Τρίτη, 28η Μαίου 2024  5:02 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 20:34

Επτά φράσεις που οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση χρησιμοποιούν πάντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι η δύναμη που σε κάνει να πατάς γερά στα πόδια σου.

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν εμπιστεύονται τις ικανότητές τους και εξαρτώνται πολύ από τη γνώμη των άλλων.

Αποφεύγουν την ανάληψη ευθυνών και τις πρωτοβουλίες διότι φοβούνται την αποτυχία. Δεν αποδέχονται τον εαυτό τους έτσι όπως είναι και αισθάνονται ότι πρέπει να είναι πάντοτε ευπροσάρμοστοι και καθωσπρέπει για να γίνονται αποδεκτοί.

Συνήθως «προγραμματίζονται» να λειτουργούν με τον τρόπο αυτό από την παιδική τους ηλικία. Έχουν υποστεί την αυστηρή κριτική και τις υπερβολικές απαιτήσεις των γονέων ή την υπερπροστασία και την παρεμπόδιση της ανεξαρτησίας τους.

Οι άνθρωποι δεν έχουν ή τους λείπει η αυτοπεποίθηση όχι γιατί είναι κακοί ή ανεπαρκείς. Χάνουν σταδιακά την αυτοεκτίμησή τους σαν αποτέλεσμα των αρνητικών σκέψεων που περνούν από το μυαλό τους.

Δεν είναι ο τρόπος που είναι τα πράγματα, αλλά μερικές φορές ο τρόπος που τα βλέπουμε.

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση αισθάνονται ασφαλείς μόνο αν οι άλλοι τους αγαπούν χωρίς να τους κρίνουν ή να τους απορρίπτουν. Αισθάνονται σημαντικοί όταν οι άλλοι τους αναγνωρίζουν επειδή κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους ή πετυχαίνουν τα σχέδιά τους.

Λόγω της ευαισθησίας που τους χαρακτηρίζει αισθάνονται συχνά πληγωμένοι, ταραγμένοι και θυμωμένοι από τις απόψεις και τις κριτικές των άλλων.

Η αυτοπεποίθηση καταστρέφεται από τον αρνητικό τρόπο που μιλάμε για τον εαυτό μας, τη λανθασμένη/ διαστρεβλωμένη ερμηνεία των γεγονότων, τις περιορισμένες αντιλήψεις που τρέφει κάποιος για τον εαυτό του και τα λανθασμένα μοτίβα σκέψης.

Αλλά πώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση; Ένα από τα πιο διακριτά σημάδια είναι ο τρόπος που μιλάει και φέρεται.

Ποιο είναι το λεξιλόγιο ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση; Όλοι είναι διαφορετικοί, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις που αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν συχνά.

Ας δούμε τις 7 φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, όπως διαβάζουμε στο Inc.com:

1. «Δεν θα ανησυχούσα γι ‘αυτό»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν τις ικανότητές τους και δεν αντιμετωπίζουν ένα λάθος ως προσωπική τραγωδία. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος. Δεν ανησυχούν χωρίς ουσιαστικό λόγο.

2. «Καν ‘το» ή αλλιώς το λεγόμενο «Go for it»

Σπάνια θα ακούσετε ανθρώπους με αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «Εεεεε…», «δεν είμαι σίγουρος» και «νομίζω.» Συνήθως μιλούν με σιγουριά και κυνηγούν τις ευκαιρίες.

3. «Αυτός ο τρόπος λειτουργεί πολύ για μένα»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν χρειάζονται την εξωτερική επιβεβαίωση, γεγονός που τους επιτρέπει να δουν όλα τα θαυμάσια πράγματα που προσφέρουν οι άλλοι. Δεν επικρίνουν τους άλλους προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους.

4. «Γιατί όχι εγώ;»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποιθηση αρπάζουν τις ευκαιρίες. Όταν βλέπουν μια ευκαιρία την αρπάζουν και δεν ανησυχούν υπερβολικά για το τι μπορεί να πάει στραβά. Ο φόβος δεν τους κρατά πίσω γιατί ξέρουν ότι αν δεν προσπαθήσουν δεν θα πετύχουν.

5. «Πρέπει να πω κάτι»

Δεν φοβούνται να εκφράσουν την γνώμη τους και δεν φοβούνται να πουν «όχι». Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν ότι το να λες «όχι» είναι υγιές, και έχουν την απαραίτητη αυτοεκτίμηση για να κάνουν τα «όχι» τους σαφή.

6. «Πες μου κι άλλα»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίηθηση ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη ζωή γενικά και για τις ζωές των άλλων. Ρωτούν τους ανθρώπους για την ιστορία τους και τους κάνουν να νιώθουν σημαντικοί.

7. «Μπορείς να με βοηθήσεις;»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν ότι το να ζητήσουν βοήθεια δεν θα τους κάνει να φανούν αδύναμοι ή χαζοί. Ξέρουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους, και απευθύνονται σε άλλους για να καλύψουν τα κενά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 550 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 20:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.