Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:12 μμ
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 13:44

Αγρίνιο: Αντιδράσεις του Αιματολογικού για μετακίνηση ιατρού στην Πρέβεζα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί Αγρινίου δείχνουν την αντίδρασή τους με ανακοίνωση που εξέδωσαν για μετακίνηση ιατρού από το Τμήμα Αιμοδοσίας- Αιματολογικό της Ν.Μ. Αγρινίου στο Γ.Ν. Πρεβέζας

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

  • Να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρού από το Τμήμα Αιμοδοσίας- Αιματολογικό της Ν.Μ. Αγρινίου στο Γ.Ν.Πρεβέζας
    • Να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Γ.Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, που αν και είχε αρνητικές εισηγήσεις από τη συντονίστρια Διευθύντρια του Μικροβιολογικού – Αιμοδοσίας/Αιματολογικού Τμήματος και του Διοικητή της Ν.Μ. Αγρινίου, προχώρησε στη μετακίνηση ιατρού από 01/08/2024 και για τρεις μήνες στο Γ.Ν.Πρεβέζας. Αξιοσημείωτο είναι ότι, από όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν υπήρχε αίτημα του Γ.Ν. Πρέβεζας για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών από ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας (βιοπαθολογίας).

Επίσης ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου (επιστημονικό συμβούλιο, διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας) ούτε καν ρωτήθηκαν για να γνωμοδοτήσουν ως οφείλουν, αλλά απλά τους κοινοποιήθηκε εκ των υστέρων η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση της ιατρού.

Η μετακίνηση της ιατρού θα οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση το Αιματολογικό Εργαστήριο και την Αιμοδοσία με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς είναι αδύνατο οι εναπομείναντες δύο ιατροί να καλύψουν τόσο την πρωινή λειτουργία του τμήματος όσο και τις εφημερίες. Να θυμίσουμε ότι η Αιμοδοσία & το Αιματολογικό εργαστήριο σαν Τμήμα έχουν 6 οργανικές θέσεις ιατρών όπου τώρα υπηρετούν μόλις τρεις (3) ιατροί. Μάλιστα η τρίτη ιατρός μόλις διορίστηκε μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας προκήρυξης. Επίσης για την εφημεριακή κάλυψη για όλο το μήνα καλούνται να εφημερεύσουν επιπλέον, για 12-14 ημέρες, δύο ιατροί από το Κ.Υ.Αγρινίου.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι τρεις συνάδελφοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως το Τμήμα, κάτι που πολλές φορές σαν ΕΙΝΝΑΑ έχουμε αναδείξει και ζητήσει την προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να τονίσουμε το σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου του Αιματολογικού εργαστηρίου που καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου τω ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και όλων των νοσηλευομένων ασθενών και φυσικά τον ζωτικής σημασίας ρόλο της Αιμοδοσίας, του πυρήνα κάθε Νοσοκομείου, για την κάλυψη κάθε ασθενή που θα χρειασθεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων του, την κάλυψη των ασθενών της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας αλλά και με παράλληλες εξωνοσοκομειακές δραστηριότητες, τις εθελοντικές αιμοδοσίες.

Η μετακίνηση της ιατρού θα σημάνει την κατάρρευση του Τμήματος με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και του Διοικητή του Νοσοκομείου, (αλήθεια ποια είναι η αντίδρασή του από τη στιγμή που αγνοήθηκε η αρνητική του εισήγηση στη μετακίνηση της ιατρού?) και μάλιστα σε περίοδο με ήδη προγραμματισμένες άδειες και προγράμματα εφημεριών που θα τιναχτούν στον αέρα, αλλά και σε περίοδο με σημαντική έλλειψη σε μονάδες αίματος και μεγάλη ανάγκη από εθελοντές αιμοδότες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της ιατρού από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ
• Να πάρει θέση και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες η Διοίκηση του Γ.Ν. Αγρινίου ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος και να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
Υ.Γ. Να μην τολμήσουν να καλύψουν τα εφημεριακά κενά που θα προκύψουν από τη μετακίνηση με τους εναπομείναντες ιατρούς των εργαστηρίων που είναι ήδη σε υπερεφημέρευση, εντατικοποίηση, εξουθένωση και ένα βήμα πριν την παραίτηση τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος              Η Γραμματέας
Αραβανής Μάκης     Πατρινού Βάνα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 84 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News