Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:50 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 17:47

Σεμινάριο συνηγορίας για τα δικαιώματα των ασθενών στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σεμινάριο συνηγορίας για τα δικαιώματα των ασθενών

στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας

Μ.Ρισβά Πατακοπούλου: «Στόχος μας η διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες»

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας σεμινάριο συνηγορίας - focus group για τα δικαιώματα των ασθενών με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μαρίνας Ρισβά Πατακοπούλου, στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κ.ά.), καθώς και της ιδρύτριας της Co2gether δρ.Μαρίας Ζαφειροπούλου και του δικηγόρου κ.Γιώργου Κουνινιώτη.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ναυπακτίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Co2gether, και ως στόχο είχε την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως ηλικιωμένοι, άποροι, ανασφάλιστοι, χρόνιοι πάσχοντες, καθώς και την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ομάδων αυτών.

Όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου «μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο αναδείχθηκαν θέματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα που συναντούν καθημερινά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας,  όπως η δικαστική συμπαράσταση, το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, οι διαδικασίες έκδοσης των κοινωνικών επιδομάτων και πολλά ακόμη.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βούληση και επιθυμία μας είναι η συστηματική εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών του Δήμου μας πάνω σε ευαίσθητα θέματα, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Σημειώνεται ότι, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δικαιώματα στην Πράξη: προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα» του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και εταίρο την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cohesion Network 2gether. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.

Διαβάστηκε 91 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News