Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:20 πμ
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 13:04

ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ (Ένα μικρό αφιέρωμα… στον φίλο μου Ιωακείμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Κωνσταντίνος Σαμψών

Όταν γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Μάκης (Ιωακείμ Σκόνδρας) το καλοκαίρι του 2024, συγκλονίστηκα και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβη στον αγαπητό μου φίλο.

Ήταν αθλητικός τύπος και πρόσεχε την υγεία του.

Έκανε πρωταθλητισμό στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (που από ότι λένε οι ειδικοί), οι ενασχολούμενοι με extreme sports έχουν κατά πολύ λιγότερες τις πιθανότητες να τους συμβεί κάτι στην σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η επαγγελματική του ενασχόληση συμβάδιζε με το αντικείμενο που αγαπούσε.

Είχε πάντα θετική σκέψη και έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο.

Είχε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

...

Αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, ο Θεός έχει τα δικά του σχέδια για τους ανθρώπους που αγαπά και πολλές φορές έχει την τάση να μας εκπλήσσει.

Η κοινή μας πορεία ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν άρχισε να ενδιαφέρεται για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, έχοντας ήδη μια πρώτη επαφή με το Αλεξίπτωτο από την στρατιωτική του θητεία. Εγώ με μερικούς φίλους είχαμε ήδη δημιουργήσει το σχετικό τμήμα στην Αερολέσχη Αγρινίου.

Η ανάπτυξή του στην δραστηριότητα αυτή ήταν ραγδαία και ιδανική. Στην πορεία εκτός του γεγονότος ότι εκπροσώπησε την χώρα μας σε παγκόσμιες συναντήσεις, ασχολήθηκε και επαγγελματικά με την εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στον χώρο αυτό. Με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η πίστα Parapente στον Εμπεσσό Βάλτου και επι πολλά χρόνια πραγματοποιούταν εκεί αθλητικές διοργανώσεις σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο (το 2010 και 2013).

Η συνεχής επαφή μας με το αντικείμενο αυτό έφερε και στην επιφάνεια το άλλο του ταλέντο που ήταν η λογοτεχνική γραφή. Εκεί ήρθε και έδεσε η μεταξύ μας συνεργασία στον τομέα της μουσικής καθότι ήταν η εποχή που είχα αρχίσει να κάνω τα πρώτα μου βήματα στη μουσική δημιουργία και ο ίδιος ήταν και πολύ καλός ερμηνευτής όπως και στιχουργός.

Είναι σίγουρο ότι η συνεργασία μαζί του με βοήθησε να ανακαλύψω και την δική μου δυνατότητα στον τομέα αυτό και να εξελιχθώ στο αντικείμενο έχοντας μέχρι τώρα πάνω από 200 μουσικές συνθέσεις δημοσιοποιημένες και άλλες τόσες υπό δημοσιοποίηση. Ξεκινήσαμε κάνοντας μια ομάδα από λαϊκά τραγούδια, τα οποία όμως δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος επέμεινε να κάνουμε το 1ο αγγλόφωνο rock τραγούδι με τον τίτλο «Race to goal” και να παρουσιάσουμε μια ομάδα μουσικών συνθέσεων εναρμονισμένες με την πτητική δραστηριότητα και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή στον άνθρωπο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που έγινε στα Καλάβρυτα τον Οκτώβριο του 2004. Αυτό σηματοδότησε την εξέλιξη της μουσικής μας  πορείας η οποία επίσημα έγινε με την έκδοση του μουσικού έργου μας «On Air… myths and tales” CD+DVD και του CD-Single “Mystic Flight”. Σημειωτέον ότι στο DVD εμπεριέχονταν σκηνές από πτητικές δραστηριότητες εναρμονισμένες με τα μουσικά θέματα.

Στην πορεία συνεχίσαμε και με άλλα έργα αλλά θα μείνω στο τραγούδι που κάναμε για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αγρινίου, τον Παναιτωλικό το πολυακουσμένο «Της καρδιάς μου ομάδα», που ήταν από τα πιο πετυχημένα της συνεργασίας μας.

Φυσικά δεν έλειψαν οι κινήσεις του για την ανάδειξη της πόλης μας, διοργανώνοντας αγώνες και συναντήσεις Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας στο Αγρίνιο, με βασικό κίνητρο την προβολή της πόλης και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτής.

Σας παραθέτω μία συνέντευξη που κάναμε πριν μερικά χρόνια.

Καλό ταξίδι φίλε. Αυτή την φορά πέταξες πολύ ψηλά στους ουρανούς, εκεί που ήταν και το δεύτερό σου σπίτι!
Θα μας βλέπεις από ψηλά και να μας στέλνεις τα χαιρετίσματά σου!
 

Θα σε αποχαιρετήσω φίλε Μάκη με τους εκπληκτικούς στίχους που έγραψες για το τραγούδι μας SkyWalker.

Walking the unknown paths on the atmosphere
In to the secret routes of the travelling winds
 
The destination is the middle of nowhere
And your thoughts at the superior feel of the heights
 
No one can feel the way you do
The moment your feet leaves the ground behind
 
No one can touch you when you're up there
Riding the wind because you dare
 
Αιωνία σου η μνήμη και κουράγιο στην οικογένειά του.
Κωνσταντίνος Σαμψών

Και μερικές φωτογραφίες απο τις κοινές μας δράσεις:

1995 MUSIC LIVE

Σε ταβέρνα του Αγρινίου σε ζωντανό πρόγραμμα, με συμμετοχή και του μουσικού μου δάσκαλου Κώστα Γκίκα.

PARKO EKDHLOSI

Στο δημοτικό περίπτερο του Πάρκου, πολλοί συμμετέχοντες μετά απο πανελλήνια συνάντηση στην πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας στο Αγρίνιο.

PARAPENTE AGONES

Κατά την διάρκεια μιας άλλης Πανελλήνιας Συνάντησης στην Τριχωνίδα.

PARAPENTE 1

Στην πίστα της Παλαιοκαρυάς με μέλη απο την Αερολέσχη Αγρινίου.

TAKEOFF

Ετοιμασία για απογείωση.Μαζί μας ο Σπύρος Τηλιγάδας και ο Βασίλης Τσίτος.

IN THE WAY TO PALIOKARIA

Κατά την μεταβασή μας στην πίστα της Παραβόλας. Μαζί μας και ο Σπύρος Τηλιγάδας.

AFTER FLYING

Μετά την πτήση, στην προσγείωση απο την πίστα της Παραβόλας, η οποία φαίνεται στο βάθος.

AFTER LANDING

Πτήση με μοστοαιωρόπτερα και προσγείωση σε χωράφι κοντά στην Λυσιμαχία. Στην φωτο και η σύζυγος του Ιωακείμ.

2005 ARTRACKS STUDIO 3

Στο Artracks Recording Studio ηχογραφώντας τα πρώτα μας τραγούδια.

2005 ARTRACKS STUDIO 1

Επεξηγώντας στην Διόνι τους στίχους για κάποιο απο τα τραγούδια μας.

KSAMSON MUSIC15

Μαζί με την Διόνι που ερμήνεψε τα Αγγλόφωνα τραγούδια μας.

PITHARI PANETOLIKOS

Ολοι οι συμμετέχοντες στο τραγούδι "Της καρδιάς μου ομάδα" (με τις συζύγους τους) στο Πιθάρι Στούντιο σε εκδήλωση του Παναιτωλικού. Μαζί μας και ο Βασίλης Κολοβός που το ερμήνευσε.

 SUNSET TRICHONIS

Πτήση του Ιωακείμ στην λίμνη Τριχωνίδα με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

 

Διαβάστηκε 1115 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 22:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr