Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  8:16 μμ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 12:29

Πλατυγιάλι: Μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για Mega Yachts και υπηρεσίες τουρισμού και αναψυχής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετικές εξελίξεις για το Πλατυγιάλι όπου πρόκειται να υλοποιηθεί μεγάλο επενδυτικό σχέδιο. Ικανοποίηση στο Δήμο Ξηρομέρου.

Έως τις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή για λίγες ακόμα ημέρες από σήμερα, θα είναι «ανοιχτή» η δημόσια διαβούλευση, με στόχο την υπαγωγή στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων, για ένα μεγάλο project στον Αστακό που αφορά στη «Μετατροπή του Λιμένα ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου σε Τουριστικό Λιμένα για Mega Yachts – Ανάπτυξη Εμπορικών Χρήσεων και Παροχή Υπηρεσιών Τουρισμού και Αναψυχής Υψηλών Προδιαγραφών», της εταιρείας ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ.

Το mega project

Όπως αναφέρει το insider.gr o επενδυτικός φάκελος κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 10700/16-09-2022 αίτηση και την υπ’αριθ. 10711/13- 02-23 επικαιροποίηση αυτής. Η προτεινόμενη επένδυση αφορά στην ανάπλαση περιοχής συνολικής έκτασης περίπου 1.797 στρεμμάτων στην περιοχή της Ναυτικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ.) Πλατυγιαλίου, στον κόλπο του Αστακού/Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και περιλαμβάνει τη μετατροπή της υφιστάμενης ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. σε τουριστικό λιμένα για Mega Yachts (με 400 περίπου θέσεις σκαφών εκ των οποίων οι μισές για σκάφη άνω των 30 μέτρων), με ταυτόχρονη ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου, παραθεριστικών κατοικιών καθώς και την παροχή υπηρεσιών τουρισμού και αναψυχής υψηλών προδιαγραφών.

Φορέας της Επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ η οποία αιτήθηκε ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση 1 (άρθρο 2 §1αβ), καθώς πρόκειται για επένδυση άνω των 40 εκ. ευρώ, και ειδικότερα 524 εκατ., ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν, κατά βιώσιμο τρόπο, 1.150 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Ο φορέας επένδυσης σκοπεύει να υλοποιήσει στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου τη μεγαλύτερη μαρίνα φιλοξενίας Mega Yachts της Μεσογείου και με την επένδυση αυτή φιλοδοξεί να συνεισφέρει σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ)

Επίσης, αιτείται να λάβει το κίνητρο χωροθέτησης του άρθρου 7 του Ν.4864/2021 σκοπεύοντας στην αξιοποίηση του ακινήτου με την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου μέσω του χωρικού εργαλείου «ΕΣΧΑΣΕ», το κίνητρο της Ταχείας Αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021 επιδιώκοντας την επίσπευση της έκδοσης του συνόλου των απαιτούμενων αδειών του έργου, το κίνητρο παραχώρησης χρήσης αιγιαλού, παραλίας και συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου του άρθρου 5 του Ν. 4864/2021, και το κίνητρο βοηθητικών και συνοδών έργων του άρθρου 6 του Ν. 4864/2021.

Δήμαρχος Ξηρομέρου: Επένδυση που θα αλλάξει τη φυσική ιστορία του Δήμου

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις εξέφρασε ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Σε ανάρτησή του αναφέρει:

Σήμερα είναι μια ημέρα απέραντης χαράς …

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ ,κο Νίκο Παπαθανάση ,που πίστεψε και στήριξε αυτό το project.

Μια επένδυση που θα αλλάξει την φυσική ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Ελλάδας

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΓΙΑ MEGA YACHTS – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Παρατίθεται ο επίσημος σύνδεσμος της δημόσιας διαβούλευσης ΕΔΩ

triantafilakis 22 2 2023

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 328 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.