Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:10 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 17:35

Ο σταθμός και η γέφυρα του τρένου στο Αγγελοκάστρο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην προσπάθεια σύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας με το θεσσαλικό δίκτυο, κατασκευάστηκε μετά το 1889 η γραμμή Κρυονέρι – Μεσολόγγι – Αγρίνιο, με συνολικό μήκος 61 χλμ., η οποία αποτελούσε ιδιοκτησία της εταιρείας Σιδηρόδρομοι Βορειοδυτικής Ελλάδος (ΣΒΔΕ) και λειτουργούσε κυρίως για τη διάθεση των καπνών που παρήγαγε η περιοχή.

Δυστυχώς, η γραμμή παρέμεινε αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.

Για οικονομικούς λόγους η διοίκηση των Σ.E.K. (Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους) ανέστειλε τη λειτουργία της γραμμής το 1973.

Η γραμμή «αναγεννήθηκε» προσωρινά το 2004 όταν, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια με συρμούς νέου τύπου, για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια.

 

Διαβάστηκε 822 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 17:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis