Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  6:22 μμ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 21:26

Αιτωλοακαρνανία: Αγρινιώτικη υπόθεση ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιτωλοακαρνανία: Αγρινιώτικη υπόθεση ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία επισημαίνει πως τα 9 από τα 11 εξεταστικά κέντρα είναι στο Αγρίνιο, πάνω από 2.000 υποψήφιοι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το Σάββατο 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί και στην Αιτωλοακαρνανία o μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με την προκήρυξη  2Γ/2022). Οι υποψήφιοι έχουν ειδοποιηθεί μέσω μηνύματος στο mail, που είχαν δώσει στο υπουργείο μέσω του taxis.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον γραπτό διαγωνισμό που αφορά πάνω από 6.000 θέσεις έχει ήδη γίνει με οδηγίες για την διαδικασία, αλλά και τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού. Θα διαγωνιστούν 107.957 υποψήφιοι και μπαίνει 1 στους 17 στο Δημόσιο κάτι που προφανώς έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε όλη την χώρα, ειδικά όμως στις περιοχές με λίγες προοπτικές και ευκαιρίες εργασίας.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι αυτό της κατανομής των εξεταστικών κέντρων στην Αιτωλοακαρνανία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται στο Αγρίνιο, συγκεκριμένα τα 9 από τα 11 εξεταστικά κέντρα! Αυτό συνεπάγεται και τη συμμετοχή του δήμου, καθώς τα σχολικά κτίρια τελούν υπό την εποπτεία του και είναι εκείνος που παραχωρεί την υποδομή καθώς και ό, τι απαιτηθεί για τη διαδικασία.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κατανομή έγινε για λειτουργικούς λόγους, κυρίως λόγους ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζει η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού και τις λεπτομέρειες φροντίζει η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Η τελευταία ζήτησε κατανομή εξεταστικών κέντρων και στη Ναύπακτο και αλλού, όμως το αυξημένο ενδιαφέρον υπήρξε κυρίως στο Αγρίνιο και την υπόλοιπη ενδοχώρα σε βαθμό λιγότερο αναλογικό από την πληθυσμιακή κατανομή. Από την κατανομή των ατόμων, δε, φαίνεται πως το υπουργείο αναμένει περισσότερους από 2.000 υποψηφίους, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα εμφανιστούν όλοι.

Οι οδηγίες

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας που θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:

1.Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού:

Ο αριθμητικός  συλλογισμός  αξιολογεί  την  ικανότητα  των  υποψηφίων  να  προβαίνουν  σε λογικούς συλλογισμούς δίνοντας έμφαση στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ αριθμών. Σε κάθε ερώτηση, ο υποψήφιος καλείται, αρχικά, να εντοπίσει, κάνοντας απλές πράξεις, τη μαθηματική σχέση που συνδέει τους αριθμούς της εκφώνησης. Στη συνέχεια πρέπει, με βάση τη μαθηματική σχέση που εντόπισε, να συμπληρώσει το κενό που συμβολίζεται ως (?) με μια από τις επιλογές (A,B,Γ,Δ) του πίνακα με το γκρι φόντο.

2.Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού:

Ο λεκτικός συλλογισμός αξιολογεί τις γλωσσικές δεξιότητες και την ικανότητα να προβαίνει κανείς σε λογικούς συλλογισμούς κατανοώντας τη σχέση μεταξύ λέξεων και εννοιών. Ως εκ τούτου, η ζητούμενη σχέση δεν έχει γραμματικό ή συντακτικό  ή  ορθογραφικό χαρακτήρα  καθώς  δεν  πρόκειται  για  εξέταση  γνώσης  της νεοελληνικής γλώσσας, όπως φαίνεται ότι έχουν πιστέψει λανθασμένα πολλοί υποψήφιοι.

3.Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων:

Οι  ερωτήσεις  Αξιολόγησης  Υποθετικών  Καταστάσεων  αξιολογούν  τον  τρόπο  σκέψης  του υποψηφίου όταν καλείται να αντιμετωπίσει μια υποθετική κατάσταση που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της εργασιακής καθημερινότητας ενός υπαλλήλου σε δημόσια υπηρεσία. Σε κάθε ερώτηση ο υποψήφιος, αφού διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή και τα δεδομένα της υποθετικής κατάστασης, καλείται να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων εναλλακτικών απαντήσεων (Α, Β, Γ, Δ) για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κριτήριο της απάντησης που θα επιλεγεί θα πρέπει  να  είναι  η,  κατά  την  κρίση  του  υποψηφίου,  πιο αποτελεσματική  και  σφαιρική αντιμετώπιση της  υποθετικής  κατάστασης.  Επισημαίνεται  ότι  ενδέχεται  να  υπάρχουν περισσότερες από μία ενδεδειγμένες προσεγγίσεις σε κάθε ερώτηση. Ωστόσο, μία από αυτές αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αποτυπώνεται σε κάθε ερώτηση πιο αποτελεσματικά και σφαιρικά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Όπως έχουν κατανεμηθεί τα τμήματα αναλυτικά στην Αιτωλοακαρνανία έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω διευθύνσεις. Το τεστ των δεξιοτήτων να ξεκινά στις 9 το πρωί και στις 15.30 να αρχίζει το τεστ γνώσεων.

  • 1o Γενικό Λύκειο Αγρινίου Μαρίνου Αντύπα 41 Αγρίνιο ΠΕ
  • 2o Γενικό Λύκειο Αγρινίου Αγ. Ιωάννης Ρηγανάς Αγρίνιο ΠΕ
  • 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου Λορέντζου Μαβίλη 5 Αγρίνιο ΠΕ
  • 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου Άγιος Κων/νος Αγρίνιο ΠΕ
  • 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου Άγιος Κων/νος Αγρίνιο ΠΕ
  • 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου -Εθνικού Σταδίου ΠΕ
  • 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου Γούναρη 22β Αγρίνιο ΠΕ
  • 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου Παπαδιαμαντοπούλου 100 Μεσολόγγι ΤΕ
  • 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου- Εθνικό Στάδιο Αγρίνιο ΤΕ
  • Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου- ε. ο. Αγρινίου Αντιρρίου 2ο χλμ ΤΕ
  • 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου τέρμα Σπυρ. Τρικούπη Μεσολόγγι ΤΕ

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αιτωλοακαρνανία: Αγρινιώτικη υπόθεση ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 580 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.