Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  11:57 πμ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 22:19

Δήμος Αγρινίου: Σειρά παρεμβάσεων στα σχολεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δήμος Αγρινίου: Σειρά παρεμβάσεων στα σχολεία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία παρά τη μηδαμινή συμβολή του Κράτους, ο Δήμος Αγρινίου εκτελεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα σχολεία. Χρήστος Ζαρκαβέλης: «Προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που υπάρχει»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μπορεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μην είναι στο σχολείο, ωστόσο τα σχολεία συχνά μετατρέπονται σε μικρά εργοτάξια, με σκοπό να βελτιωθεί η ασφάλεια και η καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, η ελάχιστη οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία έχει δυσκολέψει πολύ το ρόλο των Δήμων, οι οποίοι επιχειρούν μόνοι τους και ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες να καλύψουν τις ανάγκες των σχολειών και τα αιτήματα των Διευθυντών.

Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται και στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι, όπως και ο Δήμος Αγρινίου, έχουν ήδη ξεκινήσει και εργάζονται. Στο Δήμο Αγρινίου εδώ και ενάμιση μήνα δουλεύουν στα σχολεία, ενώ ήδη σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διάστημα που τεχνική υπηρεσία και εργολάβος εντείνουν το πρόγραμμα των εργασιών, ώστε με το «πρώτο κουδούνι» να είναι όλα έτοιμα και «φρέσκα»! Οι παρεμβάσεις του Δήμου αφορούν φυσικά και περιφερειακά σχολεία και εκτείνονται από βαψίματα και δράσεις καλλωπισμού, μέχρι τοποθέτηση αλεξικέραυνων και στεγανοποιήσεις στεγών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί ή θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα επισημαίνει:

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

«από την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση μήνα έγινε μια σημαντική παρέμβαση στο 2ο ΕΠΑΛ, από βαψίματα μέχρι και κτιριακή ενίσχυση του σχολείου σε κάποια σημεία που χρειάζονταν. Αντικαταστάθηκε μεγάλο τμήμα της στέγης του δημοτικού σχολείου των Παπαδατών, ενώ στο γυμνάσιο και το λύκειο της Ματαράγκας έγινε η ηλεκτρολογική ενίσχυση που χρειάζονταν.

Αναμένεται επίσης σημαντική παρέμβαση στο δημοτικό και το γυμνάσιο της Γαβαλούς, όπως επίσης και στο δημοτικό σχολείο της Παραβόλας. Στο δημοτικό της Γαβαλούς θα γίνουν εργασίες στεγανοποίησης και βαψίματος, ενώ στο δημοτικό της Παραβόλας θα αναβαθμιστούν οι τουαλέτες.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν οκτώ αλεξικέραυνα σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου, δημοτικά και γυμνάσια, ενώ με τη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και του εργολάβου θα ξεκινήσουμε τις εργασίες μικρής εμβέλειας που έχουν αιτηθεί οι Διευθυντές, αλλά και διαπιστώνουμε οι ίδιοι από τις επισκέψεις μας στα σχολεία του Δήμου.

Θα ξεκινήσει επίσης ο καλλωπισμός των σχολίων, το βάψιμό τους, κατά προτεραιότητα φυσικά, ενώ θα διευθετηθεί και η μεταφορά του 12 νηπιαγωγείου στο δημοτικό σχολείο, διότι πρέπει να γίνουν εργασίες στο χώρο. Θα συστεγαστούν δηλαδή τα δύο αυτά σχολεία. Φυσικά, πριν την έναρξη του σχολικού έτους θα ξεκινήσουμε εργασίες που θα μας αιτηθούν οι Διευθυντές των σχολείων, εργασίες που θα υλοποιηθούν τόσο από την τεχνική υπηρεσία, όσο και από τον εργολάβο.

Πριν όμως φτάσουμε στο σημείο αυτό, το χρονικό διάστημα πριν την έναρξη του σχολικού έτους, προετοιμάζουμε την έναρξη μιας εργολαβίας ύψους 110.000 ευρώ, η οποία θα περιλαμβάνει πισόδεση αύλειων χώρων σχολειών, όπως επίσης και πλαστικοποίηση.

Τα σχολεία μας έχουν τεράστιες ανάγκες και είναι οι χώροι που φιλοξενούν τα παιδιά μας. Θέλουμε και προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που υπάρχει, όπως επίσης να καλύψουμε και κάθε αίτημα. Οι τακτικές επιχορηγήσεις από την Πολιτεία είναι ιδιαίτερα μειωμένες, τη στιγμή που τα σχολεία έχουν ανάγκες και τα έξοδά τους είναι τεράστια και τη στιγμή που η βοήθεια από την Πολιτεία προς του Δήμους είναι ελάχιστη.

Φέτος η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγρίνιου έλαβε τέσσερις δόσεις των 285.000 ευρώ για τις ανάγκες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της Δευτεροβάθμιας. Χρήματα που δεν επαρκούν και κυρίως δεν επαρκούν μετά την αύξηση του ρεύματος και του πετρελαίου. Καθημερινά η κατάσταση δυσκολεύει και μόνοι τους οι Δήμοι, όπως και ο Δήμος Αγρινίου επιχειρεί να βελτιώσει την κατάσταση και την καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 129 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News