Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:23 πμ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 20:33

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του Πρόδρομου Ξηρομέρου "Ο Αγιος Ιωάννης"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι άξιο αναφοράς το σημαντικό έργο που επιτελεί ένας σύλλογος σε ένα μικρό χωριό του Ξηρομέρου και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρομέρου «Ο Άγιος Ιωάννης» κος Γιάννης Παπούλιας σε μια συνάντηση με την Χρύσα Σπαή ξετυλίγει το κουβάρι των εκδηλώσεων και λοιπών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στον χωριό την τελευταία περίοδο.

pap xrisa

Μιλήστε μας λίγο για την εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου.

Θα ξεκινήσω από λίγο πιο παλιά. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1986 από μια ομάδα νέων τότε, μεταξύ αυτών και εγώ. Πήρε μια πορεία. Την διατήρησαν τα διοικητικά συμβούλια και οι κατά καιρούς πρόεδροι τον σύλλογο ζωντανό, αλλά όμως ήταν στάσιμος. Πήγαινε για κατάρρευση, αλλά το 2022 τον αναλάβαμε εμείς εδώ. Οι πιο πολλοί είμαστε από Αγρίνιο. Τότε ξεκινήσαμε και καθιερώσαμε ένα σύνολο εκδηλώσεων όπως την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να γιορτάζεται στο χωριό, την κοπή πίτας στην Αθήνα, τον αποκριάτικο χορό στο Αγρίνιο και λοιπές εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο χωριό.

podosfairo

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινήσανε την 1η Αυγούστου με αθλητική συνάντηση στο γήπεδο. Παίξανε τα παιδιά αυτών που έρχονται το καλοκαίρι, γιατί παιδιά δεν έχει το χωριό μας, με τη Χρυσοβίτσα. Την άλλη μέρα βραβεύτηκαν και την άλλη μέρα είχαμε, λαϊκό και έντεχνο τραγούδι. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό το φέραμε εμείς. Η εκδήλωση πήγε καλά. Ναι μεν δεν είχε πολύ κόσμο, γιατί ο κόσμος στην περιοχή μας, δεν είναι του έντεχνου και του λαϊκού, αλλά όσοι παρευρέθηκαν πέρασαν καλά.

laiko

Την άλλη μέρα είχαμε κλαρίνα, δημοτική παραδοσιακή μουσική και πάρα πολύ κόσμο. Είχαμε το Γιώργο Καραντζίνη στο κλαρίνο, την Ζωή και την Ρένα Ράπτη που κατάγονται από το χωριό μας, και το Δημήτρη Αποστόλου που είναι από την Παλαιομάνινα. Αλλά και ο Γιώργος Καραντζίνης μεγάλωσε στη Χρυσοβίτσα, είναι η μάνα του από εκεί.

panigiri 5

papathanasis

Και την άλλη μέρα είχαμε το κουκλοθέατρο στην πλατεία για τα μικρά παιδιά και εκείνο είχε επιτυχία.

koyklotheatro

koyklotheatro theates

Ποιοί πλαισίωσαν την εκδήλωση; Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιους; Από τους πολιτικούς ήρθε κάποιος;

Να ευχαριστήσουμε όλους που παραβρέθηκαν, όλο τον κόσμο, όλο το λαό καταρχήν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα κάναμε τίποτα. Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και να ευχαριστήσουμε τους Προέδρους των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Παπαθανάση που παραβρέθηκε.

panigiri 3

panigiri 5

Περιμένουμε και άλλες εκδηλώσεις από εσάς το καλοκαίρι ακόμη;

Ε, όχι άλλες για φέτος το καλοκαίρι. 

panigiri 7

Να πούμε τώρα ένα μήνυμα από εσάς και τον σύλλογο σας προς τα μέλη και τους απανταχού Ξηρομερίτες.

Πέρα από αυτά που κάνουμε και κάναμε, εγώ δεν μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί θέλω να υπάρχει συμμετοχή. Όταν παραλάβαμε τον σύλλογο είχαμε 10 μέλη γραμμένα. Τώρα έχουμε 110. Η ευχαρίστησή μου είναι να συμμετέχει ο κόσμος και τότε θα έχει επιτυχία το έργο μας. Γιατί, τι να λέει άμα κάνουμε 10 ή 20 δράσεις και εκδηλώσεις και δεν συμμετέχει ο κόσμος. Αυτό είναι το πιο σοβαρό, αλλά θα το πετύχουμε στις επόμενες εκλογές. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι θα είναι πάνω από 200 άτομα γραμμένα μέλη στο σύλλογο.  

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους, υγεία και ευημερία.

panigiri 5

panigiri 8

panigiri 9

plaketa

xrisa pap

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1770 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 20:36
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News