Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  2:42 μμ
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 09:53

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Οι θεατές θα πάρουν τη θέση τους σε κερκίδες στις όχθες του ποταμού, όπου πάνελ με έργα παγκοσμίου φήμης κάνουν το τοπίο εκθαμβωτικό.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στην φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο Παρίσι βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Παρίσι τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια με 75.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους. Στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα στις οδούς γύρω από τη γέφυρα, ενώ από τις έξι το απόγευμα θα κλείσει και ο εναέριος χώρος κυκλοφορίας στο Παρίσι σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων.

newsit.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News