Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  10:40 μμ
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 15:00

«Βουλιάζει» από κόσμο η Ναύπακτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Βουλιάζει» από κόσμο η Ναύπακτος καθώς στο 95% έφτασαν οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας , ενώ ήδη ξεκίνησαν και οι κρατήσεις για το Πάσχα που θα φτάσουν στο 100%

Το Πατρινό καρναβάλι και το γεγονός ότι όλα τα καταλύματα της Πάτρας έχουν γεμίσει «οδηγεί» πάρα πολλούς να αναζητούν κατάλυμα στη Ναύπακτο, λόγω και της ομορφιάς που διαθέτει.

Επιπλέον, το γεγονός ότι πλέον η Ναύπακτος έχει μπει στον τουριστικό χάρτη και όλα τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα αποτελεί προορισμό ενισχύει το ότι η Ναύπακτος «βούλιαξε», διότι και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που δεν υπήρχαν γενικότερα εκδηλώσεις η Ναύπακτος είχε πάρα πολλούς επισκέπτες, σε βαθμό που δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Μάλιστα, οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Ναυπακτίας για αυτή την περίοδο ενισχύουν περεταίρω το ότι η Ναύπακτος γεμίζει κόσμο, διότι είναι επιλογή για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν, αλλά δεν θέλουν «τα μεγέθη» και τον συνωστισμό της Πάτρας.

Το γεγονός όμως ότι η Ναύπακτος αποτελεί πλέον προορισμό, με ή χωρίς καρναβάλι και αποκριάτικες εκδηλώσεις, αποδεικνύεται και από το ότι ήδη ξεκίνησαν οι κρατήσεις στα καταλύματα της Ναυπάκτου για το Πάσχα. Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος Ντίνο Τσουκαλά είναι πως φέτος οι κρατήσεις θα αγγίζουν το 100% το Πάσχα, ενώ θα ξεκινήσουν και πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά!

Συγκεκριμένα μιλώντας στη «Σ» ο κ. Τσουκαλάς, τόσο για το τριήμερο που διανύουμε όσο και για το γεγονός ότι η Ναύπακτος αποτελεί προορισμό, αναφέρει:

«η πληρότητα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει το 95%. Οι αφίξεις των επισκεπτών είχαν ήδη ξεκινήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονταν η κορύφωση. Η Ναύπακτος έχει γίνει πλέον προορισμός, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου τριημέρου, ενώ για το τριήμερο αυτό βοηθούν τρεις παράγοντες: ο καλός καιρός, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας και φυσικά το καρναβάλι της Πάτρας.

Οι πληρότητες σχετίζονται με δύο ξεχωριστά «κομμάτια». Αρχικά όσοι και να ήθελαν να μείνουν στην Πάτρα λόγω καρναβαλιού δεν κατέστη δυνατόν να μείνουν, διότι δεν επαρκούν τα καταλύματα, με αποτέλεσμα να έρχονται και στη Ναύπακτο. Κατά δεύτερο λόγο ο συνδυασμός πραγμάτων σχετικά με τη Ναύπακτο που αποτελεί πλέον προορισμό.

Οι πληρότητες καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, αλλά και του Ιανουαρίου, ήταν ιδιαίτερα υψηλές και τότε δεν υπήρχαν αντίστοιχες εκδηλώσεις με αυτές του τριημέρου, δεν υπήρχαν γενικότερα και πουθενά εκδηλώσεις. Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και όλα τα προηγούμενα είχε κόσμο που δεν είχε άλλες εποχές.

Το σημαντικό είναι ότι ενώ θα έπρεπε να μαζεύει κόσμο μόνο ο ορεινός όγκος της Ναυπακτίας λόγω του χιονιού, έστω και αυτού του λίγου που έριξε, οι αριθμοί αποδεικνύουν πως είχε και η πόλη της Ναυπάκτου πολύ κόσμο.

Αυτό μας δείχνει πως ανάλογα την εποχή η Ναυπακτία έχει γίνει πλέον προορισμός για όλα τα Σαββατοκύριακα και αυτό θα συνεχιστεί, διότι ο καιρός θα είναι τέτοιος που ευκολότερα ο καθένας θα μπορεί να εκδράμει.

Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι κρατήσεις στη Ναύπακτο για το Πάσχα και οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων είναι ιδιαιτέρα θετικές. Το Πάσχα η Ναύπακτος θα έχει πληρότητα 100% και μάλιστα από πολύ νωρίς. Πάντα το Πάσχα η Ναύπακτος είχε κόσμο, πόσο μάλλον τώρα. Τότε έρχονται για να απολαύσουν και τα δρώμενα λ.χ. της Μεγάλης Παρασκευής».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 460 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.