Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  6:21 πμ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 09:19

Δήμος Θέρμου: Έρχονται αναπλάσεις στα χωριά – Εργολαβία 3,5 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό δημοπρατείται από το Δήμο Θέρμου μια μεγάλη εργολαβία που αφορά εργασίες αναπλάσεων σε Τοπικές Κοινότητες της περιοχής.

Η δημοπράτηση του έργου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”  θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου με την αποσφράγιση των προσφορών για το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο  έργο θα ήταν δύσκολο θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια και ιδίως από το ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί κατά βάση αναπλάσεις σε αστικό περιβάλλον και όχι σε μικρές τοπικές κοινότητες. Αυτό το «κενό» ο Δήμος Θέρμου έρχεται να το καλύψει αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η παρέμβαση του Δήμου Θέρμου αφορά συνολικά οκτώ Κοινότητες στην περιοχή και συγκεκριμένα το Διασελλάκι, το Δρυμώνα, τη Μυρτιά, το Πετροχώρι, την Κόνισκα, τα Αμπέλια, την Αμβρακία και τον Πέρκο.

Αντικείμενο του υπό δημοπράτηση έργου είναι η ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρομίων με νέες πλακοστρώσεις και η κατασκευή νέων, η ανάπλαση – ανάδειξη τοπικών χώρων και φυσικών τοπίων με προτεινόμενους χώρους αναψυχής και η βελτίωση οδών με πλακοστρώσεις ή ασφαλτοστρώσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο και ηλεκτροφωτισμό σε επιλεγμένες περιοχές οικισμώντων τοπικών κοινοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Στο Διασελλάκι θα υλοποιηθεί ανάπλαση του κύριου δρόμου του οικισμού συνολικού μήκους 240μ περίπου και ανάπλαση της
παράπλευρης πλατείας.

2. Στο Δρυμώνα το συνολικό μήκος ανάπλασης της οδού θα είναι 1000μ περίπου, η οποία αποτελεί τον κύριο άξονα του οικισμού.

3. Στη Μυρτιά θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση οδών εντός οικισμού συνολικού μήκους 400μ περίπου.

4. Στο Πετροχώρι η ανάπλαση των οδών θα έχει συνολικό μήκος 870 μ. περίπου και η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων έχει εμβαδόν 1250 μ2 περίπου που καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του κεντρικού τομέα του οικισμού.

5. Στην Κόνισκα η ανάπλαση των οδών θα έχει συνολικό μήκος 145 μ περίπου.

6. Στα Αμπέλια η ανάπλαση των καλντεριμιών έχει συνολικό μήκος 390 μ. και των οδών 135 μ.

7. Στην Αμβρακιά η ανάπλαση της οδού θα έχει συνολικό μήκος 190 μ. περίπου και η ανάπλαση των καλντεριμιών 730μ περίπου, αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του οικισμού.

8. Στον Πέρκο η ανάπλαση της οδού που αποτελεί και τον κεντρικό δρόμο του οικισμού θα έχει συνολικό μήκος 230μ περίπου.

9. Στην πηγή «Καμπουρόβρυση» Κόνισκας θα γίνει ανάδειξη, οργάνωση και αναβάθμιση της πηγής και του περιβάλλοντα χώρου της,
εναρμονίζοντάς την με το φυσικό περιβάλλον.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής και στη βελτίωση των συνθηκών χρήσης από τους κατοίκους, επισκέπτες, ΑΜΕΑ και ειδικές ομάδες πληθυσμού (μητέρες, υπερήλικες).

Οι λόγοι που συνηγορούν στην υλοποίηση του έργου αυτού σχετίζονται με την αναγκαιότητα της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των αστικών υποδομών οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου που διαθέτουν ιδιαίτερα οικιστικά χαρακτηριστικά και αποτελούν προορισμούς εξοχικής κατοικίας και συγχρόνως λειτουργούν συνοδευτικά με το Θέρμο ως πυρήνες προσέλκυσης επισκεπτών.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 509 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.