Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  9:30 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:18

Οι ...πλατφόρμες το "Φάρμακο"!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
- ΤΙΣ είχαμε συνηθίσει κατά την περίοδο του covid 19, τώρα άλλες δύο δημιουργήθηκαν και ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα: Η μία για καταγγελίες από κακοποιημένες γυναίκες, αντί να πηγαίνουν στα Αστυνομικά Τμήματα και να σκοτώνονται στα "πλατύσκαλα" (έτσι το είπε και ο Μητσοτάκης), η δε άλλη για το γνωστό μας bullying στα σχολεία, την παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων, εντός κι εκτός προαυλίων. Νομίζοντας εκεί στην κυβέρνηση πως, με αυτόν τον τρόπο θα λύσουν και τα δύο αυτά προβλήματα της εποχής που ήδη έχουν πάρει επιδημιολογικές καταστάσεις. Τώρα, κατόπιν εορτής, όπως πάντα! Αντί για πρόληψη δηλαδή, πάμε σε καταστολή! Με ποινές, για τους μαθητές, εξοντωτικές! Λες και οι μοναδικοί φταίχτες είναι τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια! Ούτε οι γονείς, ούτε οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνες, ούτε το οικογενειακό, ούτε το σχολικό περιβάλλον φταίνε, για όσα συμβαίνουν σήμερα με τους ανήλικους μαθητές/μαθήτριες! "Τσακίστε", λοιπόν, μόνο τα παιδιά! Αυτή είναι η "συνταγή", τόσο του υπουργού Παιδείας, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης γενικά.
 
- ΑΣ συμφωνήσω πως, για την αποτροπή των γυναικοκτονιών, καλή είναι η πλατφόρμα καταγγελιών, αφού η αστυνομία, έτσι και αλλιώς, δεν προστατεύει τα υποψήφια θύματα, τό εμπεδώσαμε αυτό και με την τελευταία 28χρονη που πήγε για βοήθεια και τη μαχαίρωσε ο θύτης μπροστά στα μάτια τους. Τουλάχιστον, από τώρα και μετά, δε θα μπορούν να αδιαφορούν οι αστυνομικοί. Λέμε, τώρα! Για τα μέτρα όμως που εξήγγειλε ήδη ο υπουργός παιδείας, με τη σύμφωνη γνώμη και του πρωθυπουργού σίγουρα, καθόλου δε συμφωνώ! Γιατί στα σχολεία μπορεί άνετα να υπάρχει πρόληψη, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Μπορούν να έχουν όλα τα σχολεία τους ειδικούς - ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς - μπορούν επίσης να υπάρχουν σε όλους τους δήμους της χώρας Σχολές Γονέων. Και με τη συνεργασία όλων αυτών να βρίσκεται λύση την κάθε φορά, όχι μόνο προσωρινή αλλά και διαρκείας. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και από γονείς και από εκπαιδευτικούς. Το γράφω αυτό, γιατί υπάρχουν γονείς που καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, υπάρχουν όμως κι εκπαιδευτικοί (και Δ/ντές σχολείων) που και αυτοί αδιαφορούν.
 
- ΚΑΙ κάτι τελευταίο, πολύ σημαντικό: Για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων υπάρχουν εκπαιδευτικοί νόμοι, οι οποίοι πολλά προβλέπουν, όμως δεν τηρούνται σε πάρα πολλά σχολεία. Οι γονείς φέρουν την επιμέλεια των παιδιών τους, μέχρι εκείνη τη στιγμή που αυτά περνούν την εξώπορτα του σχολείου. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, την επιμέλεια των μαθητών/τριών την έχουν εξολοκλήρου οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους Δ/ντές/ντριες της κάθε σχολικής μονάδας. Επομένως, οτιδήποτε συμβεί εν ώρα διδακτικού ωραρίου, υπόλογοι είναι οι εκπαιδευτικοί, δια των εφημερευόντων. Οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχουν! Και γι' αυτό βλέπουμε παιδιά σχολείων να κυκλοφορούν, εν ώρα μαθήματος, σε πάρκα, σε δρόμους και πλατείες! Ή να φεύγουν απ' τα σχολεία ανεξέλγκτα και να πηγαίνουν σε άλλα σχολεία για να "λύσουν τις διαφορές τους". Εκτός σχολείου όμως, την ευθύνη την έχει η αστυνομία. Πώς, λοιπόν, θα πάρουν αποβολή, εκείνοι που πηδούν τα κάγκελα και πηγαίνουν σε ραντεβού ξυλοδαρμών; Μήπως εδώ υπάρχει ένα "κενό", το να βλέπουμε μαθητές/τριες, σε ώρες διδακτικού ωραρίου να κυκλοφορούν εκτός σχολείου;;;
Διαβάστηκε 1055 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667

Στην ίδια κατηγορία