Δευτέρα, 15η Απριλίου 2024  4:40 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 20:20

Αυτός είναι ο τύπος προσωπικότητας που δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της ζωής είναι να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα που σου εξασφαλίζει μια ισορροπημένη ψυχική υγεία.

Μια προσωπικότητα που σε προχωρά μπροστά και αρμονικά συμπορεύεται με τους άλλους.

Όταν ένα άτομο αποφασίζει να μας εκμυστηρευτεί τα, σχεδόν όλοι το υποσχόμαστε. Άλλοι τηρούν το λόγο τους και άλλοι το ξεφουρνίζουν αμέσως, ζητώντας από τον τρίτο που θα το μάθει να μην το διαδώσει.

Το πρόβλημα είναι πώς ξέρουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε ένα μυστικό; Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, Michael Slepian, Ph.D, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος προσωπικότητας που μας κάνει καλύτερους και εχέμυθους ακροατές.

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η ενσυναίσθηση καθώς αυτά τα άτομα όπως λέει, δεν ασκούν κριτική, νοιάζονται πολύ τους άλλους και μπαίνουν εύκολα στη θέση τους.

To δεύτερο χαρακτηριστικό που βοηθάει κάποιον να κρατάει μυστικά, είναι η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που νιώθει για τον εαυτό του.

Το τρίτο χαρακτηριστικό που έχει, είναι ότι έχει ίδια πιστεύω και αξίες με εσένα και αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ να μην ξεφουρνίσει ό,τι μυστικό του έχεις μόλις μεταφέρει.

Γιατί κάποιοι δεν μπορούν όμως με τίποτα να κρατήσουν μυστικά; Η επιστήμη μας έχει την απάντηση με βάση μια μελέτη που βρίσκεται δημοσιευμένη στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science.

Σε αυτήν, οι ειδικοί εξέτασαν περισσότερους από 800 ανθρώπους με πάνω από 13.000 μυστικά και τους ρώτησαν εάν έχουν επηρεαστεί από αυτά και τι είδους μυστικά διατηρούσαν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 608 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.