Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:25 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 14:05

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Αόρατος" της Μαρίας Ιωσηφίδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσία πολλών φίλων του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/9/2021 στο καφέ bbq bar Διόσκουροι (Αγρίνιο - Πάροδος Μεσολογγίου 1) το βιβλίο της Μαρίας Ιωσηφίδη "Ο Αόρατος".

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο Σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς, επίσης ο ίδιος προλόγισε και το βιβλίο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο (το οποίο είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα φαντασίας) απαγγέλθηκαν από ηθοποιούς της ομάδας του Κινηματογραφικού εργαστηρίου Αγρινίου. Συγκεκριμένα απο τις:

Ευτυχία Πατσιαλού, Γεωργία Καποπούλου, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, Μέλισσα Σελεβίστα και Λίλιαν Παπαδημητρίου.

Όλες οι ομιλήτριες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το ύφος και την ιδιαίτερη γραφή του διηγήματος.

"Ένα διήγημα μέσα στο οποίο, ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να συναντήσει στοιχεία του εαυτού του." Όπως ανέφερε στην ομιλία της η συγγραφέας Ευτυχία Πατσιαλού.

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 03

Η συγγραφέας Μαρία Ιωσηφίδη δήλωσε στην ομιλία της:

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το βιβλίο τον Φεβρουάριο του 2019, αφότου είχα παραιτηθεί από μια σταθερή θέση εργασίας ως νοσηλεύτρια έρευνας. Σε μια περίοδο που έψαχνα να βρω τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου, καθώς δεν ήμουν ευχαριστημένη με τις προηγούμενες επιλογές μου. Ενώ περίμενα υπομονετικά την εμφάνιση του νέου μου στόχου, την εικόνα της νέας ζωής που έψαχνα να ξεκαθαριστεί από μόνη της, συνειδητοποίησα πως είχα μια κλήση στο γράψιμο που δεν της είχα δώσει την σημασία που της άξιζε. Ήθελα περισσότερο από καθετί να γράφω. Και οι ομορφότερες στιγμές που θυμόμουν από την παιδική ηλικία ήταν όταν χανόμουν στις σελίδες ενός ωραίου μυθιστορήματος όπως του πιο πρόσφατου Χάρι Πότερ ή ενός από τα βιβλία της Νάρνια.

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 02

Λόγω της αγάπης μου για το φανταστικό, ξεκίνησα να γράφω μια εντελώς φανταστική ιστορία που στην πορεία, και με τη βοήθεια του επιμελητή μου, κατάλαβα ότι είχε πολλά κοινωνικά στοιχεία, πολλά κοινωνικά μηνύματα. Ο τίτλος, ο Αόρατος, βγήκε αυθόρμητα από την αρχή για να συνδυάσει το φανταστικό στοιχείο με τον συμβολικό χαρακτήρα ενός ατόμου που αισθάνεται περιθωριοποιημένος, που οι άλλοι δεν τον ακούνε, δεν τον προσέχουν, νιώθει ανίκανος να φανερωθεί και να αναδείξει την αλήθεια του στον κόσμο, ανίκανος να δει και ο ίδιος τον εαυτό του.
Αντιπροσωπεύει κάθε νέο παιδί που νιώθει πως για οποιοδήποτε λόγο είναι διαφορετικός από τους γύρω του. Βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση. Ψάχνει την κοινωνική αποδοχή.
Είναι ο μοναχογιός που δεν έχει φίλους, που δεν περνάει στις πανελλήνιες, που έχει πολλά μεγάλα όνειρα αλλά στην πράξη δεν έχει κανένα τρόπο για να τα πραγματοποιήσει.

Έγραψα αυτή την ιστορία για να εκφράσω την οπτική μου για τον κόσμο ως μια νέα κι εγώ της σύγχρονης εποχής. Να αναδείξω τους προβληματισμούς των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων, σχετικά με το ποια είναι η ταυτότητα τους και τις δυσκολίες στην επικοινωνία.

Γιατί το εμπόδιο στην επικοινωνία είναι συχνά πως δεν ξέρουμε και οι ίδιοι τι αντιπροσωπεύουμε ή ότι μάθαμε να καλύπτουμε την αυθεντικότητα και να μιμούμαστε πρότυπα.

Μέσα από την ιστορία του Αόρατου, μπορεί κανείς να αναλογιστεί ποιος είναι ο δικός του ρόλος στο σύμπαν.

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 04

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 05

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 06

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 07

μαρια ιωσηφιδη ο αορατος 08

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα εξής βιβλιοπωλεία:

Βιβλιοτρόπιο (Καζαντζή Γεωργίου 25, Αγρίνιο, 30131, Τηλ.: 2641021454)
Λέσχη του βιβλίου (Μοσχονά)
(Αναστασιάδη Αβραάμ 2, Αγρίνιο, 30131, Τηλ.: 2641023927)
Επίκουρος
(Σουλίου 34-36 , Αγρίνιο, 301 31, Τηλ.: 2641046989)

Καθώς και online, αποκλειστικά διαμέσω του σκρούτζ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Και της Lulu (για κατοίκους εξωτερικού): ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 2147 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 14:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033