Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  1:13 μμ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 01:05

Αγρίνιο: Το GPS θα «διαβάσει» τους νέους πεζοδρόμους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να αποσταλούν στη Google τα στοιχεία των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ώστε οι επισκέπτες – οδηγοί που έρχονται στο Αγρίνιο και δεν γνωρίζουν τους νέους πεζοδρόμους να κατευθύνονται σωστά από το GPS

«Αρρυθμία» έχει διαπιστωθεί, κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά κανόνα από επισκέπτες του Αγρινίου, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φτάσουν με το αυτοκίνητο στον προορισμό τους χρησιμοποιούν το GPS, το οποίο τους οδηγεί μέσα από τα τμήματα των δρόμων που έχουν πεζοδρομηθεί.

Οι δημότες – οδηγοί του Αγρινίου έχουν συνηθίσει πλέον και γνωρίζουν τα σημεία, τα οποία θεωρούνται πεζόδρομοι και είναι κλειστά προς όλα τα οχήματα, πλην αυτών των μόνιμων κατοίκων, αλλά οι επισκέπτες μη γνωρίζοντας τις αλλαγές και μη μπορώντας άμεσα να εντοπίσουν την σήμανση που έχει τοποθετηθεί, συχνά – πυκνά μπερδεύονται και χρησιμοποιούν τα κλειστά τμήματα κανονικά σαν δρόμο και όταν, αλλά και αν, αντιληφθούν το λάθος τους αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο και διέξοδο, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ως προς την σήμανση δεν τίθεται ζήτημα, καθώς είναι αυτή που προβλέπεται από το νόμο και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος, ωστόσο το «κενό» εντοπίζεται όταν κάποιος οδηγός ακολουθεί «τυφλά» τις οδηγίες του GPS.

Τόσο για το «κενό» αυτό, όσο και γι αυτό που είχε εντοπιστεί, στην ονοματοθεσία αρκετών δρόμων κατά το παρελθόν και πλέον έχει λυθεί, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης τόνισε: «η ενημέρωση όλων των ψηφιακών εφαρμογών γίνεται μέσω της google. Ένα κομμάτι, το οποίο έχει λυθεί, είναι της ονοματοθεσίας. Είχε ληφθεί η απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο και δεν είχε καταχωρηθεί στο google maps, αλλά λύθηκε σύντομα το ζήτημα αυτό εδώ και καιρό. Ο κύριος διαχειριστών των ψηφιακών στοιχείων είναι η google. Οι δικές μας θεσμοθετημένες ρυθμίσεις είναι σε διαδικασία επεξεργασίας για να αποσταλούν στη google και να περαστούν και στο σύστημα της, ώστε να μην τίθεται κανένα θέμα. Η google κάνει τις δικές της παρατηρήσεις, με το όχημά και την κάμερά της που περνάει συχνά από πολλές περιοχές, αλλά η διαδικασία αυτή δεν έχει καταγράψει την ανάληψη των νέων αποφάσεων που δεν έχουν υλοποιηθεί και γι αυτό υπάρχει η ασυμβατότητα αυτή».

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου τόνισε: «έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αποκλειστικά όμως από επισκέπτες της πόλης, ωστόσο υπάρχει σωστή σήμανση, συνεπώς, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι άμοιροι ευθυνών».

Να υπενθυμίσουμε πως ο λόγος που τα κλειστά για τα οχήματα τμήματα δρόμων του κέντρου δεν έχουν πεζοδρομηθεί ακόμη,  διότι δεν έχει πλήρως «ξεκλειδώσει» το ΒΑΑ (πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) και όλες οι διαδικασίες του, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να εκτελεστούν οι εργασίες πεζοδρόμησης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 441 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News