Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  9:42 πμ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 20:48

Ο Δήμος Αγρινίου στη ΔΕΘ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου στη ΔΕΘ, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει και ο Δήμος Αγρινίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ανέκαθεν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ήταν «σημείο» εξελίξεων σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, τεχνολογικό, τουριστικό και όχι μόνο επίπεδο και σημείο εκκίνησης για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα! Γι’ αυτό στην επερχομένη έκθεση ο Δήμος Αγρινίου θα δηλώσει «παρών», ώστε να μπορέσει να αποκτήσει γνώση και τις απαραίτητες πληροφορίες τις οποίες θα μπορέσει να αξιοποιήσει προς όφελος του και προς όφελος των δημοτών του άμεσα ή στο μέλλον.

Η ΔΕΘ δεν είναι τουριστική έκθεση, αλλά εκεί συναντιούνται και τουριστικοί παράγοντες και γι’ αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο περίπτερο της οποίας θα συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, έχει δουλέψει σοβαρά μήνες πριν, ώστε να προβάλλει επί της ευκαιρίας και τα σημεία ενδιαφέροντος του εκάστοτε Δήμου του νομού και της Περιφέρειας.

Σκοπός της παρουσίας των Δήμων και της Περιφέρειας στη ΔΕΘ είναι να αποκομίσει τις κατάλληλες πληροφορίες, τις οποίες θα μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα ή στο μέλλον, ώστε να μην «τρέχει» πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να συμβαδίζει μ’ αυτές, καθώς στη ΔΕΘ μέσα από τις ομιλίες και τις επαφές «αποκαλύπτεται» το πλάνο για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και σε πάρα πολλούς τομείς που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα τον πολίτη, την αυτοδιοίκηση κλπ.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Φλώρος μιλώντας για την παρουσία του Δήμου Αγρινίου στη ΔΕΘ τόνισε:

O Σπύρος Φλώρος

«ο Δήμος Αγρινίου στη ΔΕΘ θα συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια έγινε μια πολύ καλή δουλειά για την προβολή της Περιφέρειας και των Δήμων της στη ΔΕΘ, η οποία δεν είναι τουριστική έκθεση, αλλά είναι το νούμερο ένα γεγονός πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Προηγήθηκε πολύμηνη και σοβαρή δουλειά για να φτάσουμε στην συμμετοχή και στην παρουσία μας στη ΔΕΘ. Η Περιφέρεια ανέθεσε όλο το «στήσιμο» σε εξειδικευμένα συνεργεία από την Αθήνα, τα οποία έχουν φτιάξει οπτικοακουστικό υλικό για την προβολή του Δήμου Αγρινίου και ολόκληρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Θα παραστούμε στο περίπτερο στη ΔΕΘ ως συμπαραστάτες, ώστε όχι μόνο να δείξουμε τα προτερήματα της περιοχής μας, αλλά και για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία, να αναπτύξουμε «δεξιότητες» που «προσφέρονται» εκεί και να αποκομίσουμε τόσα άλλα πράγματα από τόσο κόσμο που θα είναι εκεί, τα οποία θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως Δήμος Αγρινίου άμεσα ή στο μέλλον, καθώς η ΔΕΘ είναι μεταξύ άλλων και εφαλτήριο για τις εξελίξεις στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Μέσα στα σημεία ενδιαφέροντος που θα προβληθούν στη ΔΕΘ από τον Δήμο Αγρινίου είναι οι λίμνες του δήμου, τα μοναστήρια της περιοχής, τα αρχαία θέατρα κλπ. Η έκθεση αυτή δεν είναι τουριστική, όπως προαναφέραμε, αλλά μιλάμε για μια ολοκληρωμένη παρουσία του Δήμου Αγρινίου στο νούμερο ένα γεγονός της χώρας, στη ΔΕΘ, όπου εκεί καλύπτονται οικονομικά, πολιτικά, τουριστικά, κοινωνικά, ζητήματα και προσελκύει και το ενδιαφέρον κόσμου από το εξωτερικό.

Συνεπώς, πιστεύουμε πως ο Δήμος Αγρινίου θα πρέπει να έχει παρουσία – συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός. Τα οφέλη του Δήμου Αγρινίου από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα είναι μόνο η προβολή, καθώς δεν θα είναι μόνο τουριστικοί φορείς εκεί. Θα δούμε τις εξελίξεις που θα έρθουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο. Με ελάχιστα έξοδα θα αποκτήσουμε γνώση για πολλά ζητήματα του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος, δεδομένου πως ο Δήμος Αγρινίου, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν είχε παρουσία στη ΔΕΘ η οποία σηματοδοτεί, σηματοδοτούσε και θα σηματοδοτεί εξελίξεις.

Γι’ αυτό δεν θα έχουν παρουσία εκεί μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες ή δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παπαναστασίου, αλλά θα παρευρεθούν εκεί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό να είμαστε όλοι εκεί να ακούσουμε νέα πράγματα, να μάθουμε και να μπορεί να καθένας να κάνει την δική του προσέγγιση προς όφελος του Δήμου Αγρινίου».

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας προσκαλεί στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Με ορίζοντα τις νέες πραγματικότητες στην παγκόσμια οικονομία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στους τομείς υγείας και ενέργειας, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία η 86η ΔΕΘ έρχεται να δηλώσει τη διαχρονική της παρουσία και συνεισφορά στην Οικονομική Ανάπτυξη της Χώρας υπηρετώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

Η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές υποδέχεται μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Επιπλέον εστιάζει το ενδιαφέρον της στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, την πράσινη ανάπτυξη και  στις νέες τεχνολογίες με την συμμετοχή Επιμελητήριων, επιχειρήσεων, αλλά και με την παρουσίαση καλών και καινοτόμων πρακτικών που μπορούν να αναδειχτούν και να εφαρμοστούν στην ελληνική αγορά.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το περίπτερό του στο Κτίριο 3 – STAND Α6/Β6, όπου επιχειρήσεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 249 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News