Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:20 πμ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 17:49

Ανδρική Υπογονιμότητα. Υπάρχει λύση;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανδρική υπογονιμότητα και, γενικότερα, η υπογονιμότητα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας, με τη χώρα μας να κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στον μέσο όρο παιδιών ανά γυναίκα. Εκτός από τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες, τι πραγματικά φταίει και ένα νέο ζευγάρι δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί; Ποιος ευθύνεται περισσότερο; Η γυναίκα ή ο άνδρας; Εξετάζοντας τις αιτίες για την ανδρική υπογονιμότητα ή στειρότητα, τις διακρίνουμε σε λειτουργικές, που σχετίζονται με καταστάσεις που επηρεάζουν την παραγωγή σπέρματος από τους όρχεις και την ωρίμανση των σπερματοζωαρίων και τις αποφρακτικές, που σχετίζονται με την αποχέτευση και τη μεταφορά του σπέρματος. Στις λειτουργικές εντάσσονται οι διάφορες ανωμαλίες, όπως το σύνδρομο Klinefelter, Noonan, η κρυψορχία, η κιρσοκήλη, οι λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, η ακτινοβολία, διάφορα φάρμακα, το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.ά. Οι αποφρακτικές αιτίες περιλαμβάνουν φλεγμονές - ορχίτιδες και επιδιδυμίτιδες, παλίνδρομη εκσπερμάτιση, έλλειψη ή αδυναμία εκσπερμάτισης κ.ά. Στα συμπτώματα της ανδρικής υπογονιμότητας εντάσσονται μεταξύ άλλων, οι διακυμάνσεις στην ερωτική επιθυμία, τα προβλήματα κατά την εκσπερμάτιση και η δυσκολία διατήρησης της στύσης. Εάν μετά από ένα χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, δεν υπάρχει σύλληψη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά της γυναίκας, τότε ο άνδρας θα πρέπει να επισκεφθεί έναν ουρολόγο για διάγνωση της υπογονιμότητας και θεραπεία.

Ποια ειδικότητα γιατρού είναι η κατάλληλη για την περίπτωσή σας;

andrology urology.gr

Ένας ανδρολόγος-ουρολόγος είναι ο γιατρός που θα εκτιμήσει την κατάστασή σας βάσει του σπερμοδιαγράμματος κι έπειτα θα σας χορηγήσει την ιδανική για εσάς θεραπεία. Ο Dr. Ευγένιος Αλάργκωφ είναι υπεύθυνος του πρότυπου ουρολογικού - ανδρολογικού κέντρου στην περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα, ειδικεύεται στους τομείς της ανδρολογίας και της υπογονιμότητας και είναι εκείνος που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας με αξιοπιστία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Για τον σκοπό αυτό, επισκεφθείτε το andrology-urology.gr!

Διαβάστηκε 90 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 17:57
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News