Πριν λίγες ημέρες, τρεις φίλοι από τη Δυτική Ελλάδα, βλέποντας τις εικόνες στην τηλεόραση από την τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία , σκέφτηκαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι ώστε να δείξουν αλληλεγγύη στην πράξη.

Οργάνωσαν το ταξίδι, συγκέντρωσαν ανθρωπιστικό υλικό και πλέον οι Μάκης Μακρής , Κώστας Κακκαβάς και ο Αγρινιώτης Μίλτος Ζαμπάρας βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή, συγκεκριμένα στην επαρχία του Καχραμάνμαρας στην Τουρκία.

« Βρεθήκαμε λοιπόν εκεί που ο χρόνος σταματάει, η ανθρώπινη λογική κολλάει και η καρδιά παγώνει κοιτάζοντας τα μάτια των παιδιών. Αν καθένας από εμάς κάνει το ελάχιστο που μπορεί, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος», σημειώνει σε ανάρτηση του ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Ανήρτησε εξάλλου ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ βίντεο και φωτογραφικό υλικό που συγκλονίζουν και συγκινούν επισημαίνοντας μάλιστα πως «όλοι όσοι μας συνάντησαν και μιλήσαμε μαζί τους, όταν μάθαιναν ότι είμαστε Έλληνες ανοίγαν την αγκαλιά τους. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

Μεταξύ των εικόνων και κάποιες με μικρά παιδιά που κρατούν το κασκόλ του Παναιτωλικού…