Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:11 μμ
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 13:38

Αμφιλοχία: Η βαρκαρόλα θα γεμίσει χρώματα και μελωδίες την παραλία την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 21:30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αμφιλοχίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Πανακαρνάνεια 2024», διοργανώνει και φέτος, την Κυριακή 4 Αυγούστου στην Αμφιλοχία, την καθιερωμένη πλέον Βαρκαρόλα!

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), την Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 21.30 στην παραλία Αμφιλοχίας, η Βαρκαρόλα αναμένεται να πλημμυρίσει με χρώματα και υπέροχη μουσική την «νύμφη του Αμβρακικού».

Τα νερά του Αμβρακικού θα γεμίσουν από δεκάδες βάρκες, ενώ ντόπιοι και επισκέπτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό δρώμενο, με υπεροχές μελωδίες, όπως και ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πολλά πυροτεχνήματα!

Λίγα λόγια για τη Βαρκαρόλα

Η Βαρκαρόλα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θερινά πολιτιστικά γεγονότα στην Αμφιλοχία. Μία εκδήλωση θεσμός που μετρά πάνω από δύο δεκαετίας.

Το καράβι ξεκινά από το λιμάνι και έχει πάνω του τους κανταδόρους, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του μαέστρου Βαγγέλη Κοτρότσιου, ταξιδεύουν το κοινό στις παραδοσιακές μελωδίες κανταδορικών ακουσμάτων μια άλλης εποχής.

Το μαγευτικό σκηνικό συμπληρώνουν οι πυρσοί και οι μικρές βάρκες που ακολουθούν. Ένα ποιοτικό πολιτιστικό γεγονός που έχει γίνει σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, με την πόλη της Αμφιλοχίας να γνωρίζει μεγάλη δόξα την ημέρα αυτή, πλημμυρίζοντας από κόσμο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 68 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 13:43
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News