Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  7:17 μμ
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 18:27

Η τεχνική που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος – Πώς λειτουργεί ο κανόνας 3-3-3

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει μια τεχνική η οποία θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά το άγχος.

Η συγκεκριμένη τεχνική σας βοηθά να αποσπάσετε την προσοχή σας από το γεγονός που σας προκαλεί στρες και να την μεταφέρετε προς τις αισθήσεις σας.

Ο λόγος για τον κανόνα 3 – 3- 3 που είναι, επί της ουσίας, μια τεχνική γείωσης για τα άτομα που νιώθουν ότι τους καταβάλει το άγχος, εμφανίζοντας, συνήθως, τα εξής συμπτώματα: ιδρωμένες παλάμες, δυσκολία συγκέντρωσης, καθώς και αίσθημα έντασης, νευρικότητας, ανησυχίας, τρόμου, πανικού ή αίσθηση κινδύνου.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο, όμως, μπορείτε να διαχειριστείτε με δραστικό τρόπο το άγχος, εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλο σας να σκέφτεται την πραγματικότητα, ζώντας, δηλαδή, το εδώ και τώρα.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας 3 – 3 – 3

Ο κανόνας 3-3-3 ενεργοποιεί το σώμα και τις φυσικές μας αισθήσεις, ανακόπτοντας τις αρνητικές σκέψεις, που κατά την μεγέθυνση τους προκαλούν άγχος, και ανακατευθύνοντας την προσοχή μας στην παρούσα στιγμή.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να προσδιορίσουμε τρία πράγματα που μπορούμε να δούμε, άλλα τρία πράγματα που μπορούμε να ακούσουμε και τέλος, τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινήσουμε το σώμα μας.

Με αυτό τον τρόπο, εστιάζουμε στα εξωτερικά ερεθίσματα, που δεν θεωρούνται απειλητικά, και ορθώνουμε ασπίδα προστασίας στα εσωτερικά, που προκαλούν άγχος.

Για να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη τεχνική, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Κοιτάξτε γύρω σας: Αναγνωρίστε τρία πράγματα που μπορείτε να δείτε γύρω σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τα συγκεκριμένα αντικείμενα, σημειώνοντας τις λεπτομέρειες, τα χρώματα και τα σχήματά τους. Αυτή η διαδικασία βοηθά να μετατοπίσετε την προσοχή σας από το εσωτερικό άγχος στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ακούστε προσεκτικά: Βρείτε τρεις ήχους που μπορείτε να ακούσετε. Αυτοί μπορεί να είναι τόσο εκκωφαντικοί, όσο μια σειρήνα ή τόσο ανεπαίσθητοι, όσο το βουητό ενός κλιματιστικού.

Κινήστε το σώμα σας: Μετακινήστε τρία μέρη του σώματός σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να ανασηκώσετε τους ώμους σας, να κουνήσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας ή να στρέψετε ελαφρώς το κεφάλι σας. Δώστε προσοχή στις αισθήσεις που προκαλεί κάθε κίνηση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που βρίσκεστε στο γραφείο και έχετε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού ή έρθετε σε επαφή με κάποια κατάσταση που αυξάνει το στρες, δοκιμάστε την εν λόγω τεχνική, προκειμένου να «προσγειωθείτε» στην πραγματικότητα.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας από εμάς, όπου και αν βρίσκεται και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παράλληλα, μπορείτε να την επαναλάβετε αρκετές φορές, μέχρις ότου να νιώσετε ανακουφισμένοι και ήρεμοι.

pronews.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News