο πολυπλοκότητας καθορίστηκε από τον αριθμό των χορδών που υπήρχαν σε ένα τραγούδι. Μετά από αυτό, οι συμμετέχοντες στο πείραμα έπρεπε να πουν ποιο από τα τραγούδια φαινόταν πιο ελκυστικό. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούσαν την πολύπλοκη μουσική. Οι πιο πολλές από αυτές, είπαν ότι θα επέλεγαν άνδρες που συνέθεσαν αυτά τα τραγούδια.

Τέτοια πειράματα δεν έχουν διεξαχθεί με άνδρες. Έτσι, είναι αδύνατο να πούμε αν υπάρχει σχέση μεταξύ της ελκυστικότητας μιας γυναίκας και της μουσικής της προτίμησης.

8. Σχεδόν ίση ελκυστικότητα

Βλέπετε συχνά ζευγάρια όπου ένας από τους δυο είναι πολύ πιο ελκυστικός από τον άλλο; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν την τάση να επιλέγουν έναν σύντροφο που είναι τόσο ελκυστικός όσο είναι και ο ίδιος.

Όμως οι άνθρωποι που είναι πιο ελκυστικοί είναι πιο επιλεκτικοί: τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο αναζητώντας ελκυστικούς συντρόφους. Το κάνουν υποσυνείδητα. Και φυσικά, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

9. Αλτρουισμός

Η αλτρουιστική συμπεριφορά είναι ένα άλλο πράγμα που προσελκύει τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό: η αλτρουιστική συμπεριφορά το δείχνει ότι ένα άτομο πιθανότατα θα γίνει υπεύθυνος γονέας και είναι πιθανό να μεταβιβάσει τα γονίδια του στην επόμενη γενιά.

Ένα άτομο πιθανότατα θα είναι ένας γονέας που φροντίζει και είναι πιθανό να μεταβιβάσει τα γονίδια του στην επόμενη γενιά.

10. Μέγεθος παπουτσιού

Οι άνδρες έχουν την τάση να αναζητούν πιο μικρόσωμες συντρόφους. Έτσι, προσελκύονται από ένα μικρό μέγεθος παπουτσιού.

Οι γυναίκες δεν είναι τόσο απλές. Τους αρέσουν και οι άνδρες με μεγάλο νούμερο παπούτσι και εκείνοι με μικρό νούμερο παπούτσι. Όλα σχετίζονται με τον στόχο που επιδιώκει μια γυναίκα.

Λόγω της εξέλιξης, οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να αναζητούν τον καλύτερο σύντροφο, δηλαδή αυτό που έχει τα καλύτερα γονίδια. Φυσικά, οι ψηλοί όμορφοι άνδρες έχουν το πάνω χέρι. Αλλά για μια μακροχρόνια σχέση, είναι σημαντικό ένας σύντροφος να φροντίζει μια γυναίκα και να μην χωρίσει μαζί της. Και σύμφωνα με τις γυναίκες, άνδρες με μεσαίου αναστήματος και με μικρότερο μέγεθος παπουτσιού είναι καλύτεροι σε αυτόν τον ρόλο από οποιονδήποτε άλλον.

pronews.gr

Διαβάστηκε 837 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News